23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Italialainen ilmiliekeissä – todellista eagle-hurjastelua Challenge Tourilla

Francesco Laportalla oli "toimistolla" tavallista parempi päivä. Kuva: Getty Images

Suomalaiset vahvoissa asemissa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Challenge Tourin kauden 2019 avausturnauksen Turkish Airlines Challengen ensimmäisenä päivänä oltiin tehdä kiertueen historiaa, kun Francesco Laporta löysi varsinaisen menovaihteen peräti neljän eaglen muodossa.

Viideskin − ennätyksen mahdollistanut onnistuminen − oli hilkulla, mutta chippi päätösviheriön reunasta jäi aavistuksen vajaaksi.

Laportan eagleista kolme syntyi par-viitosilla ja yksi par-nelosella. Italialainen johtaa kilpailua 18 reiän jälkeen hienolla tuloksellaan 62 (-10). Eroa toisena olevaan Hollannin Darius Van Drieliin on kaksi lyöntiä.

28-vuotias pelaaja on saavuttanut urallaan yhden top 3 -sijoituksen haastajakiertueella kaudella 2017. Viime vuonna hän ylsi viidesti kymmenen joukkoon ja sijoittui CT:n rankingissa 52:nneksi.

Samsun Golf Clubin kentällä pelattava kilpailu käynnistyi mukavasti myös suomalaisittain. Yhteensä 13 birdieä takoneet Roope Kakko ja Oliver Lindell iskivät kumpainenkin tuloksen 68 jakaen 21. sijaa. Matkaa kärkeen on kuusi lyöntiä, seitsemättä sijaa jakaviin neljä vähemmän.

Sami Välimäki (69/T40) on kahden lyönnin turvin ennustetun cut-rajan paremmalla puolella. Myös Antti Ahokas (T108) oli torstaina birdie-herkällä tuulella. Kuusi punaista numeroa olivat kuitenkin laiha lohtu 73 lyönnin tulosta rassanneen, 16. reiällä (par 4) tulleen tuplaparin rinnalla.

Ruotsin Niclas Johansson (65) on parhaana pohjoismaalaisena jaetulla kolmannella tilalla.

Lue seuraavaksi: Challenge Tourin kausi torstaina vauhtiin – avauskilpailussa mukana neljä suomalaista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje