Isojen kisojen mies - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Isojen kisojen mies

Miguel Angel Jimenez valloittaa yleisön ja kanssapelaajat missä ikinä liikkuukaan. Seve Trophyss hän oli mukana jo edellisellä voittokerralla vuonna 2000. Mikko Ilonen piti pystiä Pariisissa käsissään ensimmäistä kertaa. Kuva All Over Press.

Miguel Angel Jimenez oli kentällä ja nimenomaan kentän ulkopuolella isossa roolissa viikonloppuna pelatussa Seve Trophyssa. Isoja kisoja hänen ohjelmassaan on lähitulevaisuudessakin, Portugal Mastersin jälkeen pelataan vielä neljä Race to Dubai kisan finaalia Kiinassa, Turkissa ja Dubaissa.

Mikäli Jimenez pysyy World Rankingilla 50:n joukossa vuodenvaihteeseen, varmistaa hän jo paikkansa tulevan kauden Mastersiin, käytännössä myös Open Championshipiin sekä PGA Championshipiin. US Openiin osallistumisoikeus aukeaa myöhemmin.

Historialliseksi vuosi 2014 voi muodostua , mikäli Jimenez pelaa alustavan suunnitelmansa mukaisesti myös 50-vuotiaiden majorit jotka aikataulullisesti ovat mahdollisia yhdistää päätourilla pelaamiseen. Parhaassa tapauksessa hänellä olisi ohjelmassaan kahdeksan majoria, ehkä myös Ryder cup pelaajana tai apulaiskapteenina.

”Aion jatkaa European Tourilla 50 vuotta täytettyäni, mutta nuo seniorien majorit kyllä kiinnostavat,” Jimenez pohti kesäkuussa Mikko Ilosen voittamassa Nordea Mastersissa.

Palattuaan keväällä jalkavammansa jälkeen ET:lle Jimenez on pelannut kuin parhaina päivinään. Kisoja on takana 14. Kuntopuntari osoittaa ylöspäin, miljoonan euron raja menee Ilosen edellä 17:na olevalta espanjalaiselta pian rikki ( 927.000)

Edellisessä lyöntipelikisassaan Hollannissa hän oli toinen, Sveitsissä viides. Kun listaa jatketaan PGA Championshipin sijaluvulla 26. , World Tourin neljännellä sijalla ja johtopaikalla Openissa kahden kierroksen jälkeen ( lopullisella listalla 13.), väitteelle että Jimeneziä ei huimaa isoissa kisoissa löytyy paljonkin perusteluja.

Urallaan hän on voittanut 19 ET:n kisaa, joista 12 täytettyään 40 vuotta.

Martin Kaymer on pudonnut maailmanlistan ykkösen paikalta lyhyessä ajassa sijaluvulle 37. Kauden avausvoitto on vielä antanut odottaa itseään.Kuva All Over Press

Martin Kaymer on pudonnut maailmanlistan ykkösen paikalta lyhyessä ajassa sijaluvulle 37. Kauden avausvoitto on vielä antanut odottaa itseään.Kuva All Over Press

Portugal Masters on kauden viimeinen Euroopassa pelattava päätourin kisa. Jimenezin lisäksi suosikkien listalla ovat mm. Joost Luiten, Nicolas Colsaerts, Martin Kaymer, Ross Fisher sekä Francesco Molinari.

Mikko Ilonen jättää kisan väliin, Mikko Korhonen jäi kategoriallaan niukasti ulkopuolelle, samoin Peter Erofejeff.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje