23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Iso pettymys – Suomen kaikki joukkueet jäivät EM-kisoissa mitalipelien ulkopuolelle

Anna Backman (19:s) oli EM-joukkuekisojen henkilökohtaisen lyöntipeliosuuden paras suomalainen. Kuva: Janne Tarmio

Naisten tuloksessa oli A-flightia ajatellen kolme lyöntiä liikaa, miehillä yksi enemmän.

Toinen pelipäivä eri puolilla Eurooppaa pelattavissa joukkueiden EM-kilpailuissa ei tuonut suomalaisille valoa tunnelin päähän. Miesten ja naisten yhdistelmillä oli vielä keskiviikon lyöntipelikierroksella mahdollisuudet hivuttautua kahdeksan joukkoon, mutta tehtävä osoittautui liian vaativaksi.

Lähimmäksi A-flightia pääsivät naiset, joiden yhteistulokseen kertyi kolme lyöntiä liikaa. Suomen joukkueen paras pelaaja avauskierroksen tapaan oli Anna Backman, joka löi tuloksen 71, muiden kokonaissaldoon (+12) otettujen tulosten liikuttua 74 ja 75 lyönnin välimaastossa.

Ankkurina pelannut Backman taisteli urhoollisesti loppuun asti ja lopetti kierroksensa eagleen lyömällä pallonsa hybridillä suoraan reikään 169 metristä.

Tällä erää tuloksesta jätettiin pois Suomen kuusikon vahvimpien pelaajien joukkoon arvioidun Kiira Riihijärven (76) noteeraus. Suomi nousi toisella lyöntipelikierroksella kolme sijaa ja oli 11:s.

”Kenttä pelasi todella erilaisena tänään. Kaikkiaan jätettiin liikaa lyöntejä kentälle puttien muodossa, marginaalit ovat pieniä tällä tasolla. Reikäpeleihin lähdetään yksinkertaisesti voittamaan”, kapteeni Petra Salko tiivisti.

Is Molas Golf Clubilla pelattavan turnauksen lyöntipeliosuuden paras joukkue oli kotikonnuillaan pelaava Italia (-19). Viimeinen eli kahdeksas A-flightin paikka meni Irlannille (+9).

Hyvä taistelu ja parannus, mutta edelleen liikaa virheitä griineillä ja muutama isompi hölmöily.

Suomen naisten joukkueen pelit jatkuvat torstaina sijojen 9–16 ottelulla Itävaltaa vastaan. B-flightin muut joukkueet ovat Slovenia, Ranska, Sveitsi, Tsekki, Slovakia ja Venäjä.

Ruotsissa Ljunghusens Golfklubbilla pelaavan miesten joukkueen matka sijoille 1–8 jäi neljän lyönnin päähän. Suomen kuusikon parhaat olivat toisenakin päivänä Matias Honkala (71) ja Alex Hietala (71). Loput neljä ”yhteispottiin” laskettua tulosta vaihtelivat 72 ja 77 lyönnin välillä.

”Hyvä taistelu ja parannus, mutta edelleen liikaa virheitä griineillä ja muutama isompi hölmöily. Jokainen pelaaja repii joukkueelle kaikkensa jatkopeleissäkin, siitä olen varma”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

Britteinsaarten joukkueet tuntuvat viihtyvän hyvin Skånessa sijaitsevalla links-kentällä, sillä lyöntipeliosuuden kärkitrion muodostivat Irlanti (-19), Englanti (-16) ja Skotlanti (-10).

Tanska (+14) meni kahdeksantena joukkueena A-flightiin. Mestaruutta puolustanut Suomi (+18) nousi kaksi sijaa ja oli 12:s.

Suomi pelaa torstaina naisten tapaan B-flightin ensimmäisessä ottelussaan Itävaltaa vastaan. Alemman ”loppusarjan” muut joukkueet ovat Ranska, Hollanti, Islanti, Tsekki, Belgia ja Slovenia.

Poikien ja tyttöjen jääminen top 8:n ulkopuolelle oli käytännössä selvää ja avauskierroksen jälkeen. Suomen pojat paransivat toisena päivänä tulostaan Golf de Chantilly -kentällä Ranskassa käytävässä kilpailussa, mutta sijoitus ei kohentunut.

”Alku lähti vauhdikkaasti liikkeelle, ja putteri toimi loistavasti. Tuuleton keli helpotti hommia, enkä ollut heinässä kuin kerran”, parhaan tuloksen (73) yhdessä Eetu Taivaisen kanssa pelannut Eeli Kujanpää kertasi kierrostaan.

Suomi (+53) jäi turnauksen lyöntipeliosuudella toiseksi viimeiseksi ja pelaa sijoista 9–16. Kolmannen pelipäivän avauskamppailussaan pojat kohtaavat Tanskan. Tsekki, Itävalta, Norja, Portugali, Hollanti ja Islanti ovat B-flightin loput joukkueet.

Poikien kisan paras lyöntipelijoukkue oli Espanja (-3). Ranska (+23) eteni viimeisenä joukkueena A-flightiin.

Myös Suomen tytöt kohensivat esitystään vaatimattomasti sujuneen ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta lyöntipeliosuuden sijoitukseksi jäi 15:s. Suomi (+107) jatkaa turnaustaan C-flightissa seuranaan Slovakia ja Islanti, joka asettuu torstain vastustajaksi.

Valmentaja Jussi Pitkänen kiitteli joukkueensa hienon yhteishengen säilymistä vaikeasta ensimmäisestä päivästä huolimatta.

”Tunnelma ryhmässä on mukava. Tavoite on voittaa jatkossa joka ikinen saatavissa oleva piste ja uskomme porukalla siihen.”

Espanjassa Parador de El Saler -kentällä pelattavan turnauksen stroke play -osuuden voitti Italia (+20). A-flightin kahdeksannen paikan otti Hollanti (+40).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje