- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Islanti Gleneaglesin EM-joukkuekilpailun superyllättäjä

Pieni golfmaa otti historiansa kaksi ensimmäistä arvokisamitalia saman viikonvaihteen aikana.

Islanti aiheutti melkoisen sensaation Gleneaglesin PGA Centenary kentällä pelatussa ammattilaisgolfin ensimmäisessä EM-joukkuekilpailussa.

Valdis Thora Jonsdottir ja Birgir Hafthorsson sekä Olafia Kristinsdottir ja Axel Boasson saalistivat lauantaina sekajoukkueiden Euroopan mestaruuden lyönnin erolla Ison-Britannian kolmosjoukkueen muodostaneisiin Meghan Maclareniin ja Liam Johnstoniin sekä Michele Thomsoniin ja Connor Symeen.

Islanti pelasi sunnuntaina myös miesten nelipallon finaalissa, mutta tässä joukkue Birgir Hafthorsson ja Alex Boasson joutui taipumaan Espanjan Pedro Oriolille ja Scott Fernandezille lukemin 2/0.

Ruotsin kolmosjoukkue (Cajsa Persson ja Linda Wessberg) vei naisten mestaruuden uusinnassa Ranskan kakkosjoukkueen (Justine Dreher ja Manon Molle) kustannuksella.

Pieni mutta sisukas Islanti kuuluu golfmaailman kääpiövaltioihin muutenkin kuin kokonsa puolesta.

Ladies European Tourin tiedotteessa mainittiin, miten islantilaiset voivat pelata runsaan valon vuoksi golfia kesäkuukausina keskiyöllä. Tulivuorenpurkaukset aiheuttavat toisinaan vahinkoja kentille, ja lapintiirat saattavat hyökätä pelaajia kohti, mikäli palloa putoaa pesän lähelle.

”Golfin suosio kasvaa Islannissa koko ajan. En sanoisi, että se on suurin urheilulaji meillä, mutta iso osa ihmisistä harrastaa golfia”, Boasson sanoi.

Glasgow’n Super EM -monilajitapahtumaan kuulunut Gleneaglesin turnaus tuotti Islannille maan kaksi ensimmäistä arvokisamitalia. Sillä ei ole myöskään yhtään voittoa ET:n kilpailuissa.

Maailmanlistalla parhaiten sijoittuva (586:s) Hafthorsson on yltänyt urallaan kerran top 3:een seitsemän vuotta sitten. Jonsdottirilta (ranking/357:s) löytyy sekä tältä että viime kaudelta yksi kolmas sija LET-kiertueelta.

Lähes sata sijaa ylempänä oleva Kristinsdottir (269:s) pelaa parhaillaan LPGA Tourilla, missä menestys on jäänyt tämän vuoden osalta laihaksi. Viime vuonna hän sijoittui Atlantin takana kerran neljänneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)