Irtioton tehnyt Dustin Johnson matkalla takaisin maailman ykköseksi - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Irtioton tehnyt Dustin Johnson matkalla takaisin maailman ykköseksi

Dustin Johnson saattoi tehdä menestyksensä kannalta ratkaisevan liikkeen lauantain kierroksen kahdella viimeisellä reiällä. Kuva: Getty Images

Johnson aikoo pitää jalat maassa, sillä hänellä on tukevista etumatkoista myös huonoja kokemuksia.

Dustin Johnson (-22) päätti Northern Trust -kilpailun kolmannen kierroksen sen verran räväkästi, että innokkaimpien mielestä hänen voittonsa on jo kirkossa kuulutettu. Viiden lyönnin ero 54 reiän jälkeen on suuri, mutta ei täysin mahdoton kiinniotettavaksi. Paljon saa silti tapahtua, että Johnson kauden ensimmäisen playoff-turnauksen kärkipaikalta vielä pudotetaan.

Johnson ja kakkostilaa Scottie Schefflerin kanssa jakava Harris English olivat lauantain kierroksella tasoissa 15 reiän jälkeen. Asetelmiin tuli loppusuoralla dramaattinen muutos, kun Johnson täräytti 17. reiän birdien jatkeeksi eaglen viimeisellä. Tätä oli edeltänyt DJ:n lähimmän uhkaajan kaksi peräkkäistä bogia, joten huonommassa paikassa ei English olisi voinut sahata omaa oksaansa.

Kaiken nähneenä ja kokeneena pelaajana Johnson ei rummutellut rintaansa, vaikka hyvä olo paistoi hänen kasvoiltaan. Fokus on edelleen mahdollisimman hyvässä suorituksessa tulostaulusta riippumatta.

”Aion pelata (sunnuntaina) niin kovan tuloksen kuin mahdollista, tekivät muut kaverit mitä tahansa. Pelaan omaa peliäni: hyökkään silloin kun on sen paikka ja olen vastaavasti konservatiivisempi, kun sitä vaaditaan. Hyvin on pelattava, jos haluaa voittaa”, Johnson sanoi.

Sitten vuoden 2010 pelaaja on jäänyt PGA Tourilla 29 tapauksesta viidesti ilman voittoa johdettuaan kilpailua päätöskierroksen alla vähintään viidellä lyönnillä. Johnson on itse ollut näistä osallisena yhdessä, vuoden 2017 WGC-HSBC Champions -turnauksessa, jossa Justin Rose kiilasi ykköseksi.

Johnsonin tuorein – tosin niukempi – 54 reiän johto on peräisin kahden viikon takaa, kun hän lähti San Franciscossa paalupaikalta PGA Championshipin neljännelle kierrokselle. Tulos 68 ei kuitenkaan riittänyt Collin Morikawan noustua rinnalle ja ohi.

”Pelasin PGA:ssa hyvin sunnuntaina, en voi valittaa. Collin pelasi vain todella hyvin, enkä mahtanut mitään”, hän totesi.

Kisan top 4 ei pystynyt lauantaina edes yhteistuumin alittamaan paria yhtä reilusti kuin Scheffeler ja Johnson kahdestaan toisella kierroksella. Tämä oli odotettavissa, sillä haamutulosten jälkeisenä päivänä on yleensä rauhallisempaa. Tuloksen 59 PGA Tourilla pelanneiden seuraavan kierroksen keskiarvo samassa kilpailussa on noin kymmenen lyöntiä suurempi, joten siihen nähden Schefflerin 67:ää voi pitää mainiona suorituksena.

Johnson on lähellä nousta takaisin maailmanlistan ykköseksi. Tämä edellyttää sitä, että DJ voittaa kilpailun TPC Boston -kentällä ja Justin Thomas sekä Jon Rahm sijoittuvat heikommin kuin yhden muun pelaajan kanssa jaetulle kakkostilalle.

Tämänhetkisten sommitelmien perusteella listavaltikka on 21 voittoa PGA Tourilla saavuttaneen Johnsonin, mikäli hän hoitaa sunnuntaina vain omat hommansa.

Eurooppalaisista parhaina ovat lauantaina vahvasti pelanneet Ruotsin Alex Norén ja Englannin Tyrrell Hatton (-12), jonka tulos 63 oli päivän kovinta valuuttaa. Kaksikko jakaa yhdeksättä sijaa.

Jatkoon päässeistä muun muassa Zach Johnson, Justin Rose, Tommy Fleetwood, Ian Poulter ja Rickie Fowler ovat liipaismella jäädä ulos FedEx Cupin seuraavasta playoff-turnauksesta, BMW Championshipistä.

Lue seuraavaksi: PGA Tourin playoff-kisan kärkikaksikko hurjana – toinen kierros yhteensä 23 alle parin!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje