Ilosen uran suurin voitto - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosen uran suurin voitto

Mikko Ilonen oli kylmän rauhallinen upottaessaan kolme perättäistä par-puttia sisääntulossa. Alkavalla viikolla hän kohtaa Saksassa mm. Martin Kaymerin, Ernie Elsin ja Henrik Stensonin. Kuva Getty Images

Mikko Ilonen johti alusta loppuun Fota Island Resortissa pelattua Irish Openia, joka oli samalla Ilosen uran 300. kilpailu European Tourilla.

Irlannin avoimista hän kuittasi 333.000 euroa, kauden ansiot ovat nyt 778.000 euroa ja rahalistan sijoitus 11. World Rankingin sijoitus selviää PGA Tourin kisan päätytttyä. Oletettavasti se on sijalukujen 42-50 välllä. Ilosen aiempi uran paras noteeraus tällä listalla on 58. tältä kaudelta.

Neljännellä kierroksella Ilonen piti 1-3 lyönnin johtoa kierroksen aikana.
Ratkaiseva vaihe olivat reiät 11-13, joilla kaikilla Ilonen joutui upottamaan vaativan par-putin säilyttääkseen johtoasemansa.
’13:n reiän viisimetrinen oli niistä pisin ja vaativin. Keskityin vain siihen, että saan putin vauhdin kohdalleen’, Ilonen kertoi kisan päätyttyä.

Pelkästään puttaamalla Ilonen ei kisaa voittanut. Hänen ensimmäinen birdieputtinsa upposi noin kahdeksasta metristä kentän toisen viheriön reunamilta. Neljännellä viheriöllä putilla oli mittaa noin 80 senttiä. Vastaavasti Ilonen missasi kuusi birdieputtia 3-6 metrin matkoilta, samoin neljämetrisen par-putin viimeiselllä.

Pitkä par-putki ritti kahden birdien jälkeen pitämään muut takana.

Hänellä oli viimeiselle reiällle lähtiessään turvallinen kahden lyönnin johto Edoardo Molinariin, joka oli jo osuutensa tehnyt. Avauksensa metsikköön lyönyt Ilonen teki par-viitosella lopulta vaivattomasti bogeyn ja voitti lyönnillä.

’Tunnelma Irish Openisa on aina hieno. Tämä muistuttaa pitkälti Open Championshipia. Yleisöä on paljon ja se osaa arvostaa hyviä suorituksia. Kun katselin 18:n viheriöllä yleisömerta ajattelin että way, onpa täällä tosiaankin väkeä’, hän jatkoi.

Yleisö oli päätöspäivänä noin 30.000, neljän päivän aikana kokonaisluku oli 97.889.

Mallia Martin Kaymerin US Open näytöksestä

Martin Kaymer saa alkavalla viikolla sankarin vastaaoton Saksassa pidettävässä ET:n kisassa. Kuva Getty Images

Martin Kaymer saa alkavalla viikolla sankarin vastaaoton Saksassa pidettävässä ET:n kisassa. Kuva Getty Images

Ilonen kertoi mediatilaisuudessa saaneensa inspiraatiota voittoon edellisviikon sankarilta Martin Kaymerilta, joka oli ylivoimainen US Openissa.
’Laitoin Martinillle kisan aikana viestin, että todellakin nautin hänen pelinsä seuraamisesta televisiossa.’, Ilonen kertoi.

’Pelattuani torstaina kenttäennätyksen 64, aloin ajatella kisan voittoa Martinin tavalla-johtamalla alusta loppuun. Huolehdin koko kisan ajan siitä, että teen asiat omalla tavallani ja rytmityksellä kiirehtimättä asioiden edelle’, Ilonen avautui ajatuksistaan.

Kovia pelikavereita luvassa Saksan kilpailussa

Ilosen seuraava kisa, BMW International käynnistyy Saksassa torstaina. Vastaan asettuvat mm. Martin Kaymer, edellisvuoden voittaja Ernie Els sekä Henrik Stenson.

Selvää on, että Ilonen saa torstaina ja perjantaina paikan kisan kuumimpien pelaajien ryhmistä. Oletettavaa on, että joku edellämainitusta kolmikosta on Ilosen pelikaverina.

Ennen Open Championshipia (17-20.7) Ilonen pelaa myös Scottish Openin 10-13.7. Edessä on myös kaksi suurkilpailua USA:ssa elokuun ensimmäisellä puoliskolla.

”Tämä ykköstila takaa minulle myös osallistumisoikeuden World Tourin Bridgestone Invitationaliin Ohioon, joka pelataan viikkoa ennen PGA Championshipia, kauden viimeistä majoria” Ilonen maiskutteli tuntemuksiaan.

Viimekaudella Ilonen osallistui samoihin USA:n kisohin, mutta jäi kauas kärjestä, PGA Championshipssa hän karsiutui.

Ilosella on Irlannnin voiton myötä portit auki varmuudella myös European Tourin kauden neljään viimeiseen finaalikisaan.

Top-50 sijoitus World Rankingilla on hänen kohdallaan arvokas seuraavan kerran vuodenvaihteessa 2014-2015, jolloin ensimmäisen kerran otetaan pelaajia mukaan Masters Tournamentiin 2015.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)