Ilosen ote pitää Englannissa, Kakko jatkoon hurjalla chipillä!!! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosen ote pitää Englannissa, Kakko jatkoon hurjalla chipillä!!!

Mikko Ilonen välttää maanantaiset US Openin 36-reikäiset karsinnat, mikäli hän on 20:n joukossa Wentworthissa.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen (71-71,-2) nousi BMW PGA Championshipissa Lontoossa toisen päivän pelinsä jälkeen sijaluvulle 19.

”Keli oli perjantaina vaativampi tuulen ja sateen johdosta ensimmäiset 12 reikää. Etenin kärsivällisesti lyönti kerrallaan. Kokonaisuuteen voin olla ihan tyytyväinen. Kaksi pitkältä matkalta tullutta birdietä ( 15.&18) jättivät hyvän maun kierroksesta”, Ilonen summasi.

Vaikka Björn ja Lowry ovat kaukana edellä, suomalaisella on erinomaiset mahdollisuudet nousta kymmenen joukkoon, tietysti jopa voittoon. Sijoitus 20:n joukkoon toisi lähes varmasti paikan US Openiin kolmatta kertaa uralla.

” Nyt on hyvä asetelma viikonlopun kierroksille. Birdejä on tullut kovin vähän, pitää rakentaa sinnikkäästi lisää paikkoja. Kyllä ne putit sieltä jossain vaiheessa uppoilevat’, Ilonen uskoi päivänsä jälkeen.

Kisaa johtavalla Thomas Björnilla ( 62-72) oli vaikeuksia etenkin kierroksen alkuvaiheilla. Ilosen tavoin hän teki birdiet reiíllä 15 ja 18.

Kärkikymmenikössä Björnin ja Lowryn nimekkäimmät takaa-ajajat ovat Luke Donald (-6), Jonas Blixt (-5), Rory McIlroy (-5) sekäHenrik Stenson (-5).

Kakko satumaisella lyönnillä jatkoon

Lähipeli ratkaisi. Roope Kakolla on vain voitettavaa PGA Championshipissa viikonloppuna. Kuva Getty Images.

Lähipeli ratkaisi. Roope Kakolla on vain voitettavaa PGA Championshipissa viikonloppuna. Kuva Getty Images.

Roope Kakko pääsi kierrokselleen vasta kello 17.55 Suomen aikaa. Torstaina 75 kertaa lyönyt Kakko pelasi urheasti ollen 14 reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle ja cut-rajan oikealla puolella. Tupla 15:lla pudotti hänet niukasti ulkopuolelle. Kakko lähti viimeiselle reiälleen tilanteessa, jossa birdie veisi viikonlopun kierroksille, par tai heikompi katsomoon.

Kakko oli par-viitosella kaksi kertaa lyötyään viheriöbunkkerissa. Nosto epäonnistui, viimeinen mahdollisuus oli laittaa kymmenen metrin chippi sisään. Mahdollisuudet näissä, aivan peruspaikaltakin ovat korkeintaan muutaman prosentin luokkaa. Roope onnistui tässä ja pääsi jatkoon yhteistuloksella 75-71,+2.

”Ajattelin, että painan yhteistuloksen alle parin. 15:n tupla sotki kuviot. Oli tehtävä yksi birdie kolmella vikalla. 17:lla oli jo lähellä. Viimeisen reiän birkku oli värikäs, epäonnistuneen bunkkerilyönnin jälkeen chippi sisään!. Oli makeaakin makeampi fiilis. Nyt on tarkoitus virittää itseni tuloskuntoon ja pelata kaksi ehjää rundia”, Kakko mietti kierroksen jälkeen.

Jatkoon selvisi yhteensä 74 pelaajaa. Viimeisenä yhteistuloksen +2 tehnyt Kakko saanee parikseen edellisessä Ryder Cup-joukkueesssa pelanneen Nicolas Colsaertsin, jonka jatkoonpääsy oli myös varsinainen tuhkimotarina. Belgialainen pelasi torstaina 77. Perjantaina hän oli kierrostaan ysin jälkeen yhden yli. Sisääntulosssa henki löytyi, neljästä birdiestä kaksi viimeistä tulivat väylillä 17-18. Aamulla tiiauspaikalla kätellessään molemmilla on varmasti hymy herkässä…

Westwood rikkoo haamurajan?

<a href=Lee Westwood on ollut hurjassa kunnossa viimeisen kahden kuukauden aikana. Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/05/14021511454133.jpg">

Lee Westwood on ollut hurjassa kunnossa viimeisen kahden kuukauden aikana. Kuva Getty Images.

Lee Westwood jakaa Ilosen kanssa samaa sijalukua. Westy ( 29,924 milj. euroa) on 17.000 euroa Wentworthissa karsiutuneen Ernie Elsin takana Career Money-listalla. Mikäli englantilainen on sunnuntaina 13 ensimmäisen joukossa, hän ylittää ensimmäisenä pelaajana ET:lla 30 miljoonan euron rajan.

Englantilainen taistelee paitsi kisan voitosta, myös paikasta Ryder Cupiin. Viimeisissä neljässä kisassa näytöt ovat todella kovia. Seitsemäs Mastersissa, voitto Malesiassa, kuudes Players Championshipissa.

Mikko Ilosen (4,678 milj.euroa) sijoitus on 85. Hänestä tulee listan paras suomea puhuva pelaaja, mikäli sijoitus on 55. tai parempi. Jarmo Sandelin on 15.000 euroa Ilosen edellä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje