Iloselle tuttu tulos Rochesterissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Iloselle tuttu tulos Rochesterissa

Mikko Ilosella on edelleen hyvät näkymät PGA Championshipin jatkokierroksille. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen pelasi kauden viimeisen major-turnauksen avauskierroksella Oak Hill Country Clubin kentällä tuloksen 73 (+3). Sijaluku 156 pelaajan kisassa on 91.

”Tämä 73 on minulle edellisviikon World Tourin kisasta (3×73, 1×74) turhankin tuttu. Alku oli osaltani oikein hyvä ja rauhallinen. Tein heti toiselle reiälle birdien”, Ilonen aloitti kierroksensa kertaamisen.

Kierroksen keskivaiheilla, rei’illä 8-11, Ilonen teki neljä bogia peräkkäin.

”Kaksi ensimmäistä näistä tulivat vaativilla rei’illä hieman vaisujen lyöntien jälkeen. Ei ollut vaan lyönti niillä kohdin tikissä. Sateen ja ukkosen aiheuttama tauko näiden jälkeen toi toisen pulman. Söin liian paljon välissä, oletin tauon kestävän pidempään. Kun lähtö kierrokselle tuli, verensokerini et ollut oikealla tasolla, bogiputki jatkui kahdella.”

Loppuosa kierroksesta, seitsemän viimeistä reikää sujuivat mainiosti yhden alle parin. Päivän huippuhetki oli lähestyminen 13:lla (kentän neljäs) noin sadasta metristä. Pallo putosi aivan reiän viereen, josta se pomppi toiselle puolelle kohdetta uppoamatta reikään.

Tuloksena oli kuitenkin vuorenvarma birdie kymmenen sentin matkalta. Ennakkokaavailuissa kolme yli tuloksella oletettiin sijoituksen olevan huomattavasti parempi kuin 91.

”Kenttä oli edellisyön sateen jäljiltä pehmoinen, se helpotti lähestymislyönneissä ja paransi tulostasoa”, Ilonen arveli.

Kisan kärjessä ovat tuloksella 65 Jim Furyk sekä Adam Scott.

Jim Furyk pelasi torstaina pirteästi. Kuva: All Over Press

Jim Furyk pelasi torstaina pirteästi. Kuva: All Over Press

Scottin ensimmäisen reiän avaus oli pahasti puiden seassa ja päivän viimeisellä hän oli tuhdissa raffissa. Näiden välissä Scott pelasi kenties elämänsä parasta golfia. Hän teki viisi peräkkäistä birdietä kierroksen alkuvaiheilla ja upotti 18:lla lähes viisimetrisen par-putin.

”Mahdollisesti paras suora, jonka olen ikinä pelannut”, Scott selitti viittä peräkkäistä birdietään. ”Löin vain niin hyvin, ettei minulle jäänyt liian paljon töitä. Silloin on taottava, kun rauta on kuumaa. Se oli unelma alku, parin hermostuneen reiän jälkeen.”

Helpolta näytti torstaina monen muunkin peli. Oak Hillillä on päästy viiden edellisen major-turnauksen lopputuloksissa vain kymmenen kertaa alle parin. Kun PGA Championship pelattiin edellisen kerran East Coursella vuonna 2003, avauskierroksella 12 pelaajan tulos alitti parin. Torstaina siihen pystyi sateen pehmitttämän kentän myötävaikutuksella 35 kilpailijaa.

Mutta Tiger Woods ei ollut yksi heistä.

Maailman ykkönen teki aamukierroksestaan huolimatta vain kaksi birdietä. Nihkeän kierroksen ruumiillistuma oli viimeisen reiän tuplabogi. Tiger löi syvästä raffista kolmannen lyöntinsä bunkkeriin ja otti päälle kaksi puttia. Tulos 71 ei ole hullummin Oak Hillillä, paitsi torstain kaltaisissa olosuhteissa.

”Kierros olisi voinut realistisesti olla selvästi alle parin”, Woods sanoi.

Miguel Angel Jimenez oli yksi kuutosella alkavan tuloksen pelanneista. Kuva: All Over Press

Miguel Angel Jimenez oli yksi kuutosella alkavan tuloksen pelanneista. Kuva: All Over Press

Ainoan major-turnauksensa US Openissa 2003 voittaneen Furykin edellinen ykköstila on kolmen vuoden takaa. Tuolloin vietettiin hänen uransa tähtihetkiä, sillä Tour Championshipin voitto merkitse Furykille myös FedExCupin ja PGA Tourin Vuoden Pelaaja -tittelin voittoa.

Furyk pelasi ensimmäisellä kierroksella Scottin tapaan luotettavasti. Päivän ainoa bogi osui viimeiselle reiälle, kun paksu raffi ja griinille tien tukkineet puut antoivat mahdollisuuden vain lyhyeen pitchiin väylälle.

”Olen yleensä pettynyt tehdessäni bogin viimeisellä reiällä. Mutta tulos 65 PGA Championshipissä ei ole kovin paha”, Furyk sanoi.

Lee Westwood ja vasta viikko sitten varasijalta paikkansa turnaukseen ansainnut David Hearn jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 66. Viidettä sijaa jakavien joukossa ovat mm. Paul Casey, MattKuchar sekä Jason Day. Heidän tuloksensa oli 67 lyöntiä.

Menestyssuosikkeihin kuuluvat Jason Dufner, Bill Haas, Henrik Stenson ja Justin Rose ovat kolmen lyönnin päässä kärjestä. Saman kaksi alle -tuloksen pelasi tarkasti lyönyt Miguel Angel Jimenez, kahdesta tuplabogistaan huolimatta.

Lähde: Uutistoimisto AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)