Ilosella vahva startti Qatarissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella vahva startti Qatarissa

Mikko Ilonen on ennen viikonloppua maailmanlistallla 91. Kuva Getty Images

George Goetzee on pelannut urallaan 105 ET:n kisaa. Qatarin kilpailu käynnistyi menestystä enteilevällä tuloksella.Kuva Getty Images

George Goetzee on pelannut urallaan 105 ET:n kisaa. Qatarin kilpailu käynnistyi menestystä enteilevällä tuloksella.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen (68,-4) on European Tourin kisassa Doha Golf Clubilla avauskierroksensa jälkeen hyvissä asemissa. Samassa tuloksessa on mm. Henrik Stenson. Viheriöosumia kertyi peräti 16, birdejä näistä syntyi viisi.

”Pelini oli järkevää tilanteeseen nähden. Kivuliaan lonkan vuoksi en vedellyt ihan täysillä lyöntejä, otin monasti puoli mailaa pidemmän aseen käteen ja löin rauhallisesti. Tuntuma puttiin on hyvä, tästä on hyvä jatka”, edellisvuonna yhdeksäneksi sijoittunut Ilonen kertoi päivästään

Eroa johdossa olevaan George Goetzeehen (-8) on neljä lyöntiä. 27-vuotias Goetzee loisti viheriöillä, joilla hän tarvitsi vain 21 puttia, vaikka otti niitä kertaalleen kolme. Goetzee on sijoitunut ET:lla kolme kertaa kolmoseksi ja viidesti kolmoseksi. Voittoja ei vielä ole, vaikka hän on World Rankingillla singahtanut tasaisuudellaan sadan joukkoon (97.)

Etelä-Afrikkalaiset ovat voittaneet ET:n kauden seitsemästä kisasta jo kolme. Hyvin kulkee Qatarissakin, sillä Coetzeen lisäksi kärkikymmenikössä ovat Dawie Van Der Walt, Thomas Aiken, Branden Grace ja Ernie Els.

Kakon peli ruosteessa

Roope Kakko (73,+1) teki avauspäivänä kaksi birdietä ja kolme bogeyta. Avausreiällä tulleen birdien jälkeen hänen korttiinsa merkattiin kierroksen edetessä kolme bogeyta, toinen birdie tuli 12:lla.

Sijaluku 125 pelaajan joukossa on 86. Kahden kierroksen jälkeen jatkoon pääsee 65 parasta ja saman tuloksen omaavat.

”Oli melko ruosteista peliä. Maila ei ollut backsvingissa siellä missä olisin sen halunnut olevan. Seurauksena jouduin ohjailemaan käsillä, tarkkuus kärsi ja lyönnit vuosivat kohteesta. Nyt on vain pyrittävä parantamaan päivä päivältä”, kauden ensimmäisen kisakierroksensa pelannut Kakko suunnitteli.

Torstaina hän lähtee kierrokselleen kello 11.05 Suomen aikaa. Mikäli sää ja tulostaso ovat keskiviikon tapaisia, Kakon pitäisi pelata tulos 69-70 selvitäkseen kahdelle viimeiselle kierrokselle.

ENNAKKO:

Mikko Ilonen vietti viikonlopun Abu Dhabissa karsiuduttuaan kilpailun kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Tiistaina hän pelasi pro-amin Qatarin kisan aattona. Kierroksesta jäi kahdentyyppisiä ajatuksia.

”Lyöminen oli hyvällä tasolla. Pieni kysymysmerkki on vasen lonkkani, sen kanssa olen paininut jo pari viikkoa. Kipuja on, mutta se ei estä pelaamista, vaikkakin suoritusta se hieman rajoittaa. Mitä enemmän lyön, sitä heikommaksi lonkan kunto menee. Siksi olen vältellyt turhia lyöntejä pari päivää. Nyt mennään näillä korteilla joita kädessä on,” Ilonen taustoittaa tilannettaan.

Qatarin kisa käynnistyy poikkeuksellisesti keskiviikkona.

”Minulle sopii oikein hyvin se, että päästään kisaamaan jo päivää normaalia aiemmin, edellisvuonna yhdeksänneksi sijoittunut Ilonen jatkoi.

Kakolla neljän kisan putki

<a href=Roope Kakko ja Lauri Hamäläinen pääsevät heti ensimmäisissä kisoissa mittaamaan yhteistyönsä tuloksia maailmanhuippujen joukossa. Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/01/13102722130826.jpg">

Roope Kakko ja Lauri Hamäläinen pääsevät heti ensimmäisissä kisoissa mittaamaan yhteistyönsä tuloksia maailmanhuippujen joukossa. Kuva Getty Images.

Roope Kakko lensi Qatariin Floridasta. Ohjelmassa kauden alkuun hänellä on viikonlopun kisan jälkeen Dubai, josta hän lentää Etelä-Afrikkaan kahteen ET:n kisaan.

”Erittäin mukavaa olla taas numerolappu rinnassa. Akut on ladattu ja Orlandossa sain hyvän treenijakson alle.Neljän kisan putken jälkeen tulee taas hyvä treeniputki. Uskon, että alkuvuonna ainakin jaksotukseni tältä osin on mallillaan”, Kakko kertoi kuulumisiaan.

Doha Golf Clubin kenttä on hänelle uusi kokemus.

”Pitkähän tämä on , vähän yksipuolinenkin. Avaukset on lyötävä tonttiin pärjätäkseen. Oma vire on vielä hieman arvoitus, mutta niin se on monilla muillakin kauden tässä vaiheessa”, edelliskauden loistavasti World Cupin henkilökohtaisesssa sarjassa (15.) päättänyt Kakko jatkoi.

Mikko Ilosen startti keskiviikkona on kello 5.45. Kakko pääsee matkaan reilua tuntia myöhemmin, 6.55.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje