Ilosella tyylikäs aloitus Kölnissä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella tyylikäs aloitus Kölnissä

Mikko Ilosella on selkeä näköyhteys kärkeen BMW International Openissa. Kuva: © Getty Images

Mikko Ilosen vahva vire näyttää saavan jatkoa Saksan turnauksessa. Irlannin avointen voittaja iski BMW International Open -turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 68. Tämä riittää avauspäivän jälkeen jaettuun 19. tilaan.

Gut Lärchenhofin kentän 10. reiältä pelinsä käynnistänyt Ilonen teki kierroksellaan kuusi birdietä ja kaksi bogia. Kenttäpuoliskoista paremmin sujui etuyhdeksikkö (Ilosen sisääntulo), jonka hän löi kolme alle parin.

”Vahva suoritus, hyvin sain itseni kasattua kierrosta varten. Olosuhteet ovat tosi hyvät ja kenttä antaa kyllä tulosta jos osuu väyliin”, Ilonen sanoi.

”Perjantaina pitää tulosta pystyä kiristämään hivenen alaspäin, jotta pysyisi kärjen tahdissa.”

Ilosen väyläosumaprosentti oli vain 50, joten avauksiin jäi parannettavaa.

Mikko Korhonen (69) on avauspäivän jälkeen selkeästi cut-rajan oikealla puolella. Hän teki kolmella ensimmäisellä reiällä kaksi birdietä. Peli näytti karkaavan käsistä bogin ja tuplan myötä kierroksen puolivälissä, mutta perättäiset birdiet rei’illä 13-15 nostivat nummelalaisen kärkikymmenikön tuntumaan.

”Kokonaisuutena oli oikein hyvä päivä, vaikka yhdeksännen tupla katkaisi lentoa. Suoritukset tuntuvat hyviltä, tästä asemasta pitää rohkeasti tavoitella perjantaina tuloslistalla ylöspäin”, sijalla 34 oleva Korhonen sanoi.

Viheriöosumia Korhoselle kertyi vain 12, väyläosumatilasto 11/14 osoittaa, että avaukset olivat varsin hyvin hallussa.

Roope Kakko (131:s) oli ensimmäisellä kierroksella alavireinen. Tulos 75 merkitsee sitä, että hänen on alitettava perjantaina reilusti 70 lyönnin raja päästäkseen mukaan viikonlopun kierroksille.

”Olipa surkea esitys, pistää todella vihaksi pelata noin huono kierros.Perjantaina täytyy generoida viha polttoaineeksi ja käyttää sitä birdientekoon”, Kakko suunnitteli iltapäivän kierroksensa jälkeen.

Kölnin turnauksen kärkipaikkaa jakavat Rafael Cabrera-Bello ja Danny Willett. Heidän tuloksensa torstaina oli 64 lyöntiä.

Willettin, 26, uran ainoa ET-voitto on peräisin Kölnin turnauksesta kahden vuoden takaa. Irish Openissa kolmanneksi sijoittunut britti on kärsinyt tällä viikolla pienistä niskavaivoista, minkä vuoksi hän joutui jättämään kisan aattona pelatun pro-am-kilpailun väliin.

Torstaina vaivat eivät liiemmin haitanneet Willettiä. Hän teki virheettömällä kierroksellaan Cabrera-Bellon tavoin kahdeksan birdietä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje