Ilosella nimekkäät kirittäjät Hollannissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella nimekkäät kirittäjät Hollannissa

Mikko Ilonen palaa Sveitsin alppiviikon jälkeen lähes merenpinnan tasolle Hollannissa Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen hakee viikonloppuna menestystä European Tourin kilpailusta Kennemeer Golf& Country Clubin kentältä. Kisa-areena on Iloselle tuttu jo vuosien takaa, se on vuorotellut isäntäkenttänä Hilversumin kanssa .

Hollanti on ollut Iloselle vaikea rasti, paras sijoitus vuosien varrella on hänelle vaatimattomasti 46., vaikka hyviäkin kierroksia on osunut kohdalle. Karsiutumisia on useita.

”Kenttä vaikuttaa hyvältä, se on napakka ja mainiossa kunnossa. Täällä pitää nähdä ja tuntea eteen tulevat pomput, lyödä välillä hyvinkin tarkkaan palloa. Tuuli tulee olemaan isossa roolissa, keleistä ei ole vielä tietoa. Lyönti ja reikä kerrallaan rakennetaan viikkoa”, Ilonen kertoi keskiviikkona pro-am kierroksensa jälkeen.

Pelikumppanit ovat Tourin kokeneinta ja menestyneitä kalustoa. Kolminkertainen major-voittaja Padraig Harrington hakee taas vauhtia ET:lta menetettyään korttinsa USA:ssa.

Hyviä sijoituksia <a href=Thomas Björnilla on paljon, kuluvan kauden ainoa voitto on joulukuulta Etelä-Afrikasta.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/09/14081422300324.jpg">

Hyviä sijoituksia Thomas Björnilla on paljon, kuluvan kauden ainoa voitto on joulukuulta Etelä-Afrikasta.Kuva Getty Images

Thomas Björn on pelannut uransa vahvinta kautta, tämän tuloksena hän pelaa reilun kahden viikon päästä käynnistyvässä Ryder Cupissa 12 vuoden tauon jälkeen.

Molemmat konkarit ovat 43-vuotiaita. Björn on voittanut 15 kertaa European Tourilla, Harringtonilla on tilillään 14 ykköstilaa. Yhteensä parivaljakko on ansainnut ET:lla vajaat 44 miljoonaa euroa.

Korhonen luottavaisena kisan alla

Edellisessä kisassaan Italiassa 14:ksi sijoittunut Mikko Korhonen oli ”hyvissä fiiliksissä” kisan alla.

”Upea baana ja vielä hienossa kunnossa. Viimevuonna keli oli kova, tuulinen. Nyt on ymmärtääkseni luvattu hyviä kelejä, se on Hollannissa harvinaista”, Kennemerissä kaudella 2013 sijaluvun 26. saavuttanut Korhonen tunnelmoi.

<a href=Mikko Korhonen ja harvinainen kuva kilpailusta shortseissa Alastaron tapahtumassa heinäkuussa." src="/wp-content/uploads/2014/09/14071918134789.jpg">

Mikko Korhonen ja harvinainen kuva kilpailusta shortseissa Alastaron tapahtumassa heinäkuussa.

Hän starttaa kisaan kello 15.25. Roope Kakon maila kumahtaa palloon 15.05.

’Tämä on ehdottomasti yksi vuoden parhaista, voittaminen vaatii osaamista. Kennemer palkitsee hyvän pallonlyömisen, lisäksi viheriöt ovat aivan täydelliset. Oma karsiutumisen Sveitsissä taisi olla eduksi, sain aikaa latautua tähän ja huilata sopivassa suhteessa’, Kakko määritteli.
’Perusmantralla mennään, palloa väylälle ja viheriöille, pitää uskoa siihen, että jokunen ammus tippuis myös pidemmiltä matkoilta koloon’, hän jatkoi.

Palkintopotissa on 1,8 miljoonaa euroa. Thomas Björnin ohella suurimpiin suosikkeihin lukeutuvat isäntämaan Joost Luiten, Brooks Koepka, Paul Casey sekä Shane Lowry.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje