Ilosella kovat kirittäjät Agadirissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella kovat kirittäjät Agadirissa

MIkko Ilosella on vaikuttava menestymisten sarja Marokossa pelatuista kisoista.Kuva Getty Images

Marokossa samanaikaisesti pelattavissa ET:n ja LET:n kisoissa on mukana peräti kahdeksan suomalaista. Kuninkaan linnan porttien sisäpuolella käytävässä miesten kisassa ovat mukana Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Koko kolmikko starttaa torstaina iltapäivällä kierrokselleen. Mikko Ilonen vietti Arizonan reikäpelimestaruuskisan jälkeen kaksi viikkoa Suomessa, ja matkusti jo viime viikon torstaina Marokkoon.

”Oli tärkeää päästä nurmelle tauon jälkeen. Löysin varsin mainion leriripaikan, Mogador Golf Clubin Essaouirassa. Viihdyin ja sain tehtyä hyviä harjoituksia. Tiistaina pelasin yhdeksän reikää kisakenttää, keskiviikkona on pro-am vuorossa. Tuuli on täällä iso tekijä. Viheriöillä on pieniä alueita joihin on syytä osua. Spinnin kontrollointi on myös oleellista, alustat ovat varsin pehmeät”, Ilonen kertoi valmistautumisestaan.

Ilonen sijoittui kaudella 2013 samalla kentällä toiseksi, kahdella muulla yrittämällä sijoitukset ovat olleet 17. ja seitsemäs.

”Golf du Palais Royalin kenttä istuu hyvin silmään, pidän näistä pehmeistä pohjista. Itseluottamus on kohdallaan. Voittoa täältä lähdetään hakemaan, se toisi mahdollisuuden päästä Mastersiin”, Ilonen kiteyttää tavoitteensa.

Ykköstila nostaisi Ilosen (62.) niin syvälle 50:n joukkoon, että hän pysyisi siellä 99 % varmuudella maaliskuun loppuun, jolloin 50 parasta saavat kutsun Augustaan. Yksinään hankittu kakkostilakin toisi teoreettisen mahdollisuuden kivuta armoitettujen joukkoon.

Ilosta kirittävät hänen edellään World Rankingilla oleva Pablo Larrazabal (60.) sekä Robert Karlsson. Peräti 196-senttinen, 44-vuotias ruotsalaiskonkari voitti ensimmäisenä skandinaavina (2008) Race to Dubai -listan ja on ollut parhaimmillaan WR:lla kymmenen joukossa. Viimeiset kolme vuotta ovat olleet vaikeita, Karlsson on kuitenkin saanut murrettua lyöntijipsinsä, jonka aikana hän mm. poistui kesken harjoituskierroksen British Openista osallistumatta kisaan.

”Todella mukavaa päästä Karlssonin kanssa pelaamaan. Hänen kanssaan tulee aina tilaisuuden tullen turistua asiaa”, Ilonen pohti tiistaina illalla kuultuaan arvonnan tuloksesta.

Ilosen ja Larrazabalin lisäksi voitolla Marokon kisasta paikan Augustaan saisivat George Goetzee (55.), Bernd Wiesberger (66.) sekä Ross Fisher (69.).

Roope Kakon vire puntarissa

<a href=Roope Kakko on palannut USA:ssa Kevin Smeltzin oppilaaksi. Kuva: Getty Images">

Roope Kakko on palannut USA:ssa Kevin Smeltzin oppilaaksi. Kuva: Getty Images

Roope Kakko lensi vaimonsa Minea Blomqvist-Kakon kanssa Orlandosta Agadiriin. Tammikuun lopulla Kakko karsiutui Qatarissa, Dubaissa sekä kahdessa Etelä-Afrikan kisassa hän oli sijaluvuilla 23., kymmenes ja 34. Enemmänkin oli tarjolla kahdessa keskimmäisessä kisassa, joissa Kakko oli kärkikymmenikössä ennen sunnuntaita.

”Kenttä on sellainen, että se pistää ainakin rautalyömisen kovaan testiin, pelkällä lähipelillä täällä ei pärjää. Treeniviikot Floridassa jäivät hieman vaillinnaisiksi, sillä sain vanhalta koutsilta (Smeltz) tunnin vasta lauantaina, joten toistoja on vähän, vaikka ajatus on selkeä. Hauskaa vaihteluahan tämä on, kun saa asua kisaviikolla oman vaimon kanssa. Koetetaan sparrata toisemme menestykseen”, Kakko kertoi keskiviikkona.

Korhosella hyvä tuntuma kenttään

Ilkka Lind toimii Mikko Korhosen caddienä myös Agadirin kilpailussa. Kuva Getty Images.

Ilkka Lind toimii Mikko Korhosen caddienä myös Agadirin kilpailussa. Kuva Getty Images.

Mikko Korhonen teki jo kolmannen matkansa lyhyen ajan sisällä Afrikkaan. kaksi ensimmäistä suuntautuivat Etelä-Afrikkaan.

”Kenttä on hyvässä tikissä kuten aina. Tuntuma on olemassa sekä omaan tekemiseen, kuin myös kenttään. Rautalyönnit ja lähestymiset ratkaisevat”, linjaa Korhonen, joka oli kahdessa viimeisessä Etelä-Afrikan kisassaan 27. ja 21.

)

Korhonen lähtee torstaina kierrokselleen 14.15., Ilonen 14.35 ja Kakko 15.35. Palkintopotissa on 1,5 miljoonaa euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje