[11][17]

[11][17]

Ilosella kaksijakoinen kierros

Mikko Ilonen jatkaa Dunhill Links Championshipin päätöskierrokselle sijalta 35. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen aloitti Dunhill Links Championshipin kolmannen kierroksen näyttävästi, mutta loppu ei sujunut yhtä lennokkaasti. Ilonen (-11) on Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvassa kisassa 54 reiän jälkeen sijalla 35.

Ilonen pelasi lauantaina kolmen kentän kisassa Carnoustien kentällä. Alku oli todella lupaava, sillä hän taituroi viidennellä reiällä jo päivän neljännen birdiensä. Tässä vaiheessa kiipeäminen kymmenen joukkoon tuntui olevan vain ajan kysymys, mutta kierroksen jatko kävi yllättäen nihkeäksi.

Lahtelainen teki ulosmenon lopussa kaksi bogia (yksi out-lyönti), mutta paikkasi mukavasti tilannetta 12. ja 14. reiän birdieillä. Kisan kolmas kuutosella alkava kierrostulos oli jo näpeissä, kunnes viimeisen reiän tuplabogi pilasi Ilosen fiilikset. Sijoitus putosi hetkessä kymmenen pykälää, eikä tulos 70 lämmittänyt hienosti päivän urakkansa aloittanutta pelaajaa.

Ilosella on matkaa kärjessä olevaan Peter Uihleiniin yhdeksän lyöntiä. Etäisyys kymmenen joukkoon venähti nyt viiteen lyöntiin.

”Draivaaminen oli kaksijakoista – oli hyvää ja huonoa. Toinen out-lyönti tuli viimeisellä. Puttasin tosi stedisti, se oli paras osanen. Lyömisen kanssa on jännää. Tunne oikeastaan on olemassa, mutta automaattia ei saa päälle”, Ilonen määritteli.

Perjantaina Kingbarnsissa tuloksen 60 lyönyt Peter Uihlein (-20) pelasi vakuuttavasti myös kolmannella kierroksella: tulos 65 St Andrews’ssa nosti amerikkalaisen paalupaikalle kahden lyönnin turvin ennen Joost Luitenia, David Howellia, Ernie Elsiä, Richard McEvoy’ta, Martin Kaymeria ja Shane Lowryä.

Peter Uihlein on sunnuntaina hienon mahdollisuuden edessä. Kuva: All Over Press

Uihleinin eagleputti Kingsbarnsin yhdeksännellä (päivän 18:s) oli lähellä tehdä hänestä perjantaina ensimmäisen 60 lyönnin alittajan Euroopan kiertueella. Old Coursella Uihlein ei ollut ennätystahdissa, mutta tällä kertaa kierros päättyi eagleen. Hän chippasi pallonsa sisään n. 40 metristä ja hankki samalla itselleen pienen etumatkan.

Uihlein pelasi avauskierroksensa Carnoustiessa tulokseen 71 (-1), mutta on hurjastellut viimeiset 36 reikää peräti 19 alle.

”Se ei ollut ihan sellainen lyönti, jollaista yritin. Mutta se tuntui toimivan”, Uihlein selitti eagleen johtanutta viimeistä chippiään. ”Se lensi hieman liian pitkälle, mutta olin onnekas. Hieno tapa lopettaa kierros.”

Uihlein voitti ensimmäisen kerran ET:llä viime toukokuussa ja toinenkin voitto oli lähellä Celtic Manorissa. Hän johti Wales Openia kolmella ennen finaalikierrosta, mutta jäi lopulta kakkoseksi.

”En tiedä, onko tämä nytkään yhtään helpompaa. Mutta mitä enemmän tätä tekee sitä enemmän tulee rutiinia. St Andrews on golfin koti ja Old Course maailman hienoin kenttä. Voitto St Andrews’ssa milloin tahansa on jotain erityistä. On jokaisen pelaajan unelma voittaa täällä.”