Ilosella kaksijakoinen kierros Gullanessa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella kaksijakoinen kierros Gullanessa

Mikko Ilonen voi kovalla finaalikierroksen tuloksella nousta vielä korkeallekin Skotlannin avointen loppusijoituksissa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen pelasi toistamiseen kuutosella alkavan kierrostuloksen Euroopan kiertueeseen kuuluvassa Scottish Openissa. Niukasti kisan jatkokierroksille yltänyt lahtelainen löi lauantaina tulostaululle lukemat 69, ja on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kolme alle.

Ilosen kolmas päivä sujui Gullanen kentällä kaksijakoisesti. Hän oli kierrostaan seitsemännen reiän jälkeen kolme yli, mutta sisääntulo sujui täysin päinvastaisesti. Päivän ensimmäinen birdie osui 12. reiälle, kunnes kierros huipentui täydelliseen onnistumiseen kolmen peräkkäisen birdien muodossa rei’illä 16-18.

Tilastojen valossa Ilosen väyläosumatarkkuus (8/14) noudatti aiempien päivien kaavaa. Griiniosuman hän sai keskimäärin joka toisella reiällä, ja kierroksen puttisaldoksi kirjattiin 26.

Lauantain jälkeen Ilonen on sijalla 57. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä, kymmenen parhaan joukkoon viisi lyöntiä.

”En saanut peliiin otetta, olin ihan ulapalla, omissa maailmoissani. Sain tehtyä kaksi hyvää paria, ne herättivät minut horroksesta. Takaysi oli 15. viheriön lyhyttä puttimissiä lukuunottamatta erinomaista peliä. Kolme perättäistä birkkua loppuun jätti oikein hyvän maun”, Ilonen sanoi.

”Erot ovat vieläkin varsin pieniä, hyvä kierros antaa mahdollisuuden isoon nousuun.”

Scottish Openin kärkipaikkaa pitää ennen päätöspäivää Daniel Brooks. Englantilainen, joka on kauden 20 startissaan selvitynyt jatkoon vain viidesti, on kiinni isossa potissa, mutta 28-vuotiaan pelurin hermo testataan huomenna kovalla kädellä.

Brooksin kierros oli lauantaina melkoista taistelua, sillä etenkin tiilyönneissä sihti oli pahasti hukassa. Peräti kahdeksan kertaa hän joutui yrittämään par-pelastusta missattuaan viheriön, onnistumisia kirjattiin kuusi.

Myös puttipelin kanssa Brooks oli ongelmissa. Monen muun pelaajan tapaan hän jätti säännönmukaisesti puttinsa lyhyeksi Gullanen yllättävän hitailla viheriöillä.

Kilpailussa toiseksi nousi upean 64 lyönnin kierroksen pelannut Rankan Raphael Jacquelin (-11).

Marko Kuivasaari

Päivitetty kello 21.39: Kolmannen kierroksen tulokset (Sami Sarpakunnas).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje