Ilosella kaksi lyöntiä liikaa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella kaksi lyöntiä liikaa

Mikko Ilonen luottaa tuloskuntonsa löytyvän kevään edetessä. © Getty Images

Perjantaina aamuvuorossa pelannut Mikko Ilonen oli seitsemän reiän jälkeen tilanteessa kaksi alle. Jatkossa esitys kävi hieman kirjavaksi, sillä kahden birdien lisäksi hänen korttiinsa merkittiin neljä bogia. Kaksi lyöntiä parempi tulos olisi vienyt Ilosen Andalucia Openissa viikonlopun kierroksille. ”Vaihteleva esitys. Pientä lipsumista vähän joka osa-alueella peliä, vastapainoksi oikein hyviä suorituksia draiverista putteriin. Par-kolmosilla olin jokseenkin jäässä, kaikilla tuli tökättyä huono avaus”, Ilonen sanoi.

”Pitkät raudat tuottivat vaikeuksia. Iloinen olin siitä, kuinka hyvin luin viheriöiden kallistuksia soveltamani AimPoint-järjestelmän avulla.”

Edellytyksiä tuloksenteolle ”Alohan kenttä oli kokonaisuutena positiivinen yllätys. Kun seuraavalla viikolla saan putterilla pallon lähtemään sinne minne yritän, on tuloksenteolle edellytyksiä. Torstaina käynnistyvässä Marokon kisassa on myös hyvä kenttä alla, viime vuoden hyvä sijoitus luo myös uskoa.” Marbellan turnaus oli Iloselle kauden neljäs, jatkoonpääsyjä on tullut vain yksi. Jalkaleikkauksen aiheuttaman lähes kahdeksan kuukauden kisatauon jälkeen tulosvire ei ole vielä ollut paras mahdollinen. ”Kaikki eväät menestymiselle ovat olemassa. Ei tässä auta hätäillä tai hermostua, uskon tuloksia tulevan jo seuraavissa viidessä kilpailussa, jotka pelaan maalis-toukokuussa” hän sanoi toiveikkaana.

<a href=Tommy Fleetwood on tekemässä vahvaa nousua Euroopan eliittiin. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/03/12031621594732.jpg" width="242" align="left">

Tommy Fleetwood on tekemässä vahvaa nousua Euroopan eliittiin. &copy Getty Images

Andalucia Openin kärkeen nousi yllätysnimi Eduardo De La Riva. 36 reiän jälkeen tilanteessa -8 oleva De La Riva varmisti paalupaikkansa tekemällä vaikealla viimeisellä reiällä birdien.

Espanjalaisten panos kotiturnauksessa on hyvä, sillä Pablo Larrazabal ja Miguel Angel Jimenez jakavat kakkossijaa Matteo Manasseron, Damien McGranen ja Tommy Fleetwoodin kanssa. He ovat kärjestä lyönnin päässä.

Maailmanlistalla sijalle 610 rankattu De La Riva on ollut Euroopan kiertueen karsinnoissa yhdeksän kertaa. Kortti pääkiertueelle on irronnut vain kerran, kymmenen vuotta sitten. 29-vuotias De La Riva sai kahdeksan muun pelaajan kanssa paikan viikonvaihteen turnaukseen Espanjan sisäisen Order of Meritin perusteella. Uran paras saavutus on Madrid Mastersin kolmas tila viime syksyltä.

”Aloitin kehnosti. Missasi metrin pituisen putin ykkösellä ja tein heti seuraavalla bogin”, De Le Riva sanoi. ”Olin jo kadottaa itseluottamukseni, mutta kolmosen birdie rauhoitti minut. Avaukset olivat tänään hyviä, mutta onnistuneen päivän taustalla oli lyönnit 90-140 metrin etäisyydeltä.”

Jimenezillä ennätys kiikarissa

Andalucia Openin isännästä, 48-vuotiaasta Jimenezistä on mahdollista tulla sunnuntaina ET:n kaikkien aikojen vanhin voittaja. Ennätystä pitää parhaillaan hallussa Des Smyth.

Seitsemättä sijaa jakaa kahdeksan pelaajaa, joukossaan Oliver Wilson ja Edoardo Molinari. Wilson on sijoittunut urallaan yhdeksän kertaa kakkoseksi, mutta voittotili on edelleen avaamatta. Hän pelasi vuoden 2008 Ryder Cupissa, mutta menetti viime vuonna korttinsa ET:lle oltuaan rahalistan 130:s. Paikka Marbellan turnaukseen heltisi Jimenezin kutsulla.

”En haluaisi olla villien korttien varassa, mutta tässä tilanteessa nyt ollaan”, Wilson sanoi.

Päivän parhaasta kierroksesta (65) vastasi Molinari. Rannevammasta kärsinyt italialainen on pudonnut maailmanlistalla 88:nneksi, parhaan OWGR-sijoituksen oltua 1,5 vuotta sitten 14:s.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje