Mikko Ilonen pelasi vakuuttavasti Dubain turnauksen kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
2.2.2016

Ilosella ja Kakolla loistava päivä Dubaissa

Mikko Ilonen (-9) ja Roope Kakko (-8) esittivät lauantaina tähän asti parasta peliään meneillään olevassa Dubai Desert Classic -turnauksessa. Tulos 67 nosti suomalaiskaksikon 1-2 lyönnin päähän kovatasoisen kilpailun kärkikymmeniköstä.

Ilonen aloitti kierroksensa kuudella parilla, mutta teki kolmen birdien suoran vielä ulosmenon puolella. Päivän ainoa bogi osui 11. reiälle, mutta paukut eivät loppuneet siihen: hän taituroi birdiet 13:lla ja 15:llä ja vielä yhden aikaisempien kierrosten tapaan viimeisellä reiällä.

Väyläosumien määrä (9/14) noudatti kutakuinkin kahden edellisen kierroksen määrää. Griiniosumia tuli tällä kertaa enemmän ja putteja vähemmän kuin torstaina ja perjantaina.

”Ensimmäinen puolisko oli melko virheetöntä peliä. Takaysillä kävi pari kertaa hyvää flaksia, mikä näkyi ehkä lyönnin verran kortissa. Puttipeli oli myös tuloksellisesti hyvää, upotin pari sellaista, jotka yleensä jäävät reunalle roikkumaan”, Ilonen sanoi.

”Suunta oli oikea, toivottavasti sunnuntaina saa jatkoa tälle nousulle.”

Lauantaina 23. sijalta matkaan lähtenyt Ilonen on ennen kisan päätöskierrosta jaetulla 12. sijalla. Eroa johdossa olevaan Danny Willettiin on seitsemän lyöntiä, kahdeksan joukkoon vain yksi.

Roope Kakko käytti birdiepaikat tehokkaasti hyväkseen. Kuva: Getty Images

Roope Kakko käytti birdiepaikat tehokkaasti hyväkseen. Kuva: Getty Images


Kakon (21:s) kortti sisälsi Ilosen tavoin kuusi birdietä ja yhden bogin. Espoolainen teki perjantain kierroksen tapaan ainoan boginsa Emirates Golf Clubin kentän ykkösellä, mutta kuittasi virheensä kahdella nopealla birdiellä. Ulosmenon kolmas birdie tuli kierroksen puolivälissä. Päivän loput birdiet Kakko teki rei’illä 11, 13 ja 17.

Hänen osaltaan selkein kohennus tapahtui puttipelissä. Viheriöosumia kertyi 14 ja väyläosumia 8/14.

”Alkuun oli hankalaa. Missasin viheriöitä ja upotin noin 1,5 metrin mittaisia putteja, joilla sain parit pelastettua. Viheriöillä olin erittäin vahva, käytin birdiepaikkani tehokkaasti. Tuon parempaa tulosta en olisi voinut tehdä”, tuloksissa 16 pykälää noussut Kakko sanoi.

”Esitykseni oli pelaamisen ja tuloksenteon osalta todella hyvää, lyömisen osalta jäi petrattavaa sunnuntaille.”

Kauden 2014 kisassa Kakko oli ennen sunnuntaita kahdeksas, lopullisella tuloslistalla 23. Meneillään olevassa kisassa hän on parantanut sijoitustaan Ilosen tavoin päivittäin.

Rafael Cabrera-Bello (-15) jahtaa Willettiä lyönnin päässä. Andy Sullivan (-14) on kolmantena. Viiden joukkoon mahtuvat myös Joost Luiten (-13) ja tällä kaudella jo yhden ET:n kilpailun voittanut nuori eteläafrikkalainen Haydn Porteous (-12).

”Tunnen olevani mentaalisesti hyvin kontrollissa itseni kanssa. Olen yrittänyt pitää pelin niin yksinkertaisena kuin mahdollista, ja mielen rauhallisena. Se näyttäisi toimineen tähän saakka hyvin”, Willett sanoi.

Kakko ja Tyrrell Hatton starttaavat Dubai Desert Classicin finaalikierrokselle klo 9.13 Suomen aikaa. Iloselle seuraa päätöspäivänä tekee lupaava yhdysvaltalaisamatööri Bryson Dechambeau; heidän lähtöaikansa on klo 9.54. Johtopallossa pelaavat Willett ja Cabrera-Bello aloittavat urakkansa klo 10.48.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.