[6][5]

[6][5]
European Tour - Kilpagolf

Ilonen taisteli Kiinassa kakkoseksi

Mikko Ilonen nousi Euroopan kiertueen tienestilistalla upeasti sijalle 12. Kuva: All Over Press

Australian Brett Rumford (-16) juhli sunnuntaina Kiinassa toista perättäistä voittoaan Euroopan kiertueella. Viikko sitten Koreassa ykköseksi sijoittunut Rumford johti Mikko Ilosta lyönnillä ennen päätöskierrosta. Ero kasvoi kolmeen lyöntiin kierroksen puoliväliin mennessä, kunnes Ilosen kaksi birdietä sisääntulon alussa enteilivät jännittävää loppua. Ratkaisu tapahtui kolmella seuraavalla reiällä, joilla Rumford teki birdiet ja Ilonen kaksi bogia. Kierroksen päättyessä eroa oli neljä lyöntiä. Ilonen sai taistella tosissaan pitääkseen kakkostilan hallussaan. Ranskan Victor Dubuisson nousi lyönnin päähän. Robert-Jan Derksen (-10) oli Volvo China Openissa neljäs, Pablo Larrazabal ja Ricardo Santos (-9) jakoivat viidettä sijaa. Iloselle kakkostila oli uran kolmas ET:llä. Se tuotti hänelle uran suurimman palkintoshekin 271938 euroa, jonka myötä hän nousee kiertueen rahalistalla (Race to Dubai) tukevasti 15 ensimmäisen joukkoon. Suomalaisen tämän kauden yhteisansiot ovat nyt 467 113 euroa. Jo nyt on lähes varmaa, että Ilonen pääsee mukaan kauden päättävän Dubain kisaan, johon otetaan Race to Dubai -listan 60 parasta pelaajaa.

Lahtelainen pääsee lähes varmuudella kauden päätteeksi pelattavaan ET:n finaaliturnaukseen. Kuva: All Over Press

Ilonen: Voittoja tulee vielä

Mikko Ilosella oli Volvo China Openin jälkeen ristiriitaisia tuntemuksia. Brett Rumford karkasi voittoon neljän lyönnin erolla, kakkostila tuotti Iloselle kuitenkin uran suurimman shekin ja nosti hänet rahalistan sijalle 12. ”Löin tänään pari todella timanttista vetoa, joita voi muistella sekä tavoitella jatkossa. Esitys oli kaikkinensa erinomainen. Tein voitavani ja toinen tila oli tuloksena. Kyllä niitä ykköstilojakin vielä tulee”, Ilonen sanoi tuoreeltaan kisan jälkeen. Ilosen häkellyttävin suoritus oli 11. reiän avaus. Rohkea draivi yli 300-metrisellä par-nelosella meni muutaman metrin yli viheriön, josta hän chipin jälkeen teki toisen peräkkäisenbirdiensä. Tämän jälkeen alkoi Rumfordin lähipelishow, jota Ilonen kuvaili uskomattomaksi. ”Olihan se ihan käsittämätöntä, miten hyvin Rumford lauantaina ja sunnuntaina pelasteli pareja missattuaan viheriön. 12. reiännosto bunkkerin vierestä oli veret seisauttanut suoritus. Siihen vielä yli kymmenmetriset birdieputit sisään kahdella seuraavalla. Moro ja hyvää yötä oli ajatus, joka täytti tuossa vaiheessa pään. Kaikki kunnia voittajalle, hänellä osui lähes kaikki kohdalleen.” Faktaa:

Mikko Ilosen uratienestit ylittivät sunnuntaina 3,7 miljoonan euron rajan. Kuva: All Over Press

– Kiinan turnauksen kakkostila tuotti Iloselle 271 938 euroa, joka on hänen uransa suurin yksittäinen ansio. Scandinavian Mastersissa, vuonna 2007, Ilonen tienasi 266 000 euroa. – Toinen sija oli uran kolmas, aiemmat ovat Madridista (2009) ja Marokosta 2013. -Voittoja on kaksi: Indonesia ja Tukholma, molemmat vuodelta 2007. Muita Top 10 -sijoituksia häneltä löytyy 24. – Ilonen on ET:n ansiolistalla sijalla 12. Hänen kokonaisansionsa ovat 468 050 euroa. Ilosen paras sijoitus tienestilistalla on 34:s, kaudelta 2007. – Uran kokonaisansiot ovat 3 752 396 euroa. – Suomen ykköspelaaja nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla arviolta 50-60 sijaa. Ennen viikonloppua hänen sijoituksensa oli 207:s. – Ilonen kilpailee seuraavan kerran toukokuun lopulla BMW PGA Championshipissä.