Ilonen: Pallon lyöminen on omalla tasolla - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen: Pallon lyöminen on omalla tasolla

Mikko Ilosen urakka tämänvuotisessa PGA Championshipissä käynnistyy torstaina klo 15.05 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen valmistautuminen kauden neljänteen major-kilpailuun, PGA Championshipiin on sujunut mallikkaasti. Edellisviikon Bridgestone Invitationalissa hän nousi viikonloppuna mainiosti (70-68) yli 20 sijaa saavuttaen uran parhaan sijoituksen (45.) tässä itselleen aiemmin hankalassa kilpailussa.

PGA Championshipista Ilosella on puolustettavana kaudelta 2014 seitsemäs sija.

”Lähtökohtatilanne on terveyden osalta ok. Niska ei ole vihoitellut, olen kyennyt enimmäkseen valmistautumaan tavoitteiden mukaisesti. Pallon lyöminen on omalla tasolla”, Ilonen sanoi.

”Whistling Straitsin kenttä on hieman erikoinen. Silmään se näyttää linksiltä, mutta pelattavuus on ihan toista. Väylät ja viheriöt ovat pehmeitä, oletettavasti ne kovenevat, jos keli pysyy kuivana. Hiekkakuopista, joita on noin tuhat, pitää pysyä poissa. Niissä on aivan lottoamista se, miten pallo kulloinkin makaa.”

”Väylillä pysyminen on tavallista tärkeämpää, sillä karheikot ovat tosi tiukkoja. Jos väylän missaa, kannattaa jopa missata syvemmälle. Pahimmat paikat ovat väylien ja viheriöiden reunoilla.”

Tuloksenteon kannalta Ilonen on harjoituspäivien aikana jo saanut näkemyksen missä kisa ratkaistaan.

”Par-kolmoset ovat avainasemassa. Niillä on par arvossaan, birdieväylliä tulee kyllä matkan varrella, jos peli on uomissaan.”

Tunnelma Wisconsinin osavaltiossa pelattavassa kisassa on noussut jo alkuviikosta korkealle.

”Hyvin urheiluhulluilta vaikuttavat nämä paikalliset. Kenttä on ollut pullollaan katsojia harjoituspäivinä, joka on tietysti mukava asia.”

Kaksi ensimmäistä kierrostaan Ilonen pelaa Englannin Ross Fisherin ja USA:n J.B. Holmesin kanssa. Torstaina kolmikko lähtee kierrokselleen kello 16.05 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)