European Tour | Kilpagolf |
26.1.2016

Ilonen nousi Top 20:een Qatar Mastersissa

Dohassa perjantaina vallinnut navakka puhuri ja viileä sää pitivät huolen, etteivät kolmannen kierroksen tulokset yltäneet Qatar Mastersissa kahden edellisen päivän tasolle. Mikko Ilonen alitti kentän parin yhdellä (71), ja kiipesi tulosluettelossa sijalle 19. Ilonen (-6) oli 36 reiän jälkeen 11 pykälää alempana.

Ilosen kolmannen kierroksen saldo noudatti pitkälti ensimmäisen pelipäivän kaavaa; neljän birdien ohella hänen korttiinsa merkittiin kolme bogia. Hänen kanssaan samaa 19. sijaa jakavat muun muassa Ernie Els sekä toissavuotisen kisan uusinnassa lahtelaisen päihittänyt Sergio Garcia.

”Kutina ennen kierrosta oli sellainen, että odottelin oikein hyvää kierrostulosta. Ulosmenon kohokohdat olivat birkut par-kolmosilla. Muuten tuloksenteko jäi varsinkin helpoilla reiíllä vaisuksi”, Ilonen sanoi.

”Lauantaille on luvattu kovaa tuulta, se avaa mahdollisuuksia takaa-ajajille.”

Kakko: Päivä päivältä tuntuu paremmalta

Tuloksen 72 pelannut Roope Kakko (-4) kohenteli niin ikään asemiaan. Hän on ennen päätöspäivää sijalla 31. Birdiellä aloittanut Kakko teki kaksi bogia ulosmenossa, mutta sisääntulossa hän ei paria heikompaan reikätulokseen sortunut. Kierroksen toisen birdiensä hän teki 16. reiällä.

”Lyömisen osalta oli hyvä päivä. Tein yhdeksiköllä tyhmän ratkaisun joka tuotti bogeyn. Birdiepaikkoja kertyi niukanlaisesti, lähestymiset jäivät turhan kauas. Tulos oli oikeutettu. Päivä päivältä tuntuu paremmalta, eli hyvällä tiellä ollaan”, Kakko sanoi.

Mikko Korhoselle (-1) päivä oli hankala. Viidellä peräkkäisellä parilla aloittanut nummelalainen teki 12 seuraavan reiän jaksossa viisi bogia, mutta vain kaksi birdietä. Tulos 75 pudotti hänet tuloslistalla sijalle 53.

”Vähän liian kova keli oli tänään minulle, eivät taidot riittäneet. Draivasin ihan hyvin, mutta kaikki muu oli hukassa. Osuin raudalla palloon hyvin ehkä kerran ja lähipeli oli mahdottoman huonoa”, Korhonen sanoi.

”Hyvä fiilis vetää koko ajan, silti päivissä on isoja eroja. Huomenna saan vielä tapella tuulessa.”

Paul Lawrie'ta on yleensä ollut vaikeata kammeta 54 reiän jälkeisestä johtoasemasta. Miten käy tällä kertaa? Kuva: Getty Images

Paul Lawrie’ta on yleensä ollut vaikeata kammeta 54 reiän jälkeisestä johtoasemasta. Miten käy tällä kertaa? Kuva: Getty Images


Turnauksen kärjessä Paul Lawriella (-13) on kahden lyönnin ertumatka Branden Graceen ja Thorbjørn Oleseniin. Ennusmerkit puoltavat skotlantilaisen isoa menestystä finaalikierroksella, sillä hän on voittanut kuusi seitsemästä 54 reiän jälkeen johtamastaan kilpailusta.

”Tehtäväsi on viikosta toiseen olla kärkikahinoissa ennen viimeistä yhdeksää reikää. Toivottavasti saan pedattua itselleni huomenna hyvät asemat etuysin aikana”, Lawrie sanoi.

Neljättä sijaa jakava Tommy Fleetwood ja Rafael Cabrera-Bello (-10) ovat loput kaksinumeroisesti alle parin olevat pelaajat.

Tulosluettelo paljastaa, että tuulisiin olosuhteisiin tottuneet pelaajat olivat perjantain eliittiä. Kovimmasta tuloksesta (67) vastasi Englannin Richard Bland, joka nousi 46. sijalta kymmenenneksi. Hän on tilanteessa kahdeksan alle.

Ilonen starttaa Qatar Mastersin neljännelle kierrokselle lauantaina Suomen aikaa klo 9.10 yhdessä Elsin ja Tyrrell Hattonin kanssa. Kakon, Prom Meesawatin ja teini-ikäisen Renato Paratoren päätöspäivän urakka käynnistyy 50 minuuttia aikaisemmin, klo 8.20.

Suomalaisista ensimmäisenä (klo 7.00) liikkeelle lähtee Korhonen, joka saa finaalikierroksella seuraa Marcel Siemistä sekä Oliver Wilsonista. Korhonen pelasi Siemin kanssa myös perjantaina. Lawrien, Gracen ja Olesenin kärkiryhmä kuulutetaan ykköstiille klo 10.20.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.