Ilonen nousi kolmanneksi Tukholmassa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen nousi kolmanneksi Tukholmassa

Mikko Ilonen saavutti uransa kolmannen kolmostilan European Tourilla upean esityksen jälkeen.

Päivä paistoi suomalaispelaajille Tukholmassa. Mikko Ilonen nousi viimeisellä yhdeksiköllä neljällä birdiellään seitsemänneltä sijalta kolmanneksi, Roope Kakko oli lopullisella tuloslistalla 17:s. Koskaan aiemmin ei Ruotsin osakilpailussa kaksi suomalaispelaajaa ole sijoittunut 20:n joukkoon.

Ilosen alku kierrokselle oli oivaan lyömiseen nähden tuloksellisesti vaisua. 1,5-3 metrin birdiepaikkoja oli kolme, ne kaikki livahtivat niukasti ohi. Vapauttava ensimmäinen birdie tuli yhdeksiköllä noin neljän metrin päästä. Tästä Ilonen sai selvästi uutta uskoa putteihinsa.

”Tylsäähän se oli laittaa niitä lyhyitä ohi. Siinä oli kyllä ihan huonoa puttaaamistakin. Otin epäonnistumisten jälkeen käyttööni ajatuksen, jonka olin joku aika sitten kirjannut myös puhelimeeni”, Ilonen sanoi.

”Ohje kuuluu, pysy ylävartalon osalta pystyssä hartiolla droppaamatta vasenta alas. Jos se putoaa taakseviennissä, sama ongelma on edessä osumassa oikean hartian osalta”, Ilonen kertoi punaisesta langastaan johon tarttuminen kannatti.

Hän upotti birdieputin viidestä metristä kympillä, pitkäksi menneen birdieputin jälkeen selvitti itselleen parin kahdesta metristä 11:lla. Kun Ilonen onnistui tekemään birdieen kahdesta metristä myös 12:lla, tuntui kaikki menevän suomalaisen kannalta suotuisasti.

Päivän synkkä hetki tuli kuitenkin eteen 13:lla. Mallikelpoisesn avauksen jälkeen Ilonen lähti lyömäään spoonilla ”siirtolyöntiä” vesiesteen yli.

”Se oli ihan puhdas toppi. Pallo makasi hieman epäselkeästi väylällä, niin nyt vain pääsi tapahtumaan.”

Pallo jäi vesiesteeseen. Hän pääsi dropin jälkeen vain 50 metriä eteenpäin, löi neljännen lyöntinsä viheriön viereen, josta rakensi up & downin sekä bogeyn. Seuraavalla hän löi avauksensa metsään, löi poikittain väylälle ja loistavan lähestymisen jälkeen upotti taas par-puttinsa.

Nämä kaksi lähipelionnistumista 13:lla ja 14:llä pitivät pelin hengissä.

”Molemmista olisi voinut todellakin tulla rumat luvut. Mutta sain momentumin pidettyä. Varsinkin 14:n kolmas lyönti oli hieno siihen tilanteeseen.”

Viimeisillä neljällä tuloskorttiin tuli vielä birdiet 15:llå ja 18:lla. Löydettyään puttipeliinsä ”jujun”, Ilonen oli viheriöilllä jäätävä. Ulosmenosta olisi pitänyt puristaa kohtuullisella puttaamisella 1-3 lyöntiä pois, yhdeksiköltä eteenpäin tuloksenteko oli loistavaa.

Kovassa seurassa

<a href=Lee Westwood voitti lauantaina 22. kerran Euroopan kiertueella. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/12060920003450.jpg" width="505">

Lee Westwood voitti lauantaina 22. kerran Euroopan kiertueella. &copy Getty Images

Ilosen suorituksen arvon ymmärtää paremmin kun tarkastelee kärkiviisikkoa, jossa oli Ilosen lisäksi vain maailmanluokan pelimiehiä.

Maailmanlistan entinen ykkönen Lee Westwood piti muut selkeästi takanaan. Kakkonen Ross Fisher on ollut maailmanlistalla 30:n joukossa, Ilosen kanssa kolmatta sijaa jakoivat maailmanlistan entinen kakkonen Sergio Garcia, sekä kohden toista Ryder Cup -edustusta menossa oleva Peter Hanson (maailmanlistalla 25:s)

”Olen tyytyväinen. tämä oli hyvä päätös hienolle viikolle. Kierroksen alkuvaiheilla kärki näytti karkaavan ja asennoiduin jo pelaamaan Jeev Milkha Singhia vastaan. Peli kulki hyvin ja tietysti tämä antaa itseluottamusta US Openia varten. Kyllä tässä on tuloksia odoteltukin, olen lyönyt palloa varsin hyvin jo useiden viikkojen ajan”, Ilonen summasi.

Sen hän jätti mainitsematta, että neljässä viimeisessä kisassaan, Wentworthissa, US Openin karsinnoissa, Walesin kisassa sekä Tukholmassa hän pelasi viruksesta aiheutuneen flunssan heikentämänä. Fysiikkatreenejä Ilonen ei ole kyennyt vetämään kahteen viikkoon.

Kolmannesta sijastaan Ilonen kuittaa 77.500, jolla hän yli tuplaa kauden aiemmat ansionsa.

Sunnuntaina aamulla hän lentää Zurichin kautta San Franciscoon, jossa on paikallista aikaa perillä jo iltapäivällä Ruotsiin verrattuna yhdeksän tunnin aikaeron ansiosta.

”Siellä on edessä aivan uusi tilanne ja huomattavasti näitä nopeammat viheriöt. Uskon pelaavani kaksi harjoituskierrosta” Ilonen suunnitteli rientäessään haastattelusta seuraavaan.

Kakko sai arvokasta kokemusta

Roope Kakon toinen kisa Bro Hof Slottin kentällä tuotti 17:n sijan.

Roope Kakon toinen kisa Bro Hof Slottin kentällä tuotti 17:n sijan.

Roope Kakko nousi lauantaina tuloksellaan 70 peräti 15 pykälää sijalle 17. Palkintorahaa hän kuittaa lähes 20.000 euroa.

”Oli hieno viikko. Näitä kun pääsisi pelaamaan enemmmän. Pelin osaset kulkivat kahtena viimeisenä päivänä vähän ristiin. Tänään löin hyviä rautoja, perjantaina puolestaan kulkivat avaukset.”

Kakko pelaa seuraavan kerran jo tulevana torstaina Ranskassa Saint Omer Openin, jossa palkintosumma on vain kolmasosa Ruotsin kisasta.

”Sen jälkeisestä ET:n kisasta ei ole tietoa. Osallistun tietty CT:n kisoihin ja näistä mielenkiintoisin on Kytäjä”, Kakko kertoi.

Westwood avaa samppanjapullon

Viiden lyönnin voittomarginaali Lee Westwoodin eduksi näytti syntyvän vaivattoman oloisesti. ”Pelasin erittäin varmasti viikonloppuna. Neljännellä kierroksella en vain meinannut saada puttejani sisään, se antoi muille mahdollisuuden. Tämä on pitkä ja vaativa kenttä, jossa vesi vielä vaanii useissa paikoissa. Voin olla ylpeä tuloksestani 19 alle. Tänään juon voiton kunniaksi samppanjaa, mutta vain kohtuudella, sillä sunnuntaina on edessä raskas matka US Openiin”, Westwood totesi voittajan haastattelussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)