Ilonen menetti asemiaan – Poulter johtaa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen menetti asemiaan - Poulter johtaa

Mikko Ilonen ei saanut perjantaina kaivatunlaista kipinää päälle hyvästä alusta huolimatta. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen ehti pelata toista kierrostaan kymmenen reikää, kun ukkosmyrsky keskeytti kilpailutapahtumat Turkish Airlines Openissa. Ilonen oli kierrostaan tässä vaiheessa tilanteessa yksi yli ja koko kilpailua kaksi alle parin. Se oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun 35. tilaan.

Ilonen aloitti kierroksen mukavasti tehden kaksi birdietä kolmen ensimmäisen reiän jaksossa. Viidennellä reiällä koitti samanlainen musta hetki kuin avauspäivänä, kun hän joutui toistamiseen kirjauttamaan korttiinsa tuplabogin tällä pitkähköllä par-kolmosella. Ennen keskeytystä Ilonen ehti tehdä vielä bogin Montgomerie Maxx Royal –kentän 10. reiällä.

Ilosen kanssa kolme ensimmäistä kierrosta pelaavat Lee Westwood (-2) ja Stephen Gallacher ovat häntä kaksi ja neljä lyöntiä edellä.

”Pelasin hyvin, homma oli hyvin hanskassa. Tulosta en vaan saanuttoivotulla tavalla aikaan. Viikonlopuksi on taas luvattu huonoa ilmaa, saanähdä miten tämä kisa aikataulullisesti etenee”, Ilonen sanoi.

Kisan kärkeen nousi Ian Poulter, joka on 32 reiän jälkeen tilanteessa -13. Brendon De Jonge (-10) jahtaa englantilaista kolmen lyönnin päässä. Wade Ormsby (16 reikää) ja kierroksensa neljällä peräkkäisellä birdiellä aloittanut Brooks Koepka (15 reikää) jakavat kolmatta sijaa lukemissa -9.

Perjantain lähtöaikoja oli aikaistettu 1,5 tunnilla ennustetun ukkosen vuoksi, mutta myrskyrintama saapui Antalyaan odotettua aikaisemmin. Peliä yritettiin jatkaa uudelleen iltapäivällä, mutta uusi keskeytys tuli nopeasti. Toinen kierros jatketaan lauantai-aamuna alkaen klo 8, ja kolmas kierros pelataan heti perään samoilla ryhmillä.

Ian Poulter ehti osoittaa perjantaina ennen pelien päättymistä mainiota virettään iskemällä kuusi birdietä. Joukkoon mahtui myös bogi samalla 12. reiällä, jossa hän niin ikään teki avauskierroksen ainoan boginsa.

”On aina hienoa olla tulosluettelossa ensimmäisenä”, Poulter sanoi. ”Olisin pelannut mielelläni kierroksen loppuun, mutta näin ei ollut tänään ilmeisesti tarkoitettu.”

”Peli sujuu hienosti ja birdieitä tulee, silloin on mahtavaa olla kentällä.”

Avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Miguel Angel Jimenez teki heti toisen kierroksen alkuun kaksi birdietä, mutta sitten espanjalaisen meno tyrehtyi. ”Mekaanikko” sortui bogiin rei’illä 4, 12 ja 13, ja putosi jaetulle viidennelle tilalle Branden Gracen (12 reikää) seuraksi. He ovat tilanteessa -8.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)