Ilonen löysi birdiejyvän Nordea Mastersissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen löysi birdiejyvän Nordea Mastersissa

Mikko Ilonen metsästi birdietä vielä viimeiselläkin väylällä, lähestyminen lensi kuitenkin muutaman metrin viheriön ylitse.

Mikko Ilonen lähti kolmannelle kierrokselle Nordea Mastersissa hyökkäysasemista, vain neljä lyöntiä kakkosena olleesta kolmikosta. Rangeharjoittelu oli varsin vakuuttavan näköistä, caddie Reginald Mokhosi löi vettä kiukaalle ykkösen tiille kävellessään.

”Mikko on mielestäni lyönyt palloa kahden kierroksen aikana paremmin kuin koskaan aiemmin. Mukaanlukien Skandinavian Mastersin voiton 2007. Hän olisi helposti voinut pelata jo tähän mennessä viisi lyöntiä paremmin”.

Kierroksen alku oli kuitenkin Iloselle katastrofaalinen. Avaus par-viitosella karkasi kovan drawn myötä vasemmalle pitkään heinään. Ilosen onneksi lyöntialueelta löytyi vuosikymmeniä vanha aita, jonka kautta hän sai vapaan dropiin. Korttiin merkattiin kuitenkin lopulta helpolla reiällä bogey.

Toinen kylmä suihku tuli heti perään. Kakkosen avaus oli täydellinen, rautayhdeksikkö keskeltä väylää vaatimaton päätyen 10 metriä kohteetaan vasemmalle bunkkeriin. Toisen bogeyn myötä tilanne ja mahdollisuus menestykseen näytti valuvan käsistä.

”Kärsivällisyys. Siinä olen kehittynyt ja se käänsi lopulta tämänkin kierroksen heikosta erinomaiseksi”, Ilonen summasi päivän päätyttyä. Hän teki heti kolmannelle birdien bunkkkerin kautta. Peli lähti kulkemaan, mutta seuraavaa birkkua odoteltiin hyvistä paikoista huolimatta sisääntulon alkuun.

Mikko Ilosen putteri lämpesi vasta kierroksen loppuvaiheillla.

Mikko Ilosen putteri lämpesi vasta kierroksen loppuvaiheillla.

Kun Ilonen sai putken auki kympillä, hän teki niitä kahdeksaan perättäiseen reikään peräti viisi. Erinomaisella pelillä tulokseksi tuli sisääntulossa 31 joka on päivän paras. Viimeiselläkin wedge lensi hallitun näköisesti kohden lippua, mutta myötätuulen kantama se päätyi hieman pitkäksi. Tulokset 70-69-68 nostavat Ilosen kärkikymmenikköön.

”Olo oli tänään varsin hyvä. Löin paljon aivan suoria lyöntejä varsinkin draiverilla, se on aina hyvä signaali. Sunnuntaille ei tarvitse vielä tehdä isoja suunnitelmia, hyvällä pelillä tässä on mahdollisuuksia . Kunhan muistaa olla kärsivällinen, ”Ilonen tähdensi pelin jälkeen.

Kisaa johtavaan Lee Westwoodiin on eroa seitsemän lyöntiä, toisena olevaan Ross Fisheriin neljä.

Ilosen esitys oli varsin vakuuttavan oloinen. Kenttäpeli on erinomaisesssa tikissä. Ilman kahden ensimmäisen väylän ”työtapaturmia” ja paremmalla tuurilla viheriöllä tulos olisi voinut olla päivän paras. Marcus Fraser ja Ross Fisher kirjauttivat tauluun luvut 65.

Kakko ei päässyt paikkoihin

Roope Kakko pelasi tuloksekseen 72. Edellisenä päivänä (68) hän oli esittänyt melkoisen birdieiloittelun, kuuden perättäisen reiän aikana viisi birdietä.

<a href=Roope Kakko ja Lauri Hämäläinen menestyivät yhdessä jo kevään 2009 ET-kisoissa Italiassa ja Irlannissa" src="/wp-content/uploads/2012/06/12060820160638.jpg" width="505">

Roope Kakko ja Lauri Hämäläinen menestyivät yhdessä jo kevään 2009 ET-kisoissa Italiassa ja Irlannissa

”Päivä käynnistyi vaikealla tavalla. Missasin ykkösellä lyhyen birdieputin. Kakkosella puolestaan par-putti livahti ohi. Tosiasia oli se, että tänään en päässyt niin hyvin paikkoihin kuin torstaina. Viimeisellä vielä jäi käyttämättä kahden metrin birdieputti. Se kirvelee, sillä on ihan eri asia pelata kiekka alle parin kuin normitulokseen”, hän totesi.

”Se on kyllä sanottava, että on nämä erittäin kovat kekkerit. Kun pelaa tätä kenttää pariin, niin putoaa tuloslistalla. Laten (Hämäläinen) kanssa olemme sopineet motoksemme sen, että pidetään kentällä hauskaa. Se toteutui, ei murjotettu”.

Late Hämäläinen löysi Roopen esityksestä ensimmäisenä kehumisen aihetta kielitaidosta. ”Sinähän väänsit Pelle Edbergin kanssa hyvää läppää ruotsinkielellä”.

Kakko starttaa kisan päätöskierrokselle klo 11.13 Suomen aikaa, seuranaan Magnus A Carlsson. Ilosen kaksi tuntia ja kaksi minuuttia myöhemmin koittavan lähdön toinen osapuoli on Jeev Milkha Singh.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje