3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kohenteli asemiaan Turkissa

Mikko Ilonen pääsi perjantaina jo lähemmäs omaa tasoaan. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-3) nousi perjantaina 11 sijaa Turkin Antalyassa pelattavassa Euroopan kiertueen turnauksessa. Richard Greenin ja Bernd Wiesbergerin kanssa lauantain kierrokselle klo 8.55 Suomen aikaa starttaava Ilonen on kisan puolivälissä sijalla 42.

”Mahdollisuuksia oli parempaankin tulokseen. En onnistunut tekemään yhtään birkkua par-viitosilla, vaikka avaukset olivat erinomaisia. Kutina oli sellainen, että olisin ansainnut hieman paremman tuloksen”, Ilonen analysoi.

Torstaina Ilonen teki neljä birdietä kentän viidellä par-viitosella. Avauspäivään (yhdeksän) verrattuna viheriöosumia oli huomattavasti enemmän, 13. Viimeisen reiän (kentän yhdeksäs) birdie jätti kuitenkin suuhun hieman paremman maun.

”Siinä jäi lähestymiseen vaikea matka ja pallon makuu. Pelaasin kärsivällisesti varman suorituksen viheriön taakse kun muuta järkevää vaihtoehtoa ei ollut. Kolmas lyöntini, chippi, kolahti reikään”, Ilonen kertasi huippuhetkeään.

Ennen viikonlopun kierroksia kisaa johtavaan Etelä-Afrikan Jaco Van Zyliin (-14) on matkaa 11 lyöntiä, seitsemänteen sijaan kuusi.

”Lauantaina jatketaan taistelua suoritus kerrallaan”, hän lupasi.

Ilosen pitäisi nousta Turkissa Top 15:een omatakseen mahdollisuudet Shanghaissa pelattavaan Race to Dubain kolmanteen finaalitunaukseen.

Toiseen osakilpailuun mahdollisuudet ovat teoreettisella tasolla, se edellyttäisi meneillään olevan kisan voittamista.

Richard Bland ja Chris Wood tekevät Van Zylille seuraa Turkish Airlines Openin kolmannen kierroksen johtopallossa, jonka startti on klo 10.45. Brittikaksikko on kaksi lyöntiä Van Zyliä perässä. Kymmenen joukkoon mahtuvat myös Victor Dubuisson (-11), Rory McIlroy (-10), Lee Westwood (-9) ja GraemeMcDowell (-9).

Race to Dubai -listan ykkösenä oleva McIlroy pelasi avauspäivän tapaan tulokseen 67, ja on luonnollisesti viikonvaihteessa iso suosikki kilpailun voittajaksi.

”Olen varsin tyytyväinen kahden ensimmäisen päivän tuloksiini. Tosin en joutunut tekemään erityisen paljon töitä niiden eteen. En ole upottanut edes yhtään pitkää puttia. Varmasti stressittömimmät 67 lyönnin kierrokset koko vuoden aikana”, McIlroy sanoi.

”Itselläni ei ole huomenna minkäänlaisia paineita kovan tuloksen saamiseksi. Yksi tasaisen jämäkkä esitys lisää, ja toivottavasti olen sunnuntaina voittokahinoissa mukana.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)