Ilonen: Kenttä on viritetty kuin majoreissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen: Kenttä on viritetty kuin majoreissa

Mikko Ilonen odottaa hyvää puttipeliä Le National -kentän upeilla viheriöillä. Kuva: All Over Press

Mikko Ilosen urakka Ranskan avoimissa mestaruuskisoissakäynnistyy torstaina kello 9.30 Suomen aikaa. Le National -kentällä pelattavan turnauksen kahdella ensimmäisellä kierroksella Iloselle seuraa tekevät Robert Rockja Rafael Cabrera-Bello. Rock sijoittui viime viikonvaihteessa Irish Openissa toiseksi.

”Kenttä on viritetty kuin majoreissa. Avausten täytyy olla tarkkoja ja pysyä väylällä. Karheikot ovat monin paikoin lähes pelaamattomia; monesti joutuu laittamaan uutta kuulaa kehiin.. Hyvällä lyömisellä täällä pystyy kuitenkin tekemään hyvää tulosta”, Ilonen sanoi.

”Le National on huippukunnossa etenkin viheriöiden osalta, väkisinkin uppoaa joitain putteja.”

Ranskan avoimet ovat Ilosen toiseksi viimeinen kisa ennen British Openia. Ensi viikolla hän pelaa Skotlannin avoimissa. Open Championship eli kauden kolmas major-turnaus on vuorossa 18.-21. heinäkuuta.

Kuusi suomalaista Bad Griesbachissa

Euroopan kakkoskiertuetta pelataan tällä viikolla Saksassa. Kyseessä on 170 000 euron Bad Griesbach Challenge Tour, joka on keskimmäinen kolmesta peräkkäisestä Keski-Euroopassa pelattavasta CT:n turnauksesta.

Suomalaiset ovat tulleet Saksaa kuuden pelaajan voimin. Suurimmat menestystoiveet lepäävät Roope Kakon ja ET:ltä visiitin tekevän Peter Erofejeffin harteilla.

Kakko on suomalaisista korkeimmalla Challenge Tourin rankingissa. Kun CT:n 15 parasta saa ensi kaudeksi suoran pelioikeuden Euroopan kiertueella, on 22. sijaa hallussaan pitävällä Kakolla matkaa näiden armoitettujen joukkoon 8000 euroa. Rankingin 15. sijalla on Ranskan Edouard Dubois.

Tapio Pulkkasen rankingsijoitus on 40:s. Kotkalainen aloitti kautensa Madridissa upeasti kakkostilalla, mutta kaikki viisi muuta turnausta ovat päättyneet hänen osaltaan karsiutumiseen.

Challenge Tourin rankingin selvässä johdossa on USA:n Brooks Koepka. Ranskan Franqois Calmels ja Englannin Seve Bensonovat seuraavina.

Suomalaisista ensimmäisenä starttivuorossa torstaina ovat Janne Mommo ja Riku Mattila. Eri lyöntipaikoilta urakkansa käynnistävien Mommon ja Mattilan lähtöaika on kello 8.30 Suomen aikaa. Kuusikosta viimeisimpänä (kello 14.50) kierrokselleen starttaa Peter Erofejeff, seuranaan Tom Murray ja Duncan Stewart.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje