19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kärjen tuntumassa Aberdeenissa

Mikko Ilosella on kaikki mahdollisuudet lisätä ansiolistaansa Scottish Openin voitto. Kuva : getty images

Mikko Ilonen (71-68-69) on ennen viimeistä kierrosta Royal Aberdeenin kentällä pelattavasssa European Tourin kilpailussa seitsemännellä sijalla.

<a href=Justin Rose sijoittui jo 16 vuotta sitten Open Championshipissa neljänneksi. Skotlannin kisan vireensä vauhdittamana hän on nousemassa yhdeksi suurimmista suosikeista Liverpoolissa.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14040716121812.jpg">

Justin Rose sijoittui jo 16 vuotta sitten Open Championshipissa neljänneksi. Skotlannin kisan vireensä vauhdittamana hän on nousemassa yhdeksi suurimmista suosikeista Liverpoolissa.Kuva Getty Images

Eroa Justin Roseen ja Marc Warreniin on viisi lyöntiä. Rosen edellinen voitto Euroopasta on vuodelta 2007. Hän oli paras juhannuksen jälkeen pelatussa PGA TOurin kisassa, jota Tiger Woods isännöi. Scottish Openin ykköstila saattaisi nostaa 33-vuotiaan englantilaisen maailmanlistalla jopa kolmanneksi nykyiseltä kuudennelta sijalta.

Ilosen kierros oli aiempia kahta värikkäämpi. Birdiehanat olivat avoinna jo kahdella ensimmäisellä, merkittävän nousun hän teki myös reííllä 16-17 birdeillään, joita kertyi päivän mittaan kuusi.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella Ilonen selvisi ilman bogeja, lauantaina niitä kirjattiin korttiin peräti neljä.
’Tämä oli kuitenkin viikon paras päivä pelillisesti. Parempaan tulokseen oli paljon mahdollisuuksia, mutta ei auta valittaa. Suoritukset menevät oikeaan suuntaan . Kahdella viimeisellä birdiellä annoin itselleni vielä seitinohuet mahdollisuudet (voittoon) huomiseksi’, Ilonen summaili kolmannen päivän satoa.

Supertähdistä Justin Rose (-10) johtaa, Rory McIlroy (-3) ja Phil Mickelson (-2) ovat Ilosen (-5) takana.
Sunnuntaina Ilonen kiertää Royal Aberdeenin kenttää parinaan Tourin pisin pelaaja Robert Karlsson (-4, 196 cm).

Teemu Tyry

<a href=Mikko Ilonen on tehnyt tarkkaa työtä Skotlannin avoimissa. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071121014374.jpg">

Mikko Ilonen on tehnyt tarkkaa työtä Skotlannin avoimissa. Kuva: &copy Getty Images

Mikko Ilonen (-3) taistelee viikonvaihteessa isosta menestyksestä Scottish Openissa. Hän iski Royal Aberdeenin kentällä pelattavan kisan toisella kierroksella tuloksen 68, ja otti tukevan harppauksen kohti kärkeä. Ilonen on kisan puolivälissä mukavasti jaetulla kuudennella tilalla Tanskan Lucas Bjerregaardin kanssa.

Suomalaisässän perjantain kierros eteni virheettömästi. Hän korttiinsa merkittiin yhden eaglen lisäksi yksi birdie, molemmat osuivat kentän sisääntuloon.

Ilonen teki avauskierroksen toisella reiällä triplabogin, kadotettuaan toisen lyöntinsä jälkeen pallon pitkään heinään. Tämän jälkeen hän ei ole tehnyt Aberdeenissa paria heikompaa reikätulosta.

”Oli mahtava kierros. Muut pelaajat tekivät tulosta ja birkkuja ulosmenossa, minä onnistuin takalenkillä. En ottanut itseeni tuloksellisesti vaisusta alusta, sillä tunsin olleeni hyvällä jalalla liikkeellä. Kärsivällisyys tuotti tulosta. Kun on selvinnyt ilman bogejajo 34 reikää putkeen, voi itselleen nostaa peukun pystyyn”, Ilonen sanoi.

Roope Kakko (+4) oli vielä sisääntulon puolivälissä matkalla hyvää vauhtia kohti cut-rajan oikeaa puolta. Hän kuitenkin sortui neljällä viimeisellä kolmeen bogiin ja yhteen tuplaan. Samalla Kakko menetti mahdollisuutensa viikonlopun kierroksille. Jatkopaikka olisi irronnut tuloksella kaksi yli.

”Pelasin helkkarin hyvin 15:n viheriölle asti. Sitten ote kirposi, tuli sydämen särkenyt lopetus. Karsiutuminen johtaa siihen, että lähden vastoin ennakkoajatuksia pelaamaan Moskovan kisan heinäkuun lopulla. Kotona suremalla ei tunne parane, kohden uusia haasteita heti Openin jälkeen”, Kakko sanoi.

”Mielelläni olisin pelannut viikonloppuna, peli tuntui jo varsin hyvältä.”

Skotlannin avointen paalupaikkaa jakavat Argentiinan Ricardo Gonzalez, Ruotsin Kristoffer Broberg ja Skotlannin Marc Warren (-6). Kärkitila olisi ollut tarjolla Gonzalezille yksinkin, mutta hän teki 18:lla tuplabogin. Justin Rose (-5) ja David Howell (-4) mahtuvat myös viiden joukkoon.

Avauskierroksen jälkeen paalulla ollut Rory McIlroy oli perjantaina pahasti epävireinen. Tulos 78 pudotti hänet kokonaistilanteeseen par, ja 30:n ensimmäisen ulkopuolelle.

Marko Kuivasaari

Eagle pelasti Roope Kakon päivän
Roope Kakko (73,+2) on avauspäivän jälkeen 78., ero Rory McIlroyhin ( 64) on yhdeksän lyöntiä. Mikko Ilosen tulos oli 71.

Roope Kakko on avauspäivän jälkeen tuloslistan puolivälissä sijaluvulla 78. pelattuaan tuloksen 73 (+2) Royal Aberdeenin kentällä. Samassa tuloksessa ovat yhteensä kymmenen majoria voittaneet Nick Faldo sekä Ernie Els.

<a href=Rory McIlroy löi Roayl Aberdeenin kentällä 399 metrisellä par-nelosella avauksen viheriön etureunaan. Alamäkeen tietty, silti suoritus oli lähes uskomaton.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/13101510161140.jpg">

Rory McIlroy löi Roayl Aberdeenin kentällä 399 metrisellä par-nelosella avauksen viheriön etureunaan. Alamäkeen tietty, silti suoritus oli lähes uskomaton.Kuva Getty Images

Rory McIlroy otti ainakin ensimmäisen päivän päätteeksi piikkipaikan.

Ulosmeno oli vaikea, bogeja kertyi korttiin neljä. Päivän ainoa birdie syntyi sisääntulon par-viitosella. 16:lla Kakko löi sisään sandwedgellä 85 metrin matkalta tehden eaglen. Päätösreiällä korttiin tuli vielä bogey.

”Peli lähti väärään suuntaan, otin ekalla kolme puttia alle kuudesta metristä. Seuraavalla missasin alle metrisen, kolmannella myös hölmö bogey viheriön edestä. Lyönti tuntui hyvältä alussa, kortttiin en siitä tunnetta pystynyt siirtämään”, Kakko ynnäili.

Perjantain sääennuste on aamupäivällä starttaavalle Kakolle vaikea.

”Sen mukaan tuulen suunta kääntyy ympäri kierrokseni aikana. Joudun ehkä pelaamaan molemmat ysit vastatuuleen, siinä tapauksessa tulee helkutuin vaikeaa. Katsotaan ja toivotaan parasta”, hän pohti torstain iltakierroksen jälkeen.

<a href=Mikko Ilonen terästäytyi kakkosväylän seikkailun jälkeen. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071017361073.jpg">

Mikko Ilonen terästäytyi kakkosväylän seikkailun jälkeen. Kuva: &copy Getty Images

Mikko Ilonen löi avauskierroksensa tulokseen 71, Royal Aberdeenin kentällä pelattavassa Scottish Openissa.

Alku oli varsin hankala, sillä kentän toisella väylällä, par-viitosella, korttiin merkittiin kahdeksan lyöntiä.

”Toinen lyöntini katosi pitkään heinään. Flunssan jäljiltä olo on vielä heikko, käyn hitaalla. Siihen nähden rimpuilin varsin hyvin”, Ilonen sanoi.

Triplan jälkeen Ilosen korttin ei tullut paria heikompaa reikätulosta. Päivän birdiesaldo oli kolme.

Ilonen on kilpailussa sijalla 40 ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Rory McIlroy (64) johtaa Skotlannin avoimia lyönnillä ennen Argentiinan Ricardo Gonzalezia ja Ruotsin Kristoffer Brobergia.

”Kontrolloin pallonlentoa todella hyvin, mikä on itselläni avain hyvään pelaamiseen näissä olosuhteissa ja tällaisilla kentillä”, McIlroy sanoi.

Kristoffer Broberg voi olla tyytyväinen päiväänsä Aberdeenissa. Kuva:  &copy Getty Images

Kristoffer Broberg voi olla tyytyväinen päiväänsä Aberdeenissa. Kuva: &copy Getty Images

”Olen tehnyt viimeiset kymmenen päivää töitä saadakseni pysymään pallon alhaalla sekä lyömällä helppoja spinnaavia lyöntejä. Lähdin tänään kentälle luottaen siihen mitä olen harjoitellut.”

McIlroy löi kauden 13. turnauksessaan neljännen kerran avauskierroksella vähintään tuloksen 64. Näistä turnauksista hän ei ole voittanut yhtäkään.

Hän johtaa PGA Tourilla ensimmäisten kierrosten keskiarvoa (hieman alle 68), mutta toisen kierroksen vastaava on melkein viisi lyöntiä huonompi.

”Toivottavasti sama suuntaus ei jatku tällä viikolla”, McIlroy sanoi. ”Se on enemmän mentaalista kuin mitään muuta. Olen peliini tällä hetkellä todella tyytyväinen.”

Tuloksen 73 lyönyt Roope Kakko teki neljä bogia ulosmenossa, mutta sisääntulossa oli jo toinen ääni kellossa; espoolaiselle kirjattiin takaysillä yksi eagle, yksi birdie ja yksi bogi. Sijalla 78 oleva Kakko on oletetusta cut-rajasta kahden lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari 10.7. klo 22.09

Kakko: Täällä syttyy väkisinkin

Roope Kakko osallistuu Royal Aberdeenin kentällä pidettäviin Skotlannin avoimiin. Avauskierrokselleen hän lähtee torstaina toiseksi viimeisessä ryhmässä kello 17.30.

”Kenttä on fantastinen, samoin puitteet ja pelaaja katras. Rakastan links-kentillä pelaamista. Täällä syttyy väkisinkin”, seitsemättä kisaa kahdeksan viikon aikana pelaava Kakko hehkutti kilpailun alla.

Mikko Ilonen haastaa tähdet Skotlannissa

Mikko Ilonen pääsee pelaamaan todellista links-kenttien helmiin lukeutuvaa Royal Aberdeenin kenttää Scottish Openin käynnistyessä torstaina.

<a href=Mikko Ilonen syttyy yleensä hyvin suurten yleisömassojen keskellä ja tähtien joukossa. Näitä molempia elementtejä on tarjolla Aberdeenissa.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14062219181512.jpg">

Mikko Ilonen syttyy yleensä hyvin suurten yleisömassojen keskellä ja tähtien joukossa. Näitä molempia elementtejä on tarjolla Aberdeenissa.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen osallistuu torstaina käynnistyvään Scottish Openiin Royal Aberdeenin kentällä. Hän kiersi samaa rataa vuonna 1997, viikonloppuna jolloin koko Iso-Britannia suri prinsessa Dianan kuolemaa.
’Tuosta kisasta en paljoa muista, hämärästi pari reikää. Tämä on komea rata, jossa avauksissa saa olla tosi tarkka. Jos tuuli yltyy, kenttä on todella kapea. Lähestymiset ovat jo huomattavasti helpompia. Royal Aberdeenin kiertäminen on erinomaista valmistautumista Open Championshipiin’, Ilonen kertoi ennen keskiviikon pro-am kierrostaan.

Kahtena ensimmäisenä päivänä peliseurana ovat vuoden 20110 Open Championships-voittaja Louis Oosthuizen sekä isäntämaan Marc Warren. Kolmikko lähtee torstaina taipaleelleen kello 10.00 Suomen aikaa.
Scottish Openissa on mukana melkoinen joukko maailmantähtiä, mm. viimevuotinen voittaja Phil Mickelson sekä Rory McIlroy.

Mikko Ilonen on tuoreimmalla maailmanlistalla 50. Sijoitus on uran paras, ja se tuli kaksi viikkoa hänen Irish Open-voittonsa jälkeen. Kahden edelllä olleen pelaajan pisteet laskivat , Ilonen nousi viime viikosta kaksi sijaa.
’Hienoltahan se tuntuu, yksi kauden tavoitteista on nyt saavutettu. Lisää kaasua vaan, täytyy löytää seuraaviin neljään kisaan iso vaihden päälle’, hän jatkoi.

Roope Kakko kovassa kisaputkessa

<a href=Roope Kakko on väläytellyt useaan otteeseen kauden aikana. Isoa kalaa ei vieheeseen ole kuitenkaan vielä tarttunut. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/13103009213804.jpg">

Roope Kakko on väläytellyt useaan otteeseen kauden aikana. Isoa kalaa ei vieheeseen ole kuitenkaan vielä tarttunut. Kuva: Getty Images

Roope Kakolle Aberdeenin kisa on jo seitsemäs kahdeksan viikon aikana. Putki jatkuu Open Championshipiin, mikäli Kakko on kymmenen joukossa Scottish Openissa, ja samalla sijoilla 1-3 niistä, joilla ei vielä majoriin ole pellipaikkaa.

”Latausta löytyy varmasti. rakastan links-golfia. Roayal Aberdeen on aivan vimpan päälle areenana. Kaiken lisäksi pelaajakatras on kivikova. Jos ei tästä syty, niin voi katsella muita hommia”, Kakko pohti kisan aattona kentän pelattuaan.

Torstaina hän lähtee kierrokselleen viimeisten joukossa kello 17.30 Suomen aikaa. Ranskan avoimissa Kakko oli lopulta 35., vaikka toipilaana pelattu avauskierros (68) antoi hyvät lähtökohdat viikonloppuun.

Myös Mikko Korhonen olisi päässyt omalla kategoriallaan mukaan, mutta hän päätti jättää 3,77 miljoonan euron potin tarjoavan kisan väliin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje