Ilonen jatkoon Wisconsinissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen jatkoon Wisconsinissa

Mikko Ilonen on hyvää vauhtia menossa kauden viimeisen major-turnauksen päätöskierroksille. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (72-73) sinetöi kilpailunsa jatkumisen PGA Championshipissä pelaamalla toisen kierroksen neljä viimeistä reikää yksi yli parin. Hän jatkoi perjantaina kesken jäänyttä kierrostaan 15. reiältä tehden välittömästi birdien. 16. reiän paria seurasi bogitulokset kahdella viimeisellä. Ilonen (+1) jakaa kisassa tällä hetkellä 61. sijaa. Karsintarajaksi muodostui +2. Matt Jones (-11) on johdossa.

Ilonen starttaa kolmannelle kierrokselle klo 18.09 Suomen aikaa seuranaan Uuden-Seelannin Danny Lee.

MK 15.8. klo 16.45


Ilosen jatkopaikka häämöttää Wisconsinissa

Epävakaa sää päätti toisen kierroksen kesken kaiken PGA Championshipissä. Mikko Ilonen (32 reikää) on kolme lyöntiä ennustetun cut-rajan yläpuolella. Jason Day ja Matt Jones (-9) jakavat paalupaikkaa.

Voimakas ukkosmyrsky iski perjantai-iltapäivänä Whistling Straitsin seudulle keskeyttäen PGA Championshipin pelitapahtumat toisen kierroksen osalta. Kierros pelataan loppuun lauantaina alkaen klo 7 (klo 15 Suomen aikaa) paikallista aikaa, ja kolmas kierros jatkuu arviolta puoli tuntia toisen kierroksen päättymisen jälkeen.

Kilpailun kärjessä on australialaiskaksikko Jason Day (14 reikää) – Matt Jones (12 reikää). He ovat tilanteessa yhdeksän alle. Englannin Justin Rose (17 reikää) on lyönnin päässä kolmantena. 36 reikää pelanneista parhaana on Jack Nicklausin nimikkokisan, Memorial Tournamentin aiemmin tällä kaudella voittanut Ruotsin David Lingmerth (-7).

Mikko Ilosen (14 reikää) toinen kierros on edennyt tasapainoisesti. Sisääntulon puolelta aloittanut suomalainen teki juuri ennen pelin keskeytystä birdien kentän viidennellä reiällä, ja hän on sekä kierroksen ja kokonaissaldon osalta yksi alle -tilanteessa. Se oikeuttaa tässä vaiheessa 41. sijaan.

Kilpailun cut-raja on ennusteen mukaan asettumassa +2:n kohdalle, joten kolme birdietä ja kaksi bogia tehneen Ilosen jatkoonpääsy näyttää tällä hetkellä realistiselta.

”Päivä loppui osaltani birdieen. Viimeiset 4-5 reikää pelattiin tosi pimeässä kelistä johtuen. Oli vaikeaa visioida ja tuntea suorituksia etukäteen. Onnistuin hyvin kriittisillä hetkillä. Isoin onnistuminen tuli kentän 18:lla, vaikeasta makuusta löin upeasti keskelle viheriötä”, Ilonen sanoi.

”Skooraaminen oli hieman takkuisen oloista koko matkan ajan. Kroppa oli hiemaan vieraan tuntuinen, ehkä pientä jännitystäkin oli ilmassa. Tankkasin energiaa kyllä tunnollisesti, kierroksen jälkeen olo oli varsin hyvä. Keli oli varsin lämmin, joka on aina otettava valmistautumisessa huomioon.”

<a href=Jordan Spieth taistelee Wisconsinissa tiukasti kauden kolmannesta major-voitosta. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/08/15081510093221.jpg" width="505">

Jordan Spieth taistelee Wisconsinissa tiukasti kauden kolmannesta major-voitosta. Kuva: Getty Images

Kauden kaksinkertainen major-voittaja Jordan Spieth (-6) pelasi toisella kierroksella tuloksen 67, ja hän jakaa maaliin tulleista toista sijaa Scott Piercyn ja Brendan Steelen kanssa.

”En ole vieläkään tyytyväinen draiveihini”, Spieth sanoi. ”Lyön välillä nopeita draw-kierteisiä lyöntejä, mikä ei ole itselleni ollenkaan tyypillistä. Se on outoa, eikä tällaisia lyöntejä ole tullut koko vuoden aikana. Yritin vain ohjata pallon tiiltä väylälle.”

”Minun on kyettävä draivaamaan paremmin, ja upotettava muutama putti enemmän, jotta pystyisin pelaamaan myös jatkossa tällaisia tuloksia. Siinä on kaksi avaintekijää viikonlopun kierroksille. Peli muuttuu vielä haastavammaksi vaikeampien lipunpaikkojen ja nopeutuvien viheriöiden vuoksi.”

Spiethillä on hieno mahdollisuus voittaa ensimmäisenä pelaajana golfin historiassa kaikki USA:n majorit saman vuoden aikana. Ylipäänsä kolme majoria saman kauden aikana voittaneita ovat vain Ben Hogan (1953) ja Tiger Woods (2000).

Spiethin ja Open Championshipin voittaneen Zach Johnsonin kanssa pelannut Rory McIlroy (-2) löi tuloksen 71, ja pohjoisirlantilainen on seitsemän lyönnin päässä kärjestä.

”En osaa sanoa, johtuuko tämä nyt pelaamattomuudesta vai enkö vain putannut tarpeeksi hyvin”, edellisen kerran U.S. Openissa kilpaillut maailmanykkönen sanoi. ”Putin kanssa on tehtävä töitä ennen pelin jatkumista huomenna. Paikkoja tuntuu tulevan, joten olisi hienoa saada upotettua muutama.”

Zach Johnson aloitti perjantaina kolmella birdiellä, mutta sai tyytyä tulokseen 72. Hän on tilanteessa +3, joten karsiutuminen on enemmän kuin lähellä.

Hiroshi Iwatan tulikuuma peliesitys kiinnosti lehdistöä. Kuva: Getty Images

Hiroshi Iwatan tulikuuma peliesitys kiinnosti lehdistöä. Kuva: Getty Images

Perjantain kunkku oli Hiroshi Iwata, jonka yhdeksän alle -kierros jakaa kaikkien aikojen kovinta (63) major-turnauksissa pelattua tulosta. Tämä tulos on pelattu 13 kertaa PGA Championshipissä ja 27 kertaa kaikki major-turnaukset huomioiden.

Iwata, 34, pelasi sisääntulon 29 lyönnillä, ja olisi 18. reiän birdiellä noussut yksin ennätyksen haltijaksi. Japanilainen tarvitsi avauskierrokseensa (77) peräti 14 lyöntiä enemmän.

”Eiliset kenttäolosuhteet olivat paljon vaikeammat kuin tänään”, tilanteessa -4 oleva Iwata sanoi. ”Torstaina oli erittäin tuulista, ja viheriöt olivat niin kovat, etten saanut palloa pysähtymään wedgellä. Sain avauspäivänä vain yhden birdiepaikan.”

Iwata sai kutsun turnaukseen oltuaan oikeaan aikaan 100:n joukossa World Rankingilla. Tällä viikolla hänen sijoituksensa on 102:s. Iwata on voittanut urallaan kaksi kisaa Japanin kiertueella. Hän on pelannut kolmesti Open Championshipissä, eikä ole päässyt näissä kertaakaan jatkokierroksille.

Tiger Woodsin (+4) on pelattava jäljellä olevat viisi reikää arviolta kaksi alle välttyäkseen Wisconsinissa ennenaikaiselta kotimatkalta. Tigerin kausi on joka tapauksessa erittäin lähellä päättymistään.

Hän pelannee ensi viikolla PGA Tourin viimeisen ”runkosarjan” kilpailun, mutta pääsy kiertueen pudotuspeleihin on nykykunnossaan epätodennäköistä. Woodsin olisi voitettava tai sijoituttava yksin kakkoseksi Wyndham Championshipissä, jotta hänen pisteensä riittäisivät kiertueen ensimmäiseen playoff-turnaukseen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje