3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen jatkoon Skotlannissa - Korhoselle niukka karsiutuminen

Mikko Iloselle pääsy Skotlannin avointen jatkokierroksille on tärkeää valmistautumista Open Championshipiä varten. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-2) paransi perjantain kierroksella tulostaan ja sijoitustaan Gullanen kentällä pelattavissa Skotlannin avoimissa.

”Kierroksen alkuvaiheilla oli parhaimmillani, silloin tuuli ja tuli hieman vettäkin. Loppua kohden tuuli loppui, tulostaso paranee ja oma jatko on vaakalaudalla”, tuloksen 68 lyönyt Ilonen sanoi kierroksensa jälkeen. ”

”Hieman rohkeammin olisivat voineet leikellä viheriöitä nopeammiksi. Tänään niiden hitaus sai otteen miehestä. En ollut puttipelissä täysin mukana, sinne jäi pari lyöntiä.”

Kun iltapäivän pelaajista suuri osa oli vielä kierroksellaan, Ilosen sijoitus oli 63:s. Päivän päätteeksi siihen tuli heikennystä vain yhden sijan verran, joten lahtelainen pysyi niukasti kuivilla. Viikonlopun kierroksille pääsi 65 parasta sekä saman tuloksen omaavat.

Ilonen teki toisella kierroksella viisi birdietä ja kolme bogia.

Kisaa johtava Daniel Brooks on (-11) yhdeksän lyöntiä Ilosen edellä, kakkossijaan on matkaa vain kuusi lyöntiä. Tämä kertoo tähtien värittämän kilpailun tasaisuudesta. Jatkoon ylsi lopulta 82 pelaajaa.

Mikko Korhonen (-1) jäi harmillisesti ensimmäisten joukossa ulos viikonlopun kierroksilta. Hänen 70 lyönnin tuloksensa sisälsi kaksi birdietä ja kaksi bogia.

”En oikein olisi ansainnutkaan paikkaa jatkoon, jos ihan rehellisiä ollaan. Heikkoa lyömistä oli koko päivä, draivit ihan joka puolella kenttää”, Korhonen sanoi.

”Täydellinen keli oli pelata, mutta jos ei pääse birdie-paikoille, niin vaikea on tehdä tulosta.”

Korhosen kausi jatkuu Sveitsissä 23.-26.7. pelattavalla European Masters -kilpailulla.

Pienen irtioton tehneen Brooksin perässä on seitsemän pelaajan joukko, mihin kuuluvat mm. Shane Lowry, Graeme McDowell sekä turnauksen voittoa puolustava Justin Rose. Kisassa mukana olevista jenkkitähdistä Rickie Fowler ja Matt Kuchar ovat viiden lyönnin päässä kärjestä. Myös Phil Mickelson (-3) pelaa viikonlopun kierroksilla.

Brooks ei ole erityisen tuttu nimi tuloslistojen kärjessä, vaikka hänellä on yksi ET-voitto (Madeira Islands Open) viime vuodelta. Englantilainen selvitti viikko sitten cut-rajan ensimmäisen kerran viiteen kuukauteen.

Hän pelasi tammikuussa kaikki neljä kierrosta Dubain turnauksessa, mutta missasi sen jälkeen cut’in 13 kertaa peräkkäin. Putki katkesi Ranskan avoimissa, jossa oli 20:s.


Suomalaisilla kirin paikka Slovakiassa

Vain Janne Kaske (67-75) sekä Jaakko Mäkitalo (73-70) ylsivät Senicassa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun jatkokierroksille. Eroa kärkipaikkaa jakaviin Steven Jeppeseniin ja Ricardo Gouveiaan on 7-8 lyöntiä. Albert Eckhardt (75-73), Henri Satama (73-76) ja Antti Ahokas (75-76) jäivät selvästi cut-rajasta.

”Tänään homma levisi käteen heti alussa. Peli oli heikompaa kuin eilen, enkä saanut puristettua heikon alun jälkeen”, Ahokas sanoi. ”Onneksi nyt on tauko, niin pääsen treenaamaan kunnolla peliä kuntoon.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje