Ilonen jatkokierroksille Kuala Lumpurissa, Holman jatkaa kärjessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen jatkokierroksille Kuala Lumpurissa, Holman jatkaa kärjessä

Mikko Ilonen löysi kaivattua ryhtiä otteisiinsa perjantain kierroksella. Kuva: Petri Timonen

Mikko Ilonen (-2) paransi tulostaan ja sijoitustaan European Tourin kilpailussa Kuala Lumpurissa perjantaina.

Sijaluvulta 67. kierrokselleen lähtenyt Ilonen teki bogin kolmannella reiällä. Tämän jälkeen alkoi kuuma jakso, kahdeksan reiän aikana korttiin kertyi neljä birdietä, ja lahtelainen kolkutteli jo kärkikymmenikön kannassa.

Viimeiset viisi reikää Ilonen pelasi yhden yli, ja sai päivän saldokseen tuloksen 69. Toisen kierroksen ollessa vielä kesken hänen sijoituksensa on 42:s.

”Totesin avaupäivän jälkeen caddielleni Jason Hemplemanille, että toisesta kierroksesta tulee meille parempi. Ennuste osui kohdalleen, onnistumisia tuli kaikilla mailoilla, tekeminen oli helpomman oloista”, Ilonen sanoi.”

”Viikonloppuun lähdetään parantamaan suorituksia ja sjioitusta.”

Tilastojen valossa Ilonen kunnostautui lähipelissä. Putteja kierroksella oli vain 26, väyläosumia (5/14) ja viheriöosumia (11/18) kertyi kuitenkin vähemmän kuin kärkimiehillä.

Turnauksen tasapainoisesti aloittanut Mikko Korhonen (+2) ei ollut samanlaisessa vireessä kuin torstaina. Toisella reiällä (kentän 11.) tullut birdie lupasi vielä hyvää, mutta neljän bogia reikien 4-9 (kentän 13-18) jaksossa verottivat tulosta rankalla kädellä.

Kun kierroksen jälkipuolisko sujui yhden birdien ja bogin värittämänä parissa, ei tuloksella 74 ollut asiaa jatkoonpäässeiden joukkoon. Sinne jäi tällä kertaa matkaa kaksi lyöntiä.

”Tänään oli huono päivä. Periaatteessa löin ihan hyvin edelleen, mutta kaikista virheistä bogit. Huonoa tuloksentekoa”, Korhonen sanoi.

”Kärsivällisyyttä tarvitaan lisää. Hermo ollut pinnassa koko alkuvuoden, mutta kyllä se aikanaan tulee. Onneksi lyönti alkaa löytyä pikkuhiljaa, niin näkyy valoa tunnelin päässä.”

Maybank Championship Malaysia -turnauksen kärkipaikalla jatkaa Australian Nathan Holman (-13).

Joulukuussa ensimmäisen voittonsa ET:llä (Australian PGA Championship) saavuttanut Holman on noussut salamanlailla huippugolfin kartalla, sillä hänellä ei ole vielä koossa edes 20 pelattua turnausta Euroopan kiertueella.

”Voitettuani kotimaassa, asetin seuraavaksi tavoitteeksi turnausvoiton ulkomailla. On hienoa, että siihen on hyvät mahdollisuudet jo näin nopeasti”, 24-vuotias Holman sanoi.

”Tulin hieman hermostuneeksi huomattuani kierroksen puolivälissä, että olen kolme lyöntiä edellä. Pystyin kuitenkin käsittelemään tilanteen todella hyvin, ja sain tehtyä muutaman birdien sisääntulossa.”

Holmania kahden lyönnin päässä jahtaa Richard Bland, jonka voitoton jakso on kestänyt peräti 377 turnausta. Englantilaiselle kauden alku on luvannut parempaa, mistä osoituksena käy Qatar Mastersin seitsemäs sija.

Euroopan kiertueen ja Asian Tourin yhteiskilpailussa kolmatta sijaa jakavat Miguel Tabuena, Soomin Lee,Jorge Campillo sekä suurin voittajasuosikki Danny Willett. He ovat viisi lyöntiä Holmania jäljessä. Pohjoismaalaisista Tanskan Lucas Bjerregaard (-5) on sijalla 12.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje