Ilonen jatkoi vahvasti, Stenson johtaa edelleen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen jatkoi vahvasti, Stenson johtaa edelleen

Mikko Ilonen ja caddie Reginald Mokhosi ovat tehneet vakuuttavaa työtä Jumeirah Golf Estaten Earth-kentällä. Kuva Petri Pentti

Mikko Ilosella on DP World Tour Championshipissä selkeä pelisuunnitelma, joka toimii, vaikka joidenkin väylien tiipaikat vaihtelevat päivittäin.

”Se tuo peliin mielenkiintoa ja on mun mielestä ihan hyvä juttu. Nyt vain kahdella väylällä homma oli tehty joko liian helpoksi tai vaikeaksi. 15. tiipaikka oli tuotu liian eteen, eli kaikki pääsivät par-4:llä suoraan päälle. Ja 17:llä lipunpaikka oli niin vaikea, että sinne ei kukaan lähtenyt lyömään, vaikka tiipaikka oli pykälän lähempänä”, pohti Ilonen kierroksen jälkeen.

Ilonenon kolmeen pelattuun kierrokseen tyytyväinen, lyönti toimii hyvin ja viheriöt löytyvät hyvin.

”Tein tänään vain yhden virheen. Kympillä lyönti lähti hihaan ja pallo meni puskiin. Loppujen lopuksi muut väylän lyönnit olivat loistavia ja olen tyytyväinen bogiin. Siinä olisi voinut käydä huonomminkin.”

Ilosen pelistä huokui selkeä itseluottamus, vaikka mitään superonnistumisia kierroksella ei nähty. Muutaman hankalan par-putin hän upotti varmasti.

Jännittäviä hetkiä Ilosella oli viimeisellä väylällä. Pelisuunnitelmansa mukaan hän avasi oikealle hyvään paikkaan, mutta kakkoslyönti lipsahti pahasti oikealle ja varapallokin lähti samaan suuntaan.

”En tiedä, mitä siinä tapahtui. Tuntui siltä, että oikea jalka petti alta, päästä ei ollut siihen kunnon yhteyttä. Löin topin enkä nähnyt, minne pallo lensi.”

Kakkoslyönti löytyi vierasaitioiden seinämän vierestä eikä Mikko joutunut edes droppaamaan. Nosto viheriölle hankalasta paikasta oli sitten täydellinen ja tuloksena par.

”Kärki vähän on päässyt karkuun, mutta sen jälkeen pakka on varsin tiivis. Yhdellä alhaisella kierroksella tilanne voi muuttua paljonkin”, Ilonen arvioi. Ero kärkikymmenikköön on ainoastaan kolme lyöntiä.

Lauantaina nähtiin kovista nousuista hyviä esimerkkejä: Turkissa voittanut ranskalainen Victor Dubuisson pelasi kahdeksan alle ja nousi toiseksi. Myös seitsemän alle pelanneet Lee Westwood (T6) ja Joost Luiten (T8) nousivat kympin sakkiin.

Ilonen on jo sopeutunut hyvin paahtavaan helteeseen, vaikka hiki virtaakin noroina.

”Tykkään tällaisista olosuhteista, ei tarvitse niin paljon lämmitellä ennen kierrosta. Lihakset pysyvät sopivasti lämpiminä.”

Stenson konemaisen varma

Henrik Stensonin itseluottamus ei horju. Ruotsalainen pelaa tasaisen varmasti ja eleettömästi. Kolmen kierroksen aikana hän on tehnyt ainoastaan kaksi bogia. Lauantaina upeasti pelannut Dubuisson on käytännössä ainoa, joka voi haastaa Stensonin kilpailun voitosta.

Race to Dubain voittotaistelussa tiukimman vastuksen Stensonille on antanut pahasta flunssasta kärsivä Ian Poulter. Englantilaisella oli viimeisellä väylällä mainio paikka upottaa eagle, mutta pallo vieri hiuksenhienosti reiän ohi. Poulter on jaetulla kolmannella sijalla ja ero Stensoniin on neljä lyöntiä, joten ruotsalaisen pitää ainakin osittain epäonnistui sunnuntaina.

Stensonin ei tarvitse edes voittaa viimeistä kilpailua noustakseen European Tourin ykköspelaajaksi. Jos Poulter tulee takaa ohi, pitää Stensonin olla kakkonen. Ruotsalaisista rahalistan kärjessä on aiemmin ollut Robert Karlsson.

”Takaa-ajajien pitää mennä ohi, joten yritän parhaani mukaan pysyä pelisuunnitelmassani, joka on toiminut hyvin”, totesi Stenson ja lisäsi, että hän yrittää olla miettimättä, miten suuri merkitys rahalistan ykköspaikalla on hänelle.

Myös Miguel Angel Jimenez jatkoi vahvoja otteitaan. On suorastaan käsittämätöntä, että 49-vuotias espanjalainen keikkuu edelleen tiukasti kärkikahinoissa. Mies ottaa kilpailun tosissaan, perjantaina hän hioi lyöntiään valmentajansa kanssa pari tuntia rangella kierroksena jälkeen.

Jari Jokinen, Dubai

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje