Ilonen hyytyi Marokossa viime hetkellä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen hyytyi Marokossa viime hetkellä

Mikko Ilonen kilpailee seuraavan kerran huhtikuun jälkipuolella. Kuva: © Getty Images

Mikko Ilonen esitti Agadirissä pelattavan ET-turnauksen päätöskierroksella hyvää peliä. Vaikka kierroksen alku ja loppu eivät sujuneet toivotulla tavalla, onnistui hän alittamaan Golf du Palais Royal -kentän kahdella lyönnillä. Kokonaistulokseen 285 (-3) päätynyt Ilonen jakoi kisassa 37. sijaa.

Ilonen teki sunnuntaina yhden eaglen, neljä birdietä, kaksi bogia ja yhden tuplan. Hän oli 16. reiän jälkeen matkalla 20:n joukkoon, mutta kahdella viimeisellä lipsahtaneet tupla ja bogi pudottivat sijoitusta kovalla kädellä.

”Sunnuntaina roikuin alkuun mukana hyvällä puttaamisella. Kierroksen puolivälin loistojakso nosti fiilistä, jonka 17. reikä pudotti. Peli oli kokonaisuutena sellaista, että paljon paremmin ei olisi tarvinnut esiintyä jotta olisi voinut kisailla kärkipaikoista”, kisasta vajaat 10 000 euroa tienannut Ilonen mietti.

Ilonen ei mahdu mukaan kauden ensimmäiseen majoriin, Masters Tournamentiin.

”Seuraava kisani on joko Malesiassa (17.-20.4.) tai Kiinassa (24.-27.4.), ennen viikonloppua maailmanlistalla sijalla 62 ollut pelaaja suunnitteli.

Kisan toinen suomalainen Roope Kakko kärsi läpi turnauksen epätasaisuudesta. Myös hänen pelivireensä olisi riittänyt finaalikierroksella kuutosella alkavaan, mutta 14. ja 15. reiän tuplabogit himmensivät kuuden birdien loistoa. Kakko (+3) oli lopputuloksissa 60:s.

Alejandro Canizares katkaisi lähes kahdeksan vuoden voitottoman jakson Euroopan kiertueella. Kuva: &copy Getty Images

Alejandro Canizares katkaisi lähes kahdeksan vuoden voitottoman jakson Euroopan kiertueella. Kuva: &copy Getty Images

”Viikko jätti vaatimattomasta sijoituksesta huolimatta paljon positiivista mieleen. Löin avauksia mainiosti, samoin lähestymislyöntejä wedgellä. Oikealla tiellä ollaan. Joillain muilla kentillä tuolla yhdistelmällä olisi pärjännyt paremmin kuin täällä”, Kakko analysoi.

”Seuraavan Floridassa tapahtuvan harjoitusjakson aikana pitää paitsi lyödä palloa paljon, myös pelata harkkakierroksia, jotta saan lyöntien mittoihin parempaa tuntumaa. Työhaalarit siis päälle ja menoksi”, hän suunnitteli.

Marokosta Kakko kuittaa 3975 euroa. Kauden kokonaisansiot kuudesta kisasta ovat nyt reilut 60 000 euroa.

Seuraavan kerran hän pelaa huhtikuun lopulla Kiinan avoimissa, sekä tämän jälkeen Koreassa. Malesian osakilpailuun Kakko ei näillä näkymin kategoriallaan mahdu mukaan.

Hassan II Trophyn voiton vei Alejandfro Canizares (-19). Espanjalaiselle viisi lyöntiä hävinnyt AndySullivan vastasi finaalikierroksen parhaasta tuloksesta (63), ja nousi 14. tilalta kakkoseksi. Magnus A.Carlsson, Seve Benson ja Rafael Cabrera-Bello (-13) jakoivat kolmatta sijaa.

Voitto oli Canizaresille toinen ET:llä. Ensimmäinen tuli Moskovassa vuonna 2006. Näiden kahden voiton välissä hän ehti pelata Euroopan kiertueella lähes 200 turnausta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)