Ilonen hurjana Zandvoortissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen hurjana Zandvoortissa

Mikko Ilonen pelasi Kennemer Golf & Country Clubilla lauantaina timanttisen kierroksen. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-13) esitti loistavaa peliä Hollannin ET-kisan kolmannella kierroksella. Suomalaisässä löi KLM Openissa lauantaina tuloksen 62, mikä oikeuttaa ennen päätöspäivää viidenteen sijaan. Ilosen virheetön kierros sisälsi kahdeksan birdieä, näistä kolme tuli Kennemerin par 70 -kentän etuysillä ja loput viisi sisääntulossa.

Tulos on Ilosen uran paras, vaikka hän on pelannut aiemmin tuloksen 63 (-9) kentällä, jonka par on 72.

”Päivä lähti hyvin liikkeelle. Tein kakkosella ja kolmosella hyvillä puteilla birdiet. Sitten mentiinkin kärsivällisesti eteenpäin. Kun missasin lähestymisiä, osuivat ne sellaisiin paikkoihin, josta rakensin parit varsin helposti”, Ilonen sanoi.

Sisääntulossa birdieputit alkoivat kolahdella sisään tehokkaasti. Rei’illä 11,12 ja 14 Ilonen poistui viheriöltä birdie kortissaan.

”16:lla sain melkoisen bonuksen, kun viheriön reunasta matkaan lähettämäni birdieputti upposi. Viimeisellä pelasin aggressiivisesti, ja se palkittiin päivän kahdeksannella birdiellä.”

”Sunnuntaista tulee hyvin mielenkiintoinen. Erot kärjessä ovat pienet. Tämä päivä täytti osaltani ne odotukset, jotka pelilleni asetin.”

Ilonen oli kisan puolivälissä sijalla 35, joten nousu kaukaa voittokamppailuun on hatunnoston arvoinen suoritus. Eroa kärkipaikkaa jakaviin Lee Slatteryyn ja Rafael Cabrera-Belloon on kolme lyöntiä.

Edellisvuonna Ilonen sijoittui Zandvoortissa 11.

<a href=Mikko Korhonen voi nousta hyvällä päätöskierroksella vielä korkeallekin. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/09/15091216143616.jpg" width="505">

Mikko Korhonen voi nousta hyvällä päätöskierroksella vielä korkeallekin. Kuva: Getty Images

Kärkikaksikon ja Ilosen väliin mahtuvat vielä Paul Lawrie (-15) ja suomalaisen kanssa päivän kovinta tulosta jakanut Thomas Pieters.

Mikko Korhosen (-8) päivä sujui niin ikään mallikkaasti. Hän vältti Ilosen tavoin paria heikommat reikätulokset ja iski viiden birdien voimalla tuloksen 65. Korhonen kohenteli asemiaan 28 pykälällä perjantaihin nähden, hän on 54 reiän jälkeen sijalla 25.

”Hyvää peliä kaiken kaikkiaan. Asteen laadukkaampaa tekemistä, eikä isoja missauksia. Muutama putti sisään ja pari hyvää par-pelastusta’, Korhonen sanoi.

Vaikka Korhonen missasi lauantaina avauksissaan kuusi väylää, kirjattiin hänelle 15 viheriöosumaa. Putteja kierroksella kertyi 28.

Perjantaina iltaryhmässä pelannut Korhonen starttasi aamulla kentälle ensimmäisenä jo kello 7.30 paikallista aikaa.

”Hyvin olin hereillä heti aamusta, vaikka palautumisaika jäi lyhyeksi, kuten myös unet.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)