Ilonen hakee paikkaa legendojen joukosta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Match Play Championships

Ilonen hakee paikkaa legendojen joukosta

PGA Championshipin seitsemännnen sijan jälkeen Mikko Ilonen on ollut Hollannin kisaa (11.) lukuunottamatta hieman alavireinen.Kuva Getty Images

<a href=Gary Player (musta villapaita) sekä Arnold Palmer olivat Wentworthin kisan ensimmäisen sukupolven supertähtiä.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/10/14101318311529.jpg">

Gary Player (musta villapaita) sekä Arnold Palmer olivat Wentworthin kisan ensimmäisen sukupolven supertähtiä.Kuva Getty Images

Urheilumanageroinnin uranuurtaja Mark McCormack perusti reikäpelikisan joka käynnistyi vuonna 1964. Se pelattiin yli 40 vuoden ajan Wentworthissa, Lontoossa. Kilpailu oli retkillään Espanjassa ja Bulgariassa vuosien 2009 -2013 välisen ajan.

Nyt kisa palaa Englantiin, isänöinnistä vastaa London Club.

Ensimmäiset vuosikymmenet pelattiin kullakin kierroksella kahden kierroksen reikäpeliä. Kun miehiä oli vain kahdeksan, neljän päivän aikana finalistit kiersivät itsensä pyörryksiin Wentworthissa.

Arnold Palmer voitti ensimmäisen kisan, seuraavalla kaudella Gary Player kukisti Tony Leman oltuaan 19 reiän jälkeen jo seitsemän down.

Yksi kovimmista suorituksista , ja ylätyksistä oli Mark O´Mearan voitto Tigerista 1998 finaalissa. O´Mear oli puolivälissä neljä down Tiger Woodsia vastaan, mutta kukisti tämän viimeisellä viheriöllä.

Ykkkösiksi ovat yltäneet Palmerin (2x), Playerin (3x) ja O´Mearan lisäksi mm. Hale Irwin, Corey Pavin, Ernie Els (7x), Seve Ballesteros (5x), Nick Faldo, Greg Norman, Ian Woosnam , Sandy Lyle, Lee Westwood, Colin Montgomerie, Graeme McDowell sekä Ian Poulter.

Tiger Woodsilla ei ole hopeaa parempaa, sillä kauden 1998 osallistuminen jäi ainakin toistaiseksi uran ainoaksi,

Paul Casey häikäisi 2006

Paul Casey oli täysin pitelemätön kauden 2006 kisassa. Neljässä pelissään hän oli yhteensä 27 up vastustajiinsa nähden. Kuva Getty Images

Paul Casey oli täysin pitelemätön kauden 2006 kisassa. Neljässä pelissään hän oli yhteensä 27 up vastustajiinsa nähden. Kuva Getty Images

Tämänvuotisessa kisassa on 16 pelaajaa, jotka jaetaan neljään ryhmään. Kussakin lohkossa pelataan mies miestä vastaan, kaksi parasta menee puolivälieriin, välierä ja finaali käydään sunnuntaina.

Paul Casey järjesti vuonna 2006 häkellyttävän paraatin kohden voittoa. Voittoluvut olivat tyrmäävät 6/4, 5/3, 6/5 ja 10/8. Finaalissa nöyryytettävänä oli Shaun Micheel.

Casey on myös nyt mukana. Brittejä ja irlantilaisi on yhteensä viisi, samoin manner-eurooppalaisia. Pohjoismaista ovat Mikko Ilosen lisäksi mukana Henrik Stenson sekä Jonas Blixt. Lähimmäksi ykköstilaa on päässyt Thomas Björn, joka kuitenkin pysyi kurissa ja Ernie Elsin nuhteessa vuonna 2005.

George Goetzee on ainoa etelä-afrikkalainen, Thongjai Jaideehävisi edellisvuoden finaalissa Graeme McDowellille.

Reikäpelimestaruuden väriläiskä ja ruutitynnyri voi hyvin olla USA:n Patrick Reed, joka ei hävinnyt yhtään peliä Ryder Cupissa.

Ilonen lähtee matkaan haastajana

Mikko Iloselle kisakokemus on ensimmäinen. Amateur Championshipin vuoden 2000 voittaja on joutunut kättelemään voittajansa ammattilaisiaikanaan molemmissa Seve Trophyissa . 2007 Simon Dyson antoi suomalaiselle kyytiä, 2013 Paul Lawrie sai Ilosesta niskalenkin.

Arizonassa käydyssä World Tourin reikäpelikisassa Ilonen oli vielä sisääntulossa johdossa Mastersin voittanutta Bubba Watsonia vastaan. Lopulta Watson pääsi toiselle kierrokselle.

Vedonlyöntitoimistojen kertoimien valossa Ilonen olisi voittaessaan suurin yllättäjä 16:sta mahdollisesta.

Portugalin sateessa Ilonen karsiutui, sama kohtalo häntä koetteli myös edellisviikolla Skotlannissa.

Vaikka Ilosen peli on hapuillut, mitään estettä sille, että hän selviytyisi alkulohkostaan puolivälieriin ja vielä tätäkin pidemmmälle ei ole. Voittaja kuittaa 650.000, alkulohkonsa kolmanneksi ja neljänneksi juuttuneet saavat 75.000 ja 50.000 kolmen pelin uurastuksestaan.

Lohkoja ei vielä maanantaina ole arvottu:

Osanottajat:

<a href=Patrick Reed tuuletti sydämensä kyllyydestä ensimmäisessä Ryder Cupissaan. Kuva: Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/10/14031913393390.jpg">

Patrick Reed tuuletti sydämensä kyllyydestä ensimmäisessä Ryder Cupissaan. Kuva: Getty Images.

Jonas Blixt,

Mikko Ilonen,

Henrik Stenson,

Paul Casey,

Jamie Donaldson,

Stephen Gallagher

Shane Lowry

Graeme McDowell

Victor Dubuisson,

Alexander Levy,

Pablo Larrazabal

Joost Luiten,

Francesco Molinari

George Goetzee,

Patrick Reed

Teksti:Teemu Tyry

Volvon reikäpelikisa, Lontoo

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje