26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen hakee kovempaa tempoa PGA Championshipiin

Kaudella 2013 Ilosen esitykset olivat Nordea Mastersin voiton jälkeen odotuksia heikompia. Irlannin mestari koettaa kääntää virettä positiivisemmaksi torstaina käynnistyvässä majorissa Kuva: Getty Images

Sijoituttuaan sunnuntaina päättyneessä World Tourin Bridgestone Invitationallisssa sijalle 66. Mikko Ilonen matkasi vielä samana iltana yhdessä Martin Kaymerin ja Jamie Donaldsonin kanssa Kentuckyyn. Kaymer on voitanut kuluvalla kaudella Players Championshipin ja US Openin, Donaldson on noussut elämänsä vireeseen, walesilainen taistelee PGA Championshipissa viimeisestä suorasta paikasta Ryder Cupiin.

’Maanantaina vedin vain napakan lajitreenin harjoitusalueella. Pyrin hakemaan parempaa, kovempaa tempoa suorituksiin. Oma tekeminen on hyvällä mallilla, tiistaina pelasin 18 reikää. Kentän ensimmäinen yhdeksikkö jätti vielä hieman kysymysmerkkejä, sen aion pelata keskiviikkona toistamiseen. Torstaina ennen ensimmäistä kierrosta pitää ottaa vielä kunnollinen harjoitussessio puttiin tunnelman saamiseksi’, Ilonen kertoi valmistautumisestaan.

Voitettuaan Irlanninin kisan juhannuksena, Ilonen oli seuravalla viikolla Saksassa 51. Skotlannin 16. tila antoi uskoa Open Champioshipiin, jossa avauskierros mainiolla pelillä nosti hänet kärjen tuntumaan.

Toinen päivä oli tuloksellisesti pannukakku hyvästä vireestä huolimatta, tulos 78 pudotti Ilosen jatkosta.

Bridgestone Invitationalin Firestone Country Club-kenttä oli jo kaudella 2013 Iloselle kova rasti. Hän hävisi tuolloin 28 lyöntiä voittajalle ( Tiger Woods), sunnuntaina päättyneessä kisassa eroa Rory McIlroyhin oli 29 lyöntiä.

Tuloksellisesti paremman vireen löytämisen puolesta pitää peukkuja ylhäällä melkoisesn suuri joukko suomalaisia. Näistä lähtökohdista Ilonen lähtee kisaan potentiaalisen yllättäjän viitta harteillaan.

”Kentällä on melkoinen määrä pitkiä par-nelosia, pari lyhyttäkin joukossa. Avauksia lyödään enimmäkseen driverilla ja puu-kolmosella. Alusta on varsin pehmeä. Kostean ilman johdosta pallo ei myöskään lennä aivan sitä, mitä normaalisti. Kunnoltaan se on mainio, lukuunottamatta lyöntijälkien määrä joillain kohden väyliä”

Ilonen starttaa torstain kierrokselleen kello 16.35 Suomen aikaa yhdessä USA:n George McNeillin ja Jerry Smithin kanssa kentän kymmenenneltä tiiauspaikalta.
Smith on päässyt mukaan USA:n PGA:n karsintakilpailujen kautta, McNeill on on voittanut urallaan kaksi kertaa PGA Tourilla. Edellisessä USA:ssa pelaamassaan PGA Touri kisassa hän oli toisena.

Mikko Iloselle PGA Championship on uran 11. major-kisa. Hän on osallistunut Open Championshipiin kuusi kertaa, US Openiin kahdesti, Mastersiin sekä PGA Championshipiin molempiin yhden kerran.

”Jatkoonpääsy on minimitavoite, se ei USA:sa käydyissä kisoissa ole minulle vielä onnistunut”, Ilonen määritteli ennen USA:n matkaansa.

World Rankingilla Ilonen on tuoreimmalla listalla 54.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)