Ilonen, Erofejeff ja Korhonen kuninkaan jäljillä - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen, Erofejeff ja Korhonen kuninkaan jäljillä

Mikko Ilonen pelaa Marokon kisan avauskierroksen iltapäivän viimeisissä ryhmissä. Kuva: All Over Press

Euroopan kiertue ottaa kahden Aasiassa pelatun turnauksen jälkeen suunnaksi Pohjois-Afrikan, jossa kamppailaan tällä viikolla perinteisen Hassan Trophyn paremmuudesta. Viimeiseen ennen Mastersia pelattavaan ET:n kisaan on ilmoittautunut tukku kovia nimiä, kuten Francesco ja Edoardo Molinari, Rafael Cabrera-Bello, Pablo Larrazabal, Stephen Gallacher sekä Scott Jamieson.

Edoardo Molinari pääsi Kuala Lumpurissa pitkästä aikaa parrasvaloihin. Nähtäväksi jää, antoiko Malyasian Openin kakkostila hänelle kunnon potkun kauden tuleviin koitoksiin. Jamieson on voittanut tänä vuonna kerran ja ollut kerran kakkonen. Skotti pelaa sen verran luotettavaa golfia, että hänen keikkumisensa Hassan Trophyn kärjessä on varsin odotettavaa.

Suomalaisista Marokon turnaukseen starttaavat Malesiassa 17. sijoittunut Mikko Ilonen sekä pitkästä aikaa tositoimiin pääsevät Peter Erofejeff ja Mikko Korhonen. Ilonen käynnistää urakkansa torstaina klo 15.30 Suomen aikaa seuranaan Tommy Fleetwood ja Christian Cevaer. Korhosen, Tjaart Van Der Waltin ja Ewan Porterin avauspäivän lähtöaika on klo 11.05. ChrisLlyodin ja Michael Jonzonin kanssa pelaava Erofejeff kuulutetaan ykköstiille klo 15.40.

Erofejeff pelasi tiistaina harjoituskierroksen yhdessä Ilosen ja Korhosen kanssa. Hän kävi viimeviikon lopussa Lontoossa fittaamassa itselleen täysin uudet välineet, joilla lähtee kauden ja uransa kuudenteen ET:n kilpailuun. ”Uudet välineet tuntuivat tosi hyvältä jo ensimmäisellä pelatulla kierroksella. Kenttä on mahtava ja peli kulki kivasti. Tyynessä kelissä voidaan pelata tosi alhaisia tuloksia, toisaalta tuulessa par-tulos olisi tosi hyvä”, Erofejeff sanoi. Helsinkiläinen ei ole onnistunut kauden viidessä aiemmassa kilpailussa toivotulla tavalla. Saldona on yksi jatkoonpääsy ja viisi karsiutumista. Palkintorahaa tilille on kolahtanut vain 2750 euroa.

Peter Erofejeffin uudet välineet saavat tulikasteensa Agadirissä. Kuva: All Over Press

Peter Erofejeffin uudet välineet saavat tulikasteensa Agadirissä. Kuva: All Over Press

”Kyllä joka viikko tuntuu enemmän siltä, että pystyn menestymään. Alkukausi täytyy vain ottaa oppina ja alkaa saamaan kierroksista kaikki irti. Mikko Ilonen sanoi tänään, että olen takuulla kympin joukossa tällä viikolla, jos noudatan hänen antamaa vinkkiä. En saa kuitenkaan paljastaa tätä vinkkiä vielä tässä vaiheessa.”

Hassan Trophy on Marokon vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty urheilutapahtuma. Vuodesta 1971 lähtien pelatun kisan tunnetuimpia voittajia ovat mm. Lee Trevino, Ernie Els, Vijay Singh sekä Padraig Harrington.

Euroopan kiertueen ohjelmassa turnaus on kuitenkin vasta neljättä kertaa. Sitten vuoden 2010 voitto on mennyt järjestään Brittein saarille. Michael Hoyen jälkeen voittajia ovat olleet Rhys Davies ja David Horsey, joka puolustaa viimevuotista titteliään. Horsey teki vuoden 2012 kisan finaalikierroksen viidellä viimeisellä reiällä kolme birdietä, sinetöiden voittonsa ennen Damien McGranea.

Kolmanneksi sijoittunut Jamie Donaldson hurjasteli päätöspäivänä tuloksen 61, pelaten sisääntulon 28 lyönnillä.

Kisa-areena Golf du Palais Royal sijaitsee Agadirissä aivan kuninkaallisen palatsin läheisyydessä. Kenttä on turnauksen ulkopuolella ainoastaan kuningas Mohammed VI:n ja hänen vieraidensa yksityiskäytössä. Hassan Trophyyn saapuvat pelaajat ovat tunnetusti innoissaan loistokuntoisesta kentästä, jonka muutamille väylille myös näkymä itse kuninkaanlinnaan avautuu.

Turnauksen voittajalle on luvassa paitsi 250 000 euron voittoshekki myös jalokivillä koristeltu kultainen tikari.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje