26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen 54:s PGA Championshipissä

Mikko Ilonen ei saanut Whistling Straitsin viheriöihin haluamaansa otetta. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (par) sai sunnuntaina tulosvireen päälle Whistling Straitsin kentällä vasta sisääntulon seitsemällä viimeisellä, jotka hän pelasi neljän birdien myötä kolme alle parin.

Iloselle, 35, tämänvuotinen PGA Championship oli uran kolmas ja kaikkiaan 14. major-kilpailu. Jatkopaikka viikonlopun kierroksille on auennut seitsemän kertaa. Parhaat sijoitukset seitsemäs, yhdeksäs ja 16.

”Neljännen kiekan alku oli tuloksellisesti turhan takkuinen. Kolme bogia seitsemällä reiällä oli kova kohtalo vaikka pelaaminen oli hyvää. Lunta tuli tupaan kovin helposti. Pysyin rauhallisena, lopussa sitkeys palkittiin. Etenkin kolme viimeistä olivat hienoja. Pääsin huudattamaan yleisöä 17. reiän birdiellä, viimeisellä tekemäni par on myös kovaa valuuttaa”, Ilonen sanoi.

Sisääntulon ensimmäisellä par-kolmosella (12.) Ilosen wedge oli kuumana. ”Hole in one meinasi lirahtaa kuppiin, myös 13:lla, jolla tein birdien – lähestyminen oli hyvä”, hän jatkoi.

Ilosen lopullinen sijoitus oli 54:s, eroa voiton vieneeseen Jason Day’hin jäi 20 lyöntiä. Neljästä kilpailukierroksestaan Ilonen pelasi yhden alle parin.

”Pelaaminen oli tasaista koko viikon läpi. Minulla oli mahdollisuudet paljon parempaan, birdiepaikkojen hyödyntäminen oli tehotonta. En saanut viheriöihin missään vaiheessa haluamaani otetta”, Ilonen maalaili kokonaiskuvaa tekemisistään.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)