Ilari Saulo ja Elina Saksa avauspäivän parhaat Erkko Trophyssä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ilari Saulo ja Elina Saksa avauspäivän parhaat Erkko Trophyssä

Tänä kesänä lyöntipelin SM-kultaa voittanut Ilari Saulo aloitti Talissa odotetun vahvasti. Kuva: SGL

EM-hopeamitalisti Krista Junkkari oli torstaina yllättävissä vaikeuksissa.

Haastavat lipunpaikat Talin nopeilla viheriöillä pitivät pakan kasassa Finnish Amateur Championshipin ensimmäisenä päivänä, eikä haamutuloksia tai irtiottoja vielä nähty. Reunoissa olleet lipunpaikat vaikeuttivat lähestymisiä ja siten myös birdie-paikkoja.

Miehissä kärkipaikkaa jakavat Ilari Saulo, Eemil Alajärvi ja Otto Grönroos tuloksellaan 68 (-3). Lyöntipelin suomenmestari Saulo pelasi tasaisen varmasti tehden neljä birdieä ja yhden bogeyn.

”Aika stressitön kierros, olen tyytyväinen miten hyvin löin palloa tiiltä. Pidemmät raudat olleet kehityskohteena svingissä jo pidempään”, Saulo kertoi.

”Talissa on aina hieno pelata ja tunnelma on ainutlaatuinen. Mutta paljon on vielä golfia jäljellä, huomenna vaan uudestaan fokus kuntoon ja hyvä kierros alle”, 22-vuotias pelaaja jatkoi.

Parin alitti torstaina miesten kilpailussa kaikkiaan yhdeksän pelaajaa.

Hitaasti koneensa käyntiin saanut Elina Saksa pelasi lopulta laatukierroksen. Kuva: SGL

Naisten sarjassa kärkipaikkaa pitää hallussaan tuloksen 68 (-3) lyönyt Elina Saksa. Turkulainen aloitti kierroksen heikosti, mutta sai pelinsä uomiin ja teki viisi birdieä viimeisen kymmenen reiän jaksossa.

Tämän päivän takaysin fiiliksellä jatkossakin ja lisää kaasua vaan.

”Alku oli hidasta, mutta olen ylpeä miten sain mielialani käännettyä etuysin lopussa ja se näkyi sitten tuloksessakin. Tämä oli myös hyvä opetus ja muistutus itselleni”, Saksa totesi.

Iltapäivällä hieman noussut tuuli sopi vahvan pallonlyöjän peliin, ja kentän kunto sai suitsutusta Saksalta.

”Täällä saa lyödä paljon draiveja, mikä sopii minulle. Tämän päivän takaysin fiiliksellä jatkossakin ja lisää kaasua vaan.”

Lyönnin päässä Saksasta toisella sijalla on Emilia Torvinen. Anna Backman (70) täydentää kärkikolmikon. Suurimpana ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Krista Junkkari epäonnistui ensimmäisellä kierroksella pelaten tuloksen 79.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje