Ikimuistoinen viikonloppu – uran ensimmäinen voitto omassa juhlaturnauksessa ja paikka majoriin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ikimuistoinen viikonloppu – uran ensimmäinen voitto omassa juhlaturnauksessa ja paikka majoriin

Richy Werenskin avausvoitto oli käsillä jo viikko sitten Minnesotassa. Sunnuntain ratkaisuhetkillä pallo vierähteli suotuisimmin hänen edukseen. Kuva: Getty Images

PGA Championshipin viimeinenkin paikka jaettiin kiertueen ainoassa pistebogeykilpailussa.

Richy Werenski johti viikko sitten pelattua 3M Openia alusta päätöspäivään saakka. Neljännellä kierroksella ote ei ollut yhtä terävä, ja hän putosi pettymyksekseen jaetulle kolmannelle sijalle.

Samanaikaisesti viikonvaihteessa Memphisin WGC-kisan kanssa käydyssä Barracuda Championshipissä Werenski (+39) otti nopean revanssin noustuaan loppumetreillä uransa ensimmäiseen voittoon PGA Tourilla.

Werenski lähti muokatuin pistebogeysäännöin pelatun kilpailun päätöskierrokselle seitsemän pistettä johdossa olleesta Troy Merrittistä, jolle oli voitto kallellaan turnauksen loppusuoralla.

Kolmanneksi viimeisellä reiällä Werenski chippasi pallonsa viheriön etupuolelta sisään, ja kuittasi tärkeät viisi pistettä eaglesta. Pisteen päähän tulleen Werenskin 18. reiän avaus kolisi puissa, mutta hän sai lähestymisensä wedgellään alle viiden metrin päähän lipusta. Peli ratkesi, kun kaksikosta vain Werenski onnistui birdie-putissaan.

”En todellakaan odottanut tekeväni eaglea 16. reiällä. Missattuani eaglen 12:lla ajattelin, että vielä tulee birdie-paikkoja, ja tehdään se mitä tehtävissä on. Kaikki tapahtui todella nopeasti”, Werenski sanoi.

Tämä kasvattaa itseluottamusta, ja nyt tiedän olevani tarpeeksi hyvä menestymään.

Werenski otti voiton uransa 100. PGA Tourin kilpailussa, ja ansaitsi viimeisen tarjolla olleen paikan torstaina alkavaan major-turnaukseen PGA Championshipiin. Samassa kilpailussa kolme vuotta sitten uusinnassa Chris Stroudille hävinneestä Werenskistä tuli viides peräkkäinen ensikertalaisvoittaja Barracuda Championshipissä.

Vuonna 2015 Golf Channel -kanavan Big Break -sarjan kisan voittanut Werenski jäi viime vuonna niukasti FedEx Cupin playoffien ulkopuolelle, ja joutui hakemaan uutta vauhtia USA:n kakkoskiertueen finaaleista. Nyt Massachusettsista kotoisin olevan 28-vuotiaan pelaajan ei tarvitse kantaa kortistaan hetkeen huolta: kahden vuoden automaattisen pelioikeuden ohella hän pääsee mukaan kahteen seuraavaan major-turnaukseen.

”Olen pelannut mielestäni hyvin pari edellistä kuukautta, mutta onhan voitto iso juttu. Tämä kasvattaa itseluottamusta, ja nyt tiedän olevani tarpeeksi hyvä menestymään.”

Argentiinan Fabian Gomez ja Itävallan Matthias Schwab jakoivat kolmannen sijan kaksi pistettä voittajalle hävinneinä.

Kaliforniassa Tahoe Mt. Clubin kentällä pelatussa Barracuda Championshipissä birdiestä sai kaksi, eaglesta viisi ja albatrossista kahdeksan pistettä. Bogey tiesi yhtä miinus- ja tuplabogey tai heikompi kolmea miinuspistettä. Par-tulos ei aiheuttanut muutoksia senhetkiseen pistetilanteeseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje