3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Ikä on vain numeroita – Peter Senior, 56, voitti Australian Mastersin

Peter Seniorilla riittää yhä ruutia nuorempiensa kiusaamiseen. Vasemmalla toista sijaa jakanut amatööri Bryson DeChambeau. Kuva: Getty Images

Peter Senior (-8) voitti viime viikonvaihteessa Melbournessa pelatun Australian Mastersin kolmannen kerran urallaan. Hän pelasi kisan finaalikierroksella tuloksen 68, ja jätti toista sijaa jakaneet amatööri Bryson DeChambeaun, John Sendenin ja Andrew Evansin kahden lyönnin päähän.

Champions Tourilla vakituisesti pelaava Senior, 56, on osoittanut kotimaansa kiertueella kaapin paikan jo muutamaan otteeseen yli viisikymppisenä. Hän voitti Australian Openin kolme vuotta sitten ja vuosikymmenen alussa myös Australian PGA:n. Masters- ja Open-saavutuksillaan Senior on kyseisten ”aussi-majoreiden” ennätystilastojen iäkkäin voittaja.

Senior voitti edellisen kerran Australian Mastersin 20 vuotta sitten samaisella Huntingdalen kentällä. Hänen caddienaan viimeiset viisi vuotta toiminut poikansa (Mitch) oli tuolloin yksivuotias.

”Aika uskomaton juttu. Ei sitä enää tämän ikäisenä odota voittavansa näitä turnauksia”, Senior sanoi. ”Sain takaysillä hurjaa kannustusta, huonommistakin lyönneistä. Minua peliäni ei ole ihan näin suurella joukolla seurattu vähään aikaan. Se kyllä rohkaisevaa.”

Myös DeChambeau hehkui tyytyväisyyttään vasta viidennessä ammattilaisturnauksessaan.

”On aina erityistä kun pääsee tulostaululla noin lähelle kärkeä, ja sisääntulossa on vielä mahdollisuudet voittoon”, amerikkalaisnuorukainen sanoi. ”Valitettavasti vain missasin pari puttia.”

Kisan suurin ennakkosuosikki Adam Scott jätettiin viidenneksi. Hänen kohtalokseen koitui kehno (77) kolmas kierros.

Scott saa mahdollisuuden revanssiin tällä viikolla Sydneyssä pelattavassa Australian Openissa, jonka voittoa puolustaa vuosi sitten upean menestyskulkunsa aloittanut Jordan Spieth.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje