29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Hyvän tunnelman peliinsä löytänyt Pulkkanen jatkoon – Samooja karsiutui niukasti

Tapio Pulkkanen pelaa pitkästä aikaa ET-kisan kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen sai karsiutumisputken poikki Portugal Mastersissa.

Tapio Pulkkanen (-2) katkaisi kolmen peräkkäisen turnauksen karsiutumisputken Vilamourassa jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Portugal Mastersissa toistamiseen tuloksen 70 ja eteni jatkoon kahden lyönnin turvin.

Pulkkanen teki perjantaina viisi birdieä, jotka kaikki tulivat par-nelosilla. Tämän lisäksi hänelle kirjattiin kaksi bogia ja yksi tuplabogi. Paras vaihe osui kierroksen puoliväliin, missä ”Hattu-Tapio” tehtaili kolmen birdien suoran.

”Tänään oli griineillä vähän parempaa toimintaa kuin torstaina. Seitsemännen väylän tupla vähän jarrutti tulosta”, 40. sijaa jakava Pulkkanen sanoi.

”Draivit pitää saada ladulle viikonloppuna, mikäli haluaa nousta kohti kärkeä. Pelissä on kuitenkin hyvä tunnelma ja uskon hyvään nousuun.”

Pulkkanen ylsi edellisen kerran jatkokierroksille kuukausi sitten käydyssä UK Championshipissä, missä hän oli 63:s. Hän pelaa Dom Pedro Victoria -kentällä vuoden 14. ET-kilpailuaan. Näistä yhdeksän on päättynyt karsiutumiseen.

Kilpailun toinen suomalainen, Kalle Samooja (-1) paransi peliään torstaista, mutta 69 lyönnin kierroksessa oli jatkopaikkaa ajatellen yksi lyönti liikaa.

Hän pelasi etuysin tuloksellisesti täsmälleen samalla tavalla kuin avauspäivänä tehden reikien 2–4 jaksossa kaksi birdieä ja yhden bogin. Tämän jälkeen peli sujui tyystin virheittä, ja sisääntulon ainoaksi parista poikenneeksi tulokseksi jäi 12. reiän birdie.

Samoojalle karsiutuminen oli kolmas peräkkäinen. Hän sijoittui ennen pitkää koronataukoa pelatussa Qatarin kilpailussa kolmanneksi, mutta kesällä ote on ollut hieman kateissa. Samooja ei ole onnistunut raivaamaan tietään kuudessa viimeisessä turnauksessa kertaakaan 30 parhaan joukkoon.

Portugal Mastersissa Ranskan Julien Guerrierilla (-14) on mukavantuntuinen viiden lyönnin etumaka Yhdysvaltain Sihwan Kimiin. Tanskan Martin Simonsen (-7) jakaa parhaana pohjoismaalaisena kolmatta sijaa. Paalulla oleva Guerrier ei ole saavuttanut urallaan yhtään voittoa European Tourilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje