Hyvää kannattaa odottaa – Lucas Glover päätti kymmenen vuoden kuivan kauden PGA Tourilla - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hyvää kannattaa odottaa – Lucas Glover päätti kymmenen vuoden kuivan kauden PGA Tourilla

Lucas Glover saavutti neljännen voittonsa PGA Tourilla. Edellinen oli peräisin toukokuulta 2011. Kuva: Getty Images

Ryan Moore sai viimeisen tarjolla olleen paikan torstaina alkavaan Open Championshipiin.

Näyttävän kirivaihteen päälle laittanut Lucas Glover (-19) palasi yli kymmenen vuoden tauon jälkeen voittajien kirjoihin Illinoisissa pelatussa PGA Tourin kilpailussa. Hän teki seitsemän viimeisen reiän aikana viisi birdieä, ja jätti John Deere Classicissa toisen sijan jakaneet Ryan Mooren sekä Kevin Nan kahden lyönnin päähän.

Ennen vuoden 2009 U.S. Openin voittajan tehoiskua tuloslistan yläpää oli tasainen ja ruuhkainen, sillä 12 pelaajaa keikkui takaysillä kolmen lyönnin sisällä kärjestä sateen pehmentämällä TPC Deere Run -kentällä.

Gloverin, 41, loppukiri sisälsi tarkkojen lähestymisten ohella erinomaista lähi- ja puttipeliä. Päivän birdieistä viimeinen tuli 17. reiällä, missä hän laittoi vajaan neljämetrisen putin sisään. Hallittu oli myös suoritus 18. reiän griinibunkkerista, josta Glover pelasti parin reilun 1,5-metrisen putin päätteeksi.

”Putit menivät sisään, ja sain pidettyä kaasupolkimen alhaalla”, hän totesi.

Tällä kaudella 50-vuotisjuhlaa viettäneen John Deere Classic -kilpailun voitto toi Gloverille reilut 1,1 miljoonaa dollaria palkintorahaa sekä paikan ensi vuoden Masters Tournamentiin ja PGA Championshipiin. Hän pääsee aloittamaan seuraavan vuoden kilpailut voittajien turnauksessa Havaijilla, johon on edellisen kerran päässyt mukaan tammikuussa 2012.

”Kymmenen vuotta on pitkä aika, mutta en ikinä menettänyt uskoani, että voisin voittaa vielä uudelleen. On hienoa osoittaa itselleen, että pystyy tällaiseen”, Glover sanoi.

Lucas Glover ajautui keväällä 2018 kotonaan hämmentävään tilanteeseen, kun hänen päihtynyt puolisonsa Krista Glover kimpaantui miehensä vaisuista otteista Players Championshipissä.

Washington Postin mukaan raivostunut nainen oli käynyt toisessa karsinnassa finaalikierrokselta ulos jääneen pelaajan ja hänen äitinsä kimppuun, ja että paikalle pyydetty poliisi oli pidättänyt Krista Gloverin.

Useita kuukausia tapauksen jälkeen, Lucas Glover ilmoitti, että hänen ehdollisen tuomion saanut vaimonsa ei ollut enää koeajalla, ja että hänen ei tarvitse käydä enää päihteiden käyttöä ja mielenterveyttä arvioivan viranomaisen vastaanotolla.

Glover myös kiisti myöhemmin, että vaimo olisi käyttänyt häntä kohtaan väkivaltaa.

Kilpailun parhaalle pelaajalle – jolla ei vielä osallistumisoikeutta ollut – oli luvassa paikka torstain alkavaan The Openiin. Gloverilta se löytyi entuudestaan yllettyään vuoden 2019 PGA Tourin finaaliin, Tour Championshipiin.

Paikka siirtyi toisen sijan jakaneelle Moorelle, mutta hän ei ole tiedottanut mahdollisesta osallistumisestaan kauden viimeisen major-kilpailuun.

Irlannin Seamus Power (-15) jakoi parhaana eurooppalaisena kahdeksannen sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje