Hyo Joo Kim jätti Stacy Lewisin taas ilman kirkkainta kruunua. Kuva: Getty Images
Kilpagolf | LPGA Tour |
1.2.2016

Hyo Joo Kimistä kauden avauskisan ykkönen LPGA Tourilla

Bahaman paratiisisaarella pelatusta Bahamas LPGA Classic -turnauksesta ei tullut eurooppalaista menestystarinaa. Ruotsin Anna Nordqvist ja Englannin Charley Hull muodostivat kisan kärkikaksikon 54 reiän jälkeen, mutta parhaan kierroksensa (66) sunnuntaina pelannut Hyo Joo Kim kiilasi koko joukon ykköseksi.

Lopputulokseen 274 (-18) päätynyt Kim jätti toista sijaa jakaneet Stacy Lewisin, Sei Young Kimin ja Nordqvistin kahden lyönnin päähän.

”Olen todella onnellinen voitostani, tämä on mahtava aloitus kaudelle”, 210 000 dollaria kuitannut Kim sanoi.

Kimillä, 20, oli ennestään kaksi voittoa plakkarissaan (Evian Championship 2014 ja Founders Cup 2015) LPGA Tourilla. Korean kiertueella hän on koonnut yhdeksän ykköstilaa.

”Hän on tottunut voittamaan, ja tuntee olonsa mukavaksi kärkikamppailuissa”, Kimin caddie Dean Herden sanoi. ”Hyo Joo paransi tänään rautapeliään, eilen osumat jäivät useasti ohuiksi. Hän haki eilisiltana ahkerasti lyöntiään, ja tänään ne olivat huomattavasti puhtaampia.”

Lewisille kakkostilat ovat alkaneet käydä turhankin tutuiksi. USA:n ykköspelaajan voitoton putki on venynyt jo 40 turnauksen mittaiseksi; samassa jaksossa hän on sijoittunut yhdeksän kertaa toiseksi. 11 voittoa kiertueella saavuttanut Lewis on koonnut urallaan kaikkiaan 22 kakkostilaa.

Hull, 19, ei löytänyt päätöskierroksella voittotaisteluun vaadittavaa vaihdetta. Tulos 71 pudotti hänet kahdeksanneksi, neljä lyöntiä Kimille hävinneenä. Muista eurooppalaisista Skotlannin Catriona Matthew (-9) oli 21:s.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.