5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castrenilla jo toinen major-sekoilu ilman omaa syytä −”Hymyilevä Tuhkimo” paalulle Muirfieldissä

Matilda Castren hämmästeli itsekin majoreihin osuneita sääntökommelluksiaan. Kuva: Getty Images

Naiset aloittivat menestysjahdin Women’s Openissa, jonka palkintopotti on kasvanut neljässä vuodessa hulppeat 125 prosenttia.

Uransa kymmenettä Women’s Openia pelaava Ursula Wikström aloitti suomalaisista parhaiten kuuluisalla Muirfield Golf Clubin kentällä käynnistyneen Women’s Openin.

Vantaalainen käytti kaksi birdieä ja neljä bogia sisältäneeseen kierrokseensa 73 (+2) lyöntiä, jolla hän jakaa parhaana suomalaisena 56. sijaa.

”Pari ekaa väylää oli säätöä, mutta sitten oli hyvää taistelua mekosta kovassa tuulessa”, Wikström veisteli.

Sanna Nuutisen urakka kauden viimeisessä majorissa alkoi tuloksella 74, ja 74. sijaa jakava viime vuoden turnauksen onnistuja on Wikströmin tavoin hahmotellun karsintarajan tuntumassa.

Tuloksella 75 Women’s Openin aloittaneen Matilda Castrenin kierros sai ikävän mausteen kolmannella reiällä, jolla hänen caddiensa Jonathan Scott käytti epähuomiossa etäisyyskiikaria. Tämän seurauksena pelaajan tulokseen lisättiin kaksi rangaistuslyöntiä.

Sijalla T86 olevaa Castrenia tilanne luonnollisesti harmitti kierroksen jälkeen.

”Mikähän näissä majoreissa mättää?” hän ihmetteli tiedotteessa.

LPGA Tourilla ja Ladies European Tourilla etäisyysmittareiden käyttö on sallittua, mutta R&A:n järjestämässä Women’s Openissa asia on toisin.

”Onneksi hän käytti kiikaria vain kerran, kun seuraavasta kerrasta olisi tullut diskaus”, Castren näki asian valoisankin puolen.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Castrenilla on sääntöasioiden kanssa epäselvyyksiä majoreissa. Kesäkuussa pelatussa Women’s U.S Openissa hän sai kaksi rangaistuslyöntiä bunkkerissa tapahtuneesta sääntörikkeestä. Rangaistus kuitenkin kumottiin myöhemmin.

Ursula Wikström sai alun tahmeuden jälkeen homman toimimaan Muirfieldin kuuluisalla kentällä. Kuva: Getty Images

Turnauksen neljäs suomalainen ja Women’s Openin ensikertalainen Tiia Koivisto pelasi tuloksen 76 ollen jaetulla 103. sijalla.

Women’s Openin kärkipaikan otti tuloksen 65 (-6) pelannut Hinako Shibuno, joka aloitti kierroksensa kolmella birdiellä. Päivän mittaan Shibuno iski kaikkiaan kahdeksan birdieä. Bogeja hänelle kirjattiin yksi molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Shibunolla on lyönnin etumatka toisena olevaan USA:n Jessica Kordaan.

Japanilainen nousi suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla yllättäen Woburnissa kolme vuotta sitten käydyn Women’s Openin. Herkästi hymyilevä Shibuno kilpaili tuolloin ensimmäisen kerran kotimaansa ulkopuolella, ja sai lempinimekseen ”Smiling Cinderella” (Hymyilevä Tuhkimo).

Vuoden 2019 Women’s Openin jälkeen Shibuno ei ole voittanut turnauksia pääkiertueilla. Japanin Tourilla maailmanlistalla sijalla 41 oleva pelaaja on saavuttanut kuusi ykköstilaa.

R&A ja pääsponsori AIG ovat nostaneet tänä vuonna tuntuvasti Women’s Openin kokonaispalkintosummaa. Jaossa on nyt 7,3 miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa lähes 1,1 miljoonaa taalaa. Lisäystä on tullut viime vuoteen nähden 26 prosenttia.

Vakuutus- ja rahoitusyhtiö AIG:n tultua mukaan kuvioihin vuonna 2019 kauden viimeisen majorin palkintosummat ovat pompanneet pilviin. Vuotta aiemmin palkintopotti oli 3,25 miljoonaa dollaria, joten kasvua on ollut neljässä vuodessa peräti 125 prosenttia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)