[11][15]

[11][15]

Hurjassa liidossa oleva Jon Rahm otti jo neljännen voittonsa kuuden viimeisen turnauksen sisällä

Jon Rahm kylpee menestyksessä golfin huipulla. Kuva: Getty Images

Rahmin maailmanlistasijoitus kohenee nihkeästi, vaikka voittoja tulee solkenaan.

Jon Rahm (-27) pelasi Kalifornian La Quintassa käydyn PGA Tourin kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 68. Se riitti voittoon lyönnin erolla kovan vastuksen tarjonneeseen Davis Thompsoniin.

Kaksikko oli tasoissa, kunnes kolme ensimmäistä päivää kärjessä pysytellyt Thompson löi avauksensa 16. reiällä (par 5) vasemmalle syvään väyläbunkkeriin, ja joutui tyytymään pariin. Rahm teki birdien, eikä päästänyt enää yllättäjää rinnalle.

Thompson oli lähellä nousta tasoihin seuraavalla reiällä, jonka saariviheriöllä hän sihtaili 15-metristä birdie-puttia. Suoritus oli laadukas, mutta pallo otti niukasti osumaa reikään jätettyyn lipputankoon ja kimposi pois.

Voitto The American Expressissä oli Rahmlle toinen peräkkäinen PGA Tourilla pelaamissaan turnauksissa. Kalenterivuoden kilpailut käynnistäneessä Tournament of Championsissa ykköstila heltisi kahden lyönnin marginaalilla ennen Collin Morikawaa.

Rahm, 28, on ollut jo pidempään vakuuttavassa vedossa. Hän on voittanut kuudesta edellisestä kilpailustaan neljä, joista kaksi on DP World Tourin koitoksia. Kymmenessä viimeisessä turnauksessaan hän on jäänyt vain kerran top 8:n ulkopuolelle. Näistä lähtökohdista on kummallista, miten nihkästi Rahmin sijoitus maailmanlistalla kohenee.

Kuuden edellisen turnauksen aikana saavutetut neljä voittoa ovat nostaneet tämän hetken ylivoimaisesti kuumimman pelaajan rankingissa kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Sekä Scottie Scheffler ja rankingissa Rahmin takana jo ennen Kalifornian turnausta ollut Patrick Cantlay olisivat sen sijaan nousseet viikonvaihteessa voitolla maailmanlistan kärkeen. Tämä asettaa maailmanlistan nykyisen pistejärjestelmän entistä oudompaan valoon.

Rahmilla on koossa pääkiertueilta jo 17 ykköstilaa, näistä yhdeksän on peräisin PGA Tourilta.

PGA Tourilta nousee huipulle jatkuvasti uusia mielenkiintoisia nimiä. Davis Thompsonin ohella ensimmäistä kauttaan jenkkikiertueella pelaa Taylor Montgomery, joka kolkuttelee maailmanlistalla paikkaa jo 50 parhaan joukkoon. Hän otti viikonvaihteessa kauden kolmannen top 10 -sijoituksensa oltuaan viides. Eroa Rahmiin jäi kolme lyöntiä.

Eurooppalaisista kärkikymmenikköön mahtui myös kuudennen sijan jakanut Saksan Matti Schmid (-23).