”Hupparimies” jälleen vauhdissa – väsynyt Hatton kiilasi Las Vegasin kisan paalulle - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

"Hupparimies" jälleen vauhdissa – väsynyt Hatton kiilasi Las Vegasin kisan paalulle

Tyrrell Hatton pelasi väsyneenäkin päivän parhaan tuloksen CJ Cupissa. Kuva: Getty Images

Wentworthissa voittanut Tyrrell Hatton kertoi seuranneensa huvittuneena hupparistaan herännyttä keskustelua.

Uransa makeimpaan saavutukseen viime viikonloppuna Lontoon liepeillä Wentworthissa yltänyt Tyrrell Hatton ei suonut itselleen paljon lepoaikaa sunnuntain voitonjuhlien jälkeen. Hän oli jo asettelemassa palloa tiille torstaina Las Vegasissa Nevadassa, jossa käynnistyi PGA Tourin kauden kuudes kilpailu, CJ Cup.

Shadow Creek -kentällä pelattava turnaus käynnistyi Hattonilta mallikkaasti, sillä tulos 65 (-7) oikeuttaa 18 reiän jälkeen kärkipaikkaan. Eroa kakkossijaa jakaviin Russell Henleyhyn ja Xander Schauffeleen on yksi lyönti.

Kierrokselta palasi vahvasta esityksestä huolimatta hieman totinen pelaaja. 20 tunnin matka Lontoosa Las Vegasiin kesken kisaruljanssin aiheutti melkoisen väsymyksen, ja jetlagista kärsivällä Hattonilla oli myös kurkku kipeänä.

”Olen aika väsynyt tällä hetkellä. Tänään oli pitkä päivä, mutta tuloksestani olen todella ilonen. Täytyy mennä takaisin hotellille, ja – toivottavasti – nukuttava paremmin kuin viime yönä”, Hatton sanoi.

Kaikki menettävät helpommin malttinsa väsyneinä, mutta en silti ollut tyytyväinen kuinka käsittelin tunteitani huonon lyönnin jälkeen.

Sängyssä keskiviikkoyönä pyörinyt englantlainen arveli nukkuneensa sentään reilut viisi tuntia eli puolet enemmän kuin hänen caddiensa Mick Donaghy, joka on noussut tällä viikolla joka aamu puoli kolmen aikoihin.

Hatton totesi olleensa kentällä tavallista ärtyneempi, vaikka siihen oli ymmärrettävä syy.

”Kaikki menettävät helpommin malttinsa väsyneinä, mutta en silti ollut tyytyväinen kuinka käsittelin tunteitani huonon lyönnin jälkeen.”

On vaikea kuvitella, että huonoja lyöntejä olisi ollut yhden eaglen, seitsemän birdien ja kahden bogin kierroksella kovin paljon. Väsymyksen piikkiin olettavasti jotain silti menee, sillä kympiltä aloittanut Hatton oli kierrostaan 10. reiän jälkeen jo seitsemän alle. Loppu sujui par-tahdissa.

Tämä huppari tuntuu saaneen jopa enemmän huomiota kuin Tyrrell Hattonin Wentworthissa saavuttama komea voitto. Kuva: Getty Images

Hatton nousi European Tourin lippulaivaturnauksen, BMW PGA Championshipin voiton myötä maailmanlistalla ensimmäisen kerran top 10:een. Kausi on ollut Buckinghamshiressä asuvalle pelaajalle kaikin puolin suotuisa, sillä maaliskuussa tuli arvostetussa Arnold Palmer Invitationalissa debyyttivoitto PGA Tourilla.

Hänellä on kuluvalta kaudelta myös kolme muuta top 5 -sijoitusta Yhdysvaltain kiertueelta. Meksikon WGC-kisassa viiden ET-voiton Hatton oli kuudes.

Toissa päivänä 29 vuotta täyttänyt britti herätti huomiota pelaamalla viime viikon Wentworthin kisassa huppari päällä. Vaikka samankaltaista vaatetta on nähty pelaajilla ennenkin pääkiertueen turnauksissa, tuntui Hattonin pukeutumisratkaisu herättäneen melkoisen keskustelun sosiaalisessa mediassa.

Eräs englantilainen golfklubi muistutti jäseniään hupparin olevan kentällä edelleen kiellettyjen vaatteiden listalla, ja vertasi tai yhdisti sen revittyihin farkkuihin. Hatton kertoi olleensa hieman huvittunut koko asiasta.

”Jos vaate näyttää fiksulta, ja se päällä on mukava pelata, en näe asiassa mitään ongelmaa. Luulen, että todella moni, joka laittaisi hupparin ylleen, huomaisi miten sopiva vaate se on svingaamista ajatellen. Eikä tämä minun puseroni ole ihan sellainen tavallinen, rento muotihuppari.”

Torstaina ei Las Vegasissa ollut tarvetta hupparille tai muillekaan pitkähihaisille puseroille, sillä lämpötila liikuskeli kirkkaassa auringonpaisteessa 30 asteen paremmalla puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje