23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Huoli Ryder Cup -kapteenin vakanssin menettämisestä sai mielen muuttumaan? – Rory McIlroy palaa Euroopan kiertueelle

Rory McIlroy piiskaa palloa tälläkin kaudella draiverillaan ET:n jäsenenä. Kuva: Getty Images

McIlroyn kauden 2019 ET-debyytti tapahtunee kuitenkin vasta kahden kuukauden kuluttua.

Rory McIlroy on päättänyt sittenkin ottaa Euroopan kiertueen jäsenyyden kaudelle 2019. Nelinkertainen major-voittaja ilmoitti viime vuonna jättävänsä ET:n, eikä herättänyt suurta sympatiaa vanhan mantereen puolella kutsuttuaan kiertuetta vain väliportaaksi.

Asioiden syvällisempi puntaroiminen näyttäisi muuttaneen McIlroyn mielen. Jäsenyydestä luopuminen olisi maksanut hänelle mahdollisuuden toimia tulevaisuudessa Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteenina.

Myös pisteiden keruu pääsemiseksi vuoden 2020 Ryder Cup -joukkueeseen olisi vailla ET:n jäsenyyttä alkanut hänen osaltaan myöhässä. McIlroy on vahvistanut osallistuvansa Wentworthissa syyskuussa pelattavaan BMW PGA Championshipiin, mikä käynnistää eurooppalaisten osalta Ryder Cup -karsinnan.

Maailmanlistan entinen ykkönen on voittanut ET:n lippulaivaturnauksen vuonna 2014, viime kaudella hän sijoittui kisassa Francesco Molinarin jälkeen kakkoseksi.

Pohjoisirlantilaisen on määrä pelata kauden 2019 ensimmäinen ET-kilpailu Renaissance Clubin isännöimässä Scottish Openissa. Viikkoa myöhemmin on vuorossa Open Championship, joka palaa McIlroyn kotikonnuille 68 vuoden tauon jälkeen. Hänen kilpailukalenteriinsa kuuluu myös elo-syyskuussa Sveitsissä pelattava Omega European Masters -kilpailu.

McIlroyn on pelattava neljän WGC-kisan ja neljän majorin ohella neljä ET:n ”runkoturnausta” saadakseen kokoon kiertueen finaalikilpailua DP World Tour Championshipiä varten vaadittavat 12 turnausta. Dubaissa käytävän kisan voittaja kuittaa tänä vuonna ennätykselliset kolme miljoonaa dollaria.

Tähti on voittanut Jumeirah-golfkeskuksen Earth Coursella pelattavan finaaliturnauksen vuosina 2012 ja 2015. ET:n Race to Dubai -rankingin ykkönen hän on ollut tällä vuosikymmenellä kolme kertaa.

OWGR-listalla neljäntenä oleva McIlroy on ollut koko vuoden vahvassa vireessä: hän on pelannut PGA Tourilla yhdeksän kilpailua, ja jäänyt vain kerran top 10:n ulkopuolelle. Voittosarakkeessa on yksi merkintä Players Championshipin kohdalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • golftintti says:

    Ihminen muuttuu… Ennen ensimmäistä Ryder Cup-kisaansa McIlroy ihmetteli sitä hypeä, jonka kilpailu sai aikaan. Eikö se ole kisa muiden joukossa…, suunnilleen näin oli McIlroy sanonut.
    Jo ensimmäinen harjoituspäivä sai mielen muuttumaan ja Ryder Cup on hänelle, niinkuin lähes kaikille eurooppalaisille huippupelaajille, se kaikkein tärkein tavoite.
    Majoreita tulee ja menee, mutta on vain yksi Ryder Cup joka toinen vuosi.
    Jos haluaa kokea golfin, sekä pelin että pelin hengen parhaimmillaan, suosittelen matkaa Ryder Cupiin, vaikkapa vain harjoituspäiväksi!