[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Major

Huippuvireinen Castren nousi Evianissa askeleen lähemmäksi top 10 -sijoitusta

Matilda Castren taistelee sunnuntaina kovasta sijoituksesta Evian Championshipissä. Kuva: Getty Images

Matilda Castren on yksi major-turnauksen kahdeksasta pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia pelanneista kilpailijoista.

Matilda Castren oli jälleen loistavalla pelituulella Evian Resort Golf Clubilla Kaakkois-Ranskassa meneillään olevassa naisten major-turnauksessa. Hän pelasi 68 ja 69 lyönnin kierrosten seuraksi tuloksen 68, ja nousi 54 reiän jälkeen jaetulle 11. sijalle.

Neljä pykälää alempana Evian Championshipin puolivälissä ollut Castren oli sähäkkänä kierroksen alkupuolella tehden kolme birdieä kuuden ensimmäisen reiän aikana. Hän kiipesi tässä vaiheessa kahdeksanneksi, ja säilytti asemansa, kunnes teki päivän ainoan boginsa Champions Coursen 13. reiällä.

Kierroksen loppu oli taattua vakaata tekemistä Castrenin kirjattua aiempien päivien tapaan vielä yhden birdien 18. reiällä. Tämä onnistuminen nosti kotimaisen golfin ykkösnimen askeleen lähemmäksi top 10 -sijoitusta.

Castrenin ote kauden ensimmäisessä Euroopassa pelattavassa naisten majorissa on ollut järkähtämätön. Hänen ohellaan vain seitsemän muuta kilpailijaa on pystynyt pelaamaan päivittäin kuutosella alkavia tuloksia.

Kokonaistilanteessa kahdeksan alle olevalla Castrenilla on matkaa kilpailun johdossa jatkavaan Etelä-Korean Jeongeun Lee6:een (-18) kymmenen lyöntiä. Kahdeksatta sijaa jakavat pelaajat ovat sen sijaan vain lyönnin päässä.

Evian Championshipin parhaaksi eurooppalaiseksi nousi päivästä toiseen esityksiään kohentanut Charley Hull (-9). Castren sekä Tanskan Emily Kristine Pedersen väijyvät englantilaista vaaksan päässä.

Castrenilla on sunnuntaina erinomainen tilaisuus saavuttaa uran paras sijoitus major-kilpailussa. Sen hän saavutti viime lokakuussa pelaamassaan ensimmäisessä majorissaan Women’s PGA Championshipissä, jossa tuli jaettu 23. tila.

Jeoungeun Lee6:lla on Evian Championshipissä turvallisen oloinen johto, sillä USA:n Yealimi Noh on viiden lyönnin päässä.