Huippukierroksen New Jerseyssä pelannut Sanna Nuutinen: ”Kova treeni tuotti tulosta” - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Huippukierroksen New Jerseyssä pelannut Sanna Nuutinen: ”Kova treeni tuotti tulosta”

Daniel Da Silva on auttanut Sanna Nuutista löytämään oikeat linjat lyönteihinsä ja putteihinsa. Kuva: LET/Tristan Jones

Matilda Castren joutuu jälleen kerran taistelemaan cutin selvittämisen kanssa.

Sanna Nuutisen peliesitykset LPGA Tourilla ovat olleet tähänkin asti hyviä, mutta torstaina nähtiin tämän kauden parasta Nuutista. Helsinkiläinen jyräytti New Jerseyssä pelattavan Founders Cupin avauskierroksella tauluun tuloksen 67 (-5), jolla hän jakaa komeasti seitsemättä sijaa.

Nuutisen huippukierros lähti rakentumaan heti ensimmäisten väylien onnistumisilla, kun hän kirjautti birdiet väylille 11, 12 ja 14. Takaysiltä pelinsä käynnistänyt Nuutinen teki päivän aikana kuusi birdieä ja kolme bogia. Päivän kohokohta oli kakkosväylälle tullut eagle.

Huipputulos ei synny ilman hyvää puttaamista, ja se olikin Nuutisen paras ase torstain kierroksella.

”Tehtiin vähän muutoksia puttistrokeen videopuhelun välityksellä valmentaja Davidin kanssa viime viikolla. Caddie Danin kanssa taas ollaan tehty kovasti töitä, että opitaan lukemaan näitä LPGA-griinejä. Tänään nämä ponnistelut ja kova treeni tuottivat tulosta, ja putti toimi”, 27 putilla päivänsä selvittänyt Nuutinen iloitsi.

Vaikka Nuutinen vietti aikoinaan neljä vuotta Texasissa yliopistogolfin parissa, tämä toinen Amerikan valloitus ei ole sujunut niin kuin Nuutinen oli alun perin kuvitellut.

”Vähän on vielä totuttelua elämään täällä Jenkeissä. Ollut vaikeampaa, mitä odotin. Tähän viikkoon lähdin sillä asenteella, että nyt kun kerran täällä ollaan, niin vedetään täysiä. Tästä on hyvä jatkaa.”

Matilda Castrenin Founders Cup ei alkanut aivan samanlaisella tykityksellä kuin Nuutisella. Castren kiersi Upper Montclairin Country Clubin kentän 73 (+1) lyönnillä, ja hänellä on yksi lyönti matkaa tämänhetkiseen cut-rajaan.

Castrenin tuloskortissa birdiet ja bogit vuorottelivat, ja lopulta 9 par-tuloksen lisäksi hänelle merkattiin 4 birdieä ja 5 bogia. Sijalta 92 toiseen kilpailupäivään lähtevä Castren pääsee Nuutisen tavoin perjantaina liikkeelle heti aamusta, ja tilauksessa on sen verran kova tulos, että pelit jatkuvat myös viikonloppuna. Nuutisen lähtöaika on Suomen aikaa kello 14.15 ja Castrenin 15.21.

Tuloslistan kärkipäästä löytyy sinikeltainen lippu, kun Ruotsin Madelene Sagström pelasi upean 63 lyönnin kierroksen. Yhdeksän birdien huippukierros ei sisältänyt yhtään bogia. Sagström on pelannut viime viikkoina todella hyvin, joten torstain huipputulos ei ollut mikään jättiyllätys.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)