[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Huh kypsytti Allenbyn

Nuori John Huh on yksi alkukauden positiivisista yllättäjistä. © Getty Images

Uran ensimmäinen voitto voi joskus viedä kovankin tason ammattilaispelaajalta vuosikausia. 21-vuotias John Huh ei kuitenkaan kuulu tähän joukkoon, sillä hänelle ensimmäinen täysosuma koitti jo viidennellä yrittämällä. Huh voitti Playa Del Carmenissa, Meksikossa pelatun Yhdysvaltain kiertueen turnauksen jännittävien vaiheiden jälkeen.

Pöytää oltiin varsinaisen ”peliajan” puitteissa kattamassa Robert Allenbylle, mutta tuplabogi viimeisellä reiällä toi mutkia hänen suunnitelmiinsa. Australialaisen oikealle puihin päätynyt draivi tasoitti kuin lahjana Huh’in tietä uusintaan.

”Olen pettynyt, etten tullut lyöneeksi 18. reiän avausta puukolmosella, niin kuin olisi pitänyt”, Allenby sanoi. ”Voitto oli jo taskussani ja sitten pelasin kuin rookie.”

Neljän kierroksen jälkeen tulokseen 13 alle päätyneet Huh ja Allenby pelasivat harvinaisen pitkän uusinnan. Viimeinen niitti tuli vasta kahdeksannella jatkoreiällä, jossa tulokkaan par oli Allenbylle liikaa. Kyseessä oli kautta aikain toiseksi pisin (jaettu) uusinta PGA Tourin historiassa.

Ennätystä pitävät hallussaan Cary Middlecoff ja Llyod Mangrum, jotka tahkosivat 11 uusintareikää vuoden 1949 Motor City Openissa. Lopulta heidät molemmat julistettiin kisan voittajiksi.

Allenbylle tappio tiesi poikkeuksellisen pitkän kuivan kauden jatkumista PGA Tourilla. Hän on voittanut kilpailun USA:n kiertueella viimeksi vuonna 2001. Heinäkuussa 41 vuotta täyttävä Allenby on juhlinut PGA Tourilla ja Euroopan kiertueella yhteensä kahdeksan turnauksen voittoa.

Matt Every ja Colt Knost (-11) jakoivat Mayakoba Golf Classicissa kolmannen sijan. Paras eurooppalainen, Alejandro Canizares (-10) oli viides.