[11][17]
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaisten koneet alkavat käynnistyä Challenge Tourilla, Gironassa kaksi top 20:ssä

Matias Honkala on saamassa yhä vahvempaa jalansijaa Challenge Tourille. Kuva: Getty Images

Matias Honkala jatkaa nousuaan kiertueen rankingissa. Eemil Alajärvi ylsi Alps Tourin kisassa kärkikymmenikköön.

Matias Honkala (-6) pelasi Espanjassa Gironassa päättyneen Challenge Tourin kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 70. Se ei riittänyt pitämään lauantain jälkeen seitsemäntenä ollutta suomalaista top 10:ssä vaan hän putosi jaetulle 16. sijalle.

Honkala oli kierrostaan kuuden reiän jälkeen kaksi alle. Hän oli ottamassa askeleen kohti kärkikahinoita, kunnes teki Emporda Golfin kentän etuysin lopussa kaksi peräkkäistä bogia. Toisen kenttäpuoliskon hän pelasi yhden birdien ja bogin siivittämänä par-tahdissa.

”Ihan OK päivä tänään. En vain ihan päässyt birdie-paikoille. Kisa kokonaisuudessaan oli oikein positiivinen, pari hyvää rundia enemmän tarvitsisisin, että taistelisin voitosta”, Honkala sanoi.

Vaikka Honkala oli Espanjassa kiinni top 10 -sijoituksessa, voidaan 16. tilaa pitää hyvänä suorituksena. Viime viikon kilpailun yhdeksikkö jatkoi nousuaan Challenge Tourin Road to Mallorca -listalla, jolla hän on nyt 62. sijalla.

Myös Roope Kakko (-5) kiri viikonlopun vahvojen kierrosten ansiosta kilpailussa kahdeksan pykälää jaetulle 20. sijalle. Kyseessä oli hieman vaisusti alkukaudesta pelanneen Kakon paras sijoitus haastajakiertueella tänä vuonna.

Oliver Lindell ja Ilari Saulo karsiutuivat kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta.

Emporda Challenge -kilpailun voitti Skotlannin Liam Johnston (-13) kahdella lyönnillä ennen Englannin Todd Clememtsiä. Ykköstila oli Johnstonille kolmas Challenge Tourilla, kaksi edellistä tulivat vuonna 2018.

Alajärvelle kauden toinen top 10 -sijoitus ”alppikiertueella”

Eemil Alajärvi (-10) sijoittui jaetulle yhdeksännelle tilalle Ranskan Metzissä viikonvaihteessa pelatussa Alps Tourin kilpailussa. Hän pelasi sunnuntaina tuloksen 68, ja hävisi kilpailun uusintaan lähteneelle kärkikaksikolle neljällä lyönnillä.

Kolmatta sijaa 36 reiän jälkeen jakanut Alajärvi pelasi päätöspäivänä Open de la Mirabelle d’Or -kilpailun kärkiryhmässä. Kentällä paineltiin finaalikierroksella lujaa, eikä Alajärvi olisi ollut kahden ensimmäisen päivän (66–66) kaltaisella tuloksella sunnuntaina viidettä sijaa korkeammalla.

Kisan uusinnassa ranskalaisamatööri Tom Vaillant oli Italian Manfredi Manicaa etevämpi.

Yhdeksäs tila oli Alajärvelle kauden toinen Alps Tourilla. Edellinen tuli hieman toista kuukautta sitten pelatussa Molinetto Alps Openissa, jossa hän oli seitsemäs.

Alajärvi on kiertueen pistetilastossa 48:ntena. Viisi eniten pisteitä saanutta lunastaa paikan ensi kaudeksi Challenge Tourille.