Honkala hienosti kolmas Challenge Tourilla – johdossa ollut ruotsalaislupaus diskattiin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Honkala hienosti kolmas Challenge Tourilla – johdossa ollut ruotsalaislupaus diskattiin

Matias Honkala ylsi sunnuntaina uransa kovimpaan saavutukseen ammattilaiskentillä. Kuva: Getty Images

Kierrroksen nihkeä alku esti Matias Honkalan nousun kuumimpaan voittotaisteluun.

Matias Honkala (-16) pelasi loistavan turnauksen sunnuntai-iltapäivänä Itävallan Ramsaussa päättyneessä Euram Bank Openissa. Hän käytti Challenge Tourin ohjelmaan kuuluneen kilpailun finaalikierrokseen 68 lyöntiä, ja sijoittui mainiosti jaetulle kolmannelle tilalle.

Sade ja ukkonen häiritsivät lauantaina kilpailun läpivientiä, minkä vuoksi kentälle päästiin eilen vasta iltapäivällä. Lopulta kierros jäi illansuussa uuden ukkosen uhan vuoksi kärkiryhmiltä kesken ja Honkala palasi jatkamaan peliä aamuseitsemältä 15. reiältä.

Hän pelasi kolmannen kierroksen loput reiät yksi alle ja lähti paalupaikalta ratkaisevalle ”lenkille”. Nevas Golfin pelaaja aloitti neljännen kierroksen kahdella bogilla, mutta sai koottua itsensä tehtyään birdiet kolmosella ja kuutosella.

Golf Club Adamstalin kentän etuysi päättyi tuplabogiin, mikä jäi viimeiseksi paria heikommaksi reikätulokseksi. Honkala löysi sisääntulossa uuden vaihteen iskettyään takaysillä neljä birdieä. Hyvä loppukiri ei riittänyt aivan uhittelemaan voiton vienyttä walesilaiskonkari Stuart Manleyä, johon eroa jäi kaksi lyöntiä.

”Oli kyllä ihan mahtava viikko. Peli oli ensimmäistä kertaa tänä vuonna siinä kunnossa, että olisin hyvin voinut voittaakin. Heikko aloitus tänään, mutta yhdeksännen reiän tuplan jälkeen heräsin ja siitä sitten sain taas koneen käyntiin”, Honkala sanoi.

Honkala pelasi viikonvaihteessa kauden viidennen turnauksensa Challenge Tourilla, jonne hän on saanut paikkoja villeillä korteilla. Koossa oli kauden aiemmista turnauksista kaksi top 50 -sijoitusta, mutta Ramsaussa 22-vuotias pelaaja osoitti ensimmäisen kerran todellista potentiaaliaan haastajakiertueella.

”Tavoite olisi tienata Challenge Tourilla sen verran pisteitä, että saisin paikan tänne ensi vuodeksi”, hän mietti.

Eri ikäluokan maajoukkueet amatöörinä moneen kertaan kolunneella Honkalalla oli kiertueen seuraavaan, Italiassa pelattavaan turnaukseen villi kortti. Tämä jää kuitenkin säästöön, sillä pääsy Italian Challengeen heltiää automaattisesti edellisen kilpailun top 10 -sijoituksen avulla.

Etelä-Afrikan Oliver Bekkerin ja saman tuloksen pelanneen Honkalan edelle kakkoseksi kiilasi vielä Skotlannin Ewen Ferguson (-17).

Honkalan onnistuminen nousee korkealle jalustalle myös siksi, että hän haali suomalaisten kovimman sijoituksen Challenge Tourilla lähes kahteen vuoteen. Kiertueen pistetilaston tämän hetken paras suomalainen Roope Kakko ylsi Vierumällä elokuussa 2019 käydyssä turnauksessa niin ikään jaetulle kolmannelle tilalle.

Lauri Ruuska (-9) oli Itävallassa 22:s ja Antti Ahokas (-2) 57:s. Juuso Kahlos (+1) päätyi sijalle 65. Oliver Lindell ja Alex Hietala karsiutuivat.

Euram Bank Openissa koettiin myös dramatiikkaa, kun kesken jääneen kolmannen kierroksen lopussa kilpailua johtanut Tim Widing diskattiin myöhästymisen vuoksi.

Ruotsalainen kävi lauantai-iltana hakemassa ravintolasta carbonara-annoksen ja söi sen hotellihuoneessaan. Hän alkoi hetken kuluttua saada vatsavaivoja ja voi pahoin.

”En nukkunut ollenkaan ja vietin suurimman osan yöstä vessassa. Yritin juoda aamulla reilusti vettä, ja saada vähän unen päästä kiinni, mutta huono olo ei hellittänyt”, Widing kertoi Svensk Golf -sivustolla.

Widing ajatteli keskeyttää kilpailun, mutta päätti kuitenkin lähteä kentälle.

”Tuntui siltä, ettei niin hyvää viikkoa voi tuhlata. Jouduin matkalla kentällä pysähtymään, enkä ehtinyt ajoissa perille.”

Kun Widing myöhästyi lähdöstä yli kymmenen minuuttia, kilpailun tuomareilla ei ollut tehtävissä muuta kuin tuomita hänet diskatuksi.

Widing, 24, pelasi hyvän yliopistouran San Franciscossa, ja oli amatöörien maalimanlistalla 50:ntenä, kunnes ryhtyi kesäkuussa ammattilaiseksi. Hänestä odotetaan länsinaapurissa kovan luokan tekijää isoimmille kiertueille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje